نقشآفرینی جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری در توسعه اشتغالزایی/ 2877 نفر از آموزشها بهرهمند شدند
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری گفت: طرح مشاغل خانگی با ظرفیت ۲ هزار نفر، طرح ملی مشاغل خانگی با همکاری وزارت کار با ظرفیت ۸۰۰ نفر و طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با ظرفیت ۷۷ نفر از جمله طرحهای موفق انجامشده در استان با هدف توسعه اشتغالزایی است.
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری گفت: طرح مشاغل خانگی با ظرفیت ۲ هزار نفر، طرح ملی مشاغل خانگی با همکاری وزارت کار با ظرفیت ۸۰۰ نفر و طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با ظرفیت ۷۷ نفر از جمله طرحهای موفق انجامشده در استان با هدف توسعه اشتغالزایی است.
به گزارش بازارکار خبرگزاری فارس از شهرکرد، سیروس رضایی گفت: جهاد دانشگاهی نهادی انقلابی، علمی، مردمی و غیردولتی است.
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این نهاد کمتر از ۲۰ درصد بودجه دولت را مصرف میکند، افزود: جهاد دانشگاهی ردیف استخدامی نیز نداشته و با توجه به ظرفیتهایی که در حوزههای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی دارد تقریباً خودگردان اداره میشود.
رضایی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با جهادگران این نهاد مردمی را مولود مبارک انقلاب نامیدهاند.
260 نفر در بخشهای مختلف جهاد دانشگاهی استان مشغول به کارند
وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی استان در بخش نیروی انسانی بیش از ۲۰۰ نیروی انقلابی، مؤمن و متخصص مدرس، خبرنگار، پژوهشگر و پرسشگر و حدود ۶۰ نفر کادر اداری دارد.
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان دورههای آموزشی کوتاهمدت را از جمله دورههای مؤثر و متناسب نیاز جامعه و جوانان عنوان کرد و افزود: این آموزشها نقش مهمی در توسعه کارآفرینی و بهبود مشاغل دارد.
رضایی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی دارای ۴ معاونت فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و پشتیبانی است، ادامه داد: ۶ مرکز آموزش کوتاهمدت تخصصی زیر نظر معاونت آموزشی در استان فعال است که ۲ مرکز در شهرکرد و مابقی در بروجن، لردگان، فارسان و سامان مشغول فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۷ هزار دوره آموزشی بنا به نیاز جامعه تدوین شده که در استان چهارمحال و بختیاری نیز کموبیش برگزار شدهاند، تصریح کرد: این آموزشها در قالب ۹ دپارتمان پزشکی و سلامت، هنر و معماری، فنی مهندسی، کشاورزی، محیط زیست، زبانهای خارجه و… در حال برگزاری هستند.
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی استاندارد برای نیروهای انسانی مورد نیاز آزمونهای استخدامی اظهار داشت: این نهاد برای همکاری با دستگاههای دولتی و غیردولتی و بخشهای خصوصی در این حوزه آمادگی کامل دارد.
رضایی با اشاره به کارآمدی کانون ارزیابی و توسعه شایستگی در راستای صلاحیت و ارزیابی مدیران میانی در سالهای اخیر بیان کرد: جهاد دانشگاهی آمادگی برگزاری کارگاههای مختلف در این حوزه و اعلام نتیجه به دستگاههای متقاضی را دارد.
وی توضیح داد: مدرسان مجربی بهصورت تماموقت در تمامی مراکز سراسر استان و در مقاطع کارشناسی تا پسادکتری با این نهاد همکاری دارند.
افت 32 درصدی پذیرش فراگیر جهاد دانشگاهی در سال گذشته
رضایی اظهار داشت: جهاد دانشگاهی استان در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۶۷ و ۳۲ درصد افت ناشی از کرونا در حوزه پذیرش فراگیر داشته که باعث آسیبهای جدی مالی به این نهاد شد.
وی به پذیرش بیش از ۱۲ هزار فراگیر در سال اشاره کرد و افزود: این فراگیران از آموزشهای کوتاهمدت در مقاطع مقدماتی، تخصصی و پیشرفته بهرهمند میشوند.
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان با اشاره به فعالیت مجموعه آموزشی زبان انگلیسی «8» در پی فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر بومیسازی زبان انگلیسی، بیان کرد: نخستین مجموعه کتاب شاخص و کارآمد آموزش زبان انگلیسی به همت این مجموعه تولید شد.
رضایی از تغییر نام معاونت آموزشی از سال گذشته به معاونت آموزش و کارآفرینی خبر داد و افزود: طرح مشاغل خانگی با ظرفیت ۲ هزار نفر، طرح ملی مشاغل خانگی با همکاری وزارت کار با ظرفیت ۸۰۰ نفر و طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با ظرفیت ۷۷ نفر از جمله طرحهای موفق انجامشده در استان با هدف توسعه اشتغالزایی است.
