نگاهی بر نسل های جدید مشاغل در آینده ای نه چندان دور
مؤسس و رئیس هیات مدیره گروه شرکت های طرفه نگار، مبتکر نرم افزار هلو ،در سخنانی عنوان کرد که دنیای کار دستخوش تغییرات چشمگیری است. پیشرفت تکنولوژیکی، جهانی شدن و پیری جمعیت از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر بازار کار شناخته شده اند.
وی در ادامه افزود، پیشرفت تکنولوژیکی، جهانی شدن و پیری جمعیت از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر بازار کار شناخته شده اند. تعدادی از محققین استدلال کرده اند که سرعت پیشرفت فناوری در حال افزایش است و موج جدید تحول ممکن است با وجود تاثیرات مثبت و سازنده، عواقب سویی نیز به همراه داشته باشد. به همین جهت باعث ایجاد نگرانی هایی در تعدادی از کشورها در مورد تأثیرات اتوماسیون بر مشاغل گردیده است.
در پاسخ به این نگرانی ها، نیاز به تجزیه و تحلیل گسترده ای در مورد چگونگی تغییر بازارهای کار و به ویژه تحقیق عمیق تر در مورد خطرات اتوماسیون شغلی می باشد. از جنبه مثبت، پیشرفت فناوری فرصت های شغلی جدیدی را ایجاد می کند و احتمال خطر بیکاری ناشی از فناوری بعید است. با این وجود، بدون اقدام فوری در سیاست، ممکن است اختلافات بین کارگران افزایش یابد و شکاف های اجتماعی بین کسانی که از تغییرات مداوم در جهان کار، سود می برند یا آسیب می بینند، عمیق تر شود. در برخی زمینه ها، چالش های اصلی سیاست کاملاً اثبات شده است، اگرچه بسیاری از کشورها در پاسخگویی کند عمل می کنند. اما تحولات اخیر بازار کار، مانند تحولات مرتبط با اتوماسیون، کاهش اتحادیه ها و ظهور اشکال جدید کار، این چالش ها را تشدید می کند و بر لزوم پاسخ های به موقع، عمدی و قاطع برای شکل گیری آینده بهتر کار برای آن ها تأکید می کند.
نگرانی در مورد روندهای مختل کننده جهانی موضوع جدیدی نیست. از زمان انقلاب صنعتی، ترس از دست دادن شغل ناشی از فناوری در بحث های عمومی رایج بوده است. در دهه ۱۹۳۰، جان مینارد کینز نسبت به “یک بیماری جدید – یعنی بیکاری فناوری” هشدار داد. چند دهه بعد، نگرانی در مورد اتوماسیون به حدی بود که در سال ۱۹۶۱، در کشور آمریکا دفتر اتوماسیون و نیروی انسانی در وزارت كار ایجاد شد و چالش اصلی آن حفظ مشاغل در زمانی بود كه اتوماسیون جایگزین انسان شود. دولت های بسیاری از کشورها نیز به دلیل خطراتی که فناوری برای پایداری سیستم های تأمین اجتماعی و رشد اقتصادی آنها ایجاد می کند، همواره ابراز نگرانی کرده اند.
ما از آن زمان راهی طولانی را طی کرده ایم و از تجربیات خود درس گرفته ایم. گذشته به ما آموخته است که می تواند در آینده جهانی وجود داشته باشد که عملکرد منابع انسانی از بین برود و تیم های اتوماسیون، برون سپاری و خود سازماندهی جایگزین شوند. اما، در حالی که مشاغل و وظایف خاصی در حال ناپدید شدن هستند، مشاغل جدیدی در حال ظهور هستند و اشتغال در کشورها طی دهه های گذشته به طور مداوم رشد کرده است. بازارهای کار برای گروه های اجتماعی که قبلاً کنار گذاشته شده بودند، به ویژه بسیاری از زنان، تکامل یافته است. پیشنهاد من این است که برای آینده آماده باشید. این مقاله شامل موضوعات جالبی خواهد بود که به شما در مورد آینده کار در سال ۲۰۳۰ ایده می دهند. حدود ۸۵ درصد مشاغلی که دانشجویان امروز در ده سال آینده انجام خواهند داد، هنوز اختراع نشده اند.