کارفرمایان از بهکارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز در لرستان جدا خودداری کنند
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: کارفرمایان با توجه به آمار بیکاری در استان از بهکارگیری اتباع غیرمجاز اتباع خارجی در واحدهای اقتصادی جدا خودداری کنند.
به گزارش بازار کار لرستان،
علی جهانی با بیان اینکه گاهی اوقات برخی شرکتها و پیمانکاران با توجه به عدم پرداخت بیمه و همچنین دستمزد پایین اقدام به اشتغال اتباع بیگانه غیرمجاز میکنند، اظهار کرد: در شرایطی که با آمار بالای بیکاری فارغالتحصیلان و افراد جویای کار در استان روبرو هستیم، شایسته نیست کارفرمایان و پیمانکاران اقدام به استخدام نیروی کار خارجی غیرمجاز کنند که بیشتر اوقات با مشکلات و چالشهایی برای خود و این اتباع مواجه میشوند.
وی به حوادثی که برای اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور و در لرستان اتفاق افتاد و منجر به فوت آنها شد، تصریح کرد: تبعات این حوادث بر عهده کارفرمایانی است که غیرقانونی این افراد را بکار گیری میکنند که برابر قانون ضمن برخورد قاطع و جریمه آنان به مجازات حبس از ۹۱ تا ۱۸۰ روز محکوم میشوند.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان به پیامدهای بکار گرفتن اتباع بیگانه غیرمجاز در واحدهای اقتصادی استان هشدار داد و خاطرنشان کرد: بر اساس بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، هر کارفرمایی که از نیروی کار خارجی غیرمجاز استفاده و یا در مشاغلی بهجز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به ۵ برابر حداقل دستمزد برای هرروز اشتغال جریمه میشود.
جهانی اضافه کرد: این ادارهکل با همکاری دفاتر مشاوره و کاریابیهای غیردولتی و سایر نهادهای اجرایی استان بهویژه مراکز آموزش فنی و حرفهای آمادگی لازم را برای فراهم نمودن انواع فرصتهای شغلی دارند و کارفرمایان بخش خصوصی، مؤسسات دولتی و پیمانکاران فعال در بخشهای مختلف میتوانند با مراجعه به ادارات کار و یا مراکز کاریابی نیروی کار خود را درخواست کرده و در صورت ضرورت و در موارد خاص از نیروی کار خارجی قانونی و دارنده کارت کار معتبر با هماهنگی این ادارهکل استفاده کنند.
وی به بازرسی و شناسایی اتباع بیگانه غیرمجاز در لرستان اشاره کرد و افزود: در چهارماهه نخست سالجاری بازرسان کار ۲۸۴ بازرسی از واحدهای اقتصادی در سطح استان انجام دادند که منجر به شناسایی ۱۰۲ تبعه غیرمجاز شد.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه تعداد ۶ کارفرما متخلف در این زمینه به مراجع قضایی استان معرفی شده است، بیان کرد: با همکاری و هماهنگی نیروی انتظامی ۳۹ مورد گشت مشترک با بازرسان کار این ادارهکل در چهار ماهه نخست امسال انجام شد و زمینه اخراج اتباع بیگانه غیرمجازی که در واحدهای اقتصادی مشغول بکار بودند فراهم شد.
جهانی رفع مشکل بیکاری جوانان و ایجاد فرصتهای شغلی و همچنین صیانت از نیروی کار شاغل در کارگاههای استان را مهمترین اولویت این ادارهکل عنوان کرد و افزود: در چهارماهه نخست امسال ۲۰ برگه جریمه با مبلغ بیش از ۲۶ میلیارد ریال برای کارفرمایانی که از تبعه بیگانه غیرمجاز استفاده کردند صادر شد و تعداد ۶۴ نفر از جوانان جویای کار در استان جایگزین این اتباع بیگانه در واحدهای اقتصادی شدند.
وی ادامه داد: شناسایی و گشتهای مشترک در طول شبانهروز و بازرسیهای شبانه از واحدهای اقتصادی و پیمانکاران در سطح استان در دستور کار این ادارهکل قرار گرفته تا از مشکلات و چالشهای پیش رو در بکار گیری افراد بیگانه غیرمجاز جلوگیری شود.
انتهای پیام