وی ترویج و توسعه کارآفرینی، اجرای طرحهای الگوی توسعه اشتغال، توانمندسازی کسبوکارهای کوچک، ارائه مشاوره شغلی و کاریابی در مرکز خدمات شغلی را از رویکردهای اصلی جهاد دانشگاهی در بحث اشتغال و کارآفرینی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: هفتهنامه بازار کار نیز ذیل این اهداف فعالیت میکند.
آموزش 340 سرباز در قالب طرح «سربازمهارت»
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان تصریح کرد: ۳۴۰ نفر از سربازان نیروهای مسلح در قالب طرح ملی «سربازمهارت» با هدف آموزش مهارتهای عمومی کسبوکار و مهارتهای زندگی آموزش داده شدند.
رضایی با اشاره به فعالیت مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی استان با ۳هزار و ۶۰۰ فارغالتحصیل و ۵۰۰ دانشجو در ۱۱ رشته کارشناسی و ۱۴ رشته کاردانی بیان کرد: از امسال ۸ رشته کاردانی حرفهای حقوق ثبتی، خدمات مالی، مدیریت امور اداری، مدیریت کسبوکار، امور بیمه، گردشگری، کامپیوتر و تولید محتوای دیجیتالی به مقطع کاردانی و ۴ رشته کارشناسی حرفهای مدیریت امور اداری و منابع انسانی، تجاریسازی، کسبوکار و مهندسی فناوری تولید محتوای دیجیتال به مقطع کارشناسی اضافه شد.
وی ضمن اشاره به استقبال فراگیران از رشتههای حقوق اظهار کرد: هم اکنون ۵۰ درصد دانشجویان در رشته حقوق مشغول تحصیل هستند.
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان افزود: اغلب دانشجویان این نهاد در دستگاههای دیگر استخداماند و مابقی که حدود ۳۰ درصد فراگیران هستند باید برای قبولی در آزمون استخدامی تلاش کنند.
رضایی با بیان اینکه با موافقت دفتر مرکزی ۲ ساختار جدید با عنوانهای مرکز خدمات تخصصی کامپیوتر و فناوری اطلاعات و مرکز خدمات تخصصی گردشگری شروع به کار کردند، افزود: هم اکنون طرحهایی در زمینه تولید و تجاریسازی برای شرکت گاز، حمل و نقل و استانداری در دست بررسی و اجراست.
وی ضمن تاکید بر توجه به ظرفیت و اولویت استان چهارمحال و بختیاری در بحث گردشگری، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی دورهها، کارگاهها و تورهای مختلفی در راستای رونق گردشگری در نظر گرفتهاست.
فریز 837 نمونه بندناف در بانک خون بندناف شهرکرد
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان بیان کرد: بانک خون بند ناف در کلینیک امام علی(ع) مستقر است و تاکنون ۸۳۷ نمونه فریز شده و به ۲ هزار مادر باردار نیز خدمات مشاورهای ارائه شدهاست.
وی از تلاش برای رایگان کردن خدمات یا در نظر گرفتن وام با بهره کم برای نیازمندان سلولهای بنیادی خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر درمان بیماریهایی مانند سرطان خون، پارکینسون، دیابت، تالاسمی، بیماریهای مربوط به سیستم ایمنی و… با سلولهای بنیادی امکانپذیر شدهاست.
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان اهداف اصلی معاونت فرهنگی را تبلیغ و ترویج آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: سالانه بیش از ۷۰ برنامه فرهنگی دانشجویی در دانشگاهها برگزار میشود.
رضایی با اشاره به اینکه تا کنون در حوزه انتشارات ۹۰ کتاب که عمدتا کتب دانشگاهی هستند به چاپ رسیدهاست، ادامه داد: سال گذشته ۲۹ عنوان کتاب به چاپ رسید که هم اکنون در دانشگاهها تدریس میشوند.
وی ضمن تاکید بر اهمیت افکارسنجی و نیازسنجی افزود: شعبه سازمان دانشجویان که کاملا دانشجومحور است، پذیرای تمامی دانشجویان علاقمند به فعالیت در حوزههای ادبی هنری، فضای مجازی، محیط زیست، آسیبهای اجتماعی، حقوق و گردشگری است.
رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان با اشاره به کسب رتبههای برتر در مناظرههای دانشجویی و طرح دفاع سه دقیقهای، اظهار داشت: تربیت نیروهای جوان و کارآمد رویکرد همیشگی این نهاد بودهاست.
رضایی با اشاره به افزایش هرساله ۱۵ تا ۴۰ درصدی شهریه دورههای آموزشی کوتاهمدت از سوی دفتر مرکزی توضیح داد: تلاش ما بر این است که با توجه به شرایط خانوادهها در استان چهارمحال و بختیاری در حد امکان حداقلها را اعمال کنیم.
وی افزود: آموزشهای بلندمدت نیز معمولاً ۳ یا ۴ سال یکبار افزایش شهریه خواهند داشت.