آموزش عالیدسته‌بندی نشده

آزمون های تحصیلات تکمیلی و لزوم توجه به اشتغال دانش آموختگان

آزمون سراسری دکتری (Ph.D) در ۹۶ شهر و ۱۸۹ حوزه اصلی و ۵۹۷ حوزه فرعی در حالی روز های پنج شنبه و جمعه گذشه در سراسر کشور برگزار شد که موضوع اشتغال دانش آموختگان بویژه دردوره های تحصیلات تکمیلی یک مساله اصلی برای دولت و نظام آموزش عالی است.

آزمون سراسری دکتری (Ph.D) در ۹۶ شهر و ۱۸۹ حوزه اصلی و ۵۹۷ حوزه فرعی در حالی روز های پنج شنبه و جمعه گذشه در سراسر کشور برگزار شد که موضوع اشتغال دانش آموختگان بویژه دردوره های تحصیلات تکمیلی یک مساله اصلی برای دولت و نظام آموزش عالی است.
در آزمون سراسری دکتری (Ph.D) که رقابت برای ورود به مقطع پی.اچ.دی است، ۱۸۶ هزار داوطلب شامل ۸۱ هزار زن و ۱۰۵ هزار مرد حضور داشتند.
از سوی دیگر آزمون های کارشناسی ارشد نیز در در روزهای 28، 29 و 30 اردیبهشت سال 1401 برگزار می شود.
براساس اعلام سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور، بیش از ۴۷۱ هزار داوطلب در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال۱۴۰۱ ثبت نام کرده اند و این آزمون نیز روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه ۲۸، ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.
این در حالی است که بر اساس آمار اعلام شده از منابع مختلف از جمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بیش از 40 درصد دانش آموختگان دانشگاهی بیکار و جویای کار هستند. از این رو ذکر چند نکته خالی از لطف نیست؛
ابتدا باید ادبیات ترویجی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در توجه به اشتغال دانش آموختگان و رصد اشتغال آنها را به فال نیک گرفت اما باید گفت این فضا نباید به یک فضای صرفا تبلیغی و رسانه ای محدود شود بلکه ضرورت دارد با همکاری همه دستگاه ها و با استفاده از همه ظرفیت ها به راهکارها و طرح های قابل انجام در زمینه اشتغال و کارآفرینی دانش آموختگان منجر شود.
از سوی دیگر در کنار توجه به کمیت در پذیرش دانشجو به بحث کیفیت – که با توجه به ادامه پاندومی کرونا به پاشنه اشیل آموزش عالی کشور تبدیل شده – باید توجه شود؛ امروزه در کنار دانش آموختگان مدرک به دست جویای کار، با مقوله “دانش آموختگان دانشگاه ندیده” نیز مواجه هستیم که بررسی این موضوع مقال دیگری می طلبد.
از سوی دیگر بحث بررسی بودجه در مجلس شورای اسلامی مطرح است؛ با توجه به گشایش هایی که در سایه تلاش دولت سیزدهم و همچنین تیم مذاکره کننده کشورمان در وین و اوضاع و تحولات بین المللی در جریان است باید تلاش شود از این فرصت ها برای تقویت بنیه های علمی، دانشی و فناوری و تقویت بودجه های دانشگاهی و بخش های مهارتی و کارآفرینی استفاده شود؛ باید بدانیم فرصت ها به سرعت در گذرند و همیشگی نیستند.
ایران سرزمین فرصت هاست و این روزها فرصت ها بیش از هر زمانی در دسترس سیاستمداران و دولتمردان است؛ باید با تعامل سازنده با دنیا، بیش از هر زمانی قدر این فرصت ها را بدانیم و برای راحتی و رفاه مردم و اشتغال و کارآفرینی دانشگاهیان و دانشجویان بکوشیم.

امیرعلی بینام

 

 

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا