اقتصادی و بازار سرمایهپیشنهاد سردبیرتسهیلاتگزارشلرستانلرستان- سردبیر

/گزارش/ روستایی با طعم عسل در لرستان

گرمترین فصل سال شیرین‌ترین ایام برای بهره‌بردارانش رقم می‌خورد و اهالی این روستا در ماه‌های مرداد و شهریور طلای زاگرس را در دامنه کوه گرین دلفان برداشت می‌کنند، اینجا روستای کفراج دلفان است که عسلی‌ترین روستای ایران محسوب می‌شود.

به گزارش بازار کار لرستان، روستای کفراج در دامنه کوه گرین دلفان  واقع شده است؛ ۷۰ درصد جمعیت این روستا به حرفه زنبورداری مشغول هستند و معیشت  اهالی با زنبورداری و تولید و فروش عسل تامین می‌شود.

۷۰ درصد جمعیت ۳۰۰ خانواری این روستا به حرفه زنبورداری مشغول هستند

در این خصوص حمید احمدی یکی از تولید کنندگان عسل در این روستا گفت: عسل تولیدی این روستا به لحاظ کیفی با انجام آزمایشگاه‌های لازم جزو عسل‌های مرغوب کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: ۷۰ درصد جمعیت ۳۰۰ خانواری این روستا به حرفه زنبورداری مشغول هستند و سالانه  ۴۰۰ تن عسل تولید می‌کنند.

این زنبورداری کفراجی گفت: بیکاری در این روستا معنا ندارد، با برداشت ۹۲ کیلوگرم عسل از یک کلونی این روستا نمونه ایران شد.

این تولید کننده عسل با اشاره به اینکه نژاد خوب و ملکه جوان، دما، تغذیه، چراگاه خوب و مدیریت در کیفیت عسل تاثیر بسزایی دارد، بیان کرد: از هر کندو ۱۶۰ کیلو عسل برداشت می‌شود.

نبود بسته‌بندی و برندسازی موانع بر سر تولیدکنندگان عسل است

مسلم رحمتی یکی دیگر از تولید کنندگان عسل روستای کفراج گفت: عسل گون، گشنیز، اکالیپتوس، چند گیاه و شیرین بیان را تولید می‌کنیم.

وی افزود: موانعی همچون نبود بسته‌بندی و برند سبب شده استان‌های دیگر با نازلترین قیمت عسل را  اهالی روستا خریداری با بسته‌بندی و برند مخصوص استان خود به فروش برسانند.

برگزاری جشنواره عسل  در راستای برندسازی عسل مرغوب کفراج بوده است

در این خصوص اصغر قهرمانی، فرماندار شهرستان دلفان اظهار کرد:  این روستا پایلوت و بزرگترین کلونی پرورش زنبور عسل در کشور است و سالانه ۷۵۰ تن عسل را روانه بازار می کند.

وی میانگین تولید عسل در کفراج را نسبت به میانگین کشوری و استانی بیشتر اعلام کرد وگفت: وجود جنگل، مراتع و آب و هوای ییلاقی ظرفیت بسیاری برای تولید عسل در این منطقه ایجاد کرده است و دولت نیز تمام تلاش خود را برای حمایت از این بخش بکار خواهد گرفت.

فرماندار دلفان با بیان اینکه اهالی این روستا از سال‌های گذشته تاکنون هیچگونه درخواستی برای تسهیلات یا اشتغال نداشته‌اند و به صورت خودجوش در حوزه پرورش زنبور عسل فعال هستند،  تصریح کرد: این روستا حدود ۶۰ درصد ظرفیت تولید عسل شهرستان دلفان را به خود اختصاص داده‌اند.

قهرمانی با بیان اینکه بیش از 1000 پرورش دهنده زنبور عسل نیز در دیگر مناطق شهرستان فعال هستند، گفت: برگزاری جشنواره عسل در راستای برندسازی عسل مرغوب کفراج بوده  تا موجب آگاهی و حمایت عموم مردم و رسانه‌ها شود.

یادآور می‌شود؛ چهارفصل بودن و تنوع گیاهی نه تنها دلفان بلکه لرستان را برای تولید عسل این محصول شفابخش مهیا کرده است، زنبورداران لرستانی درکنار تولید محصول اصلی، مبادرت به تولید ژل رویال، موم و بَرِموم، گرده گل و زهرزنبور عسل دارند که نیاز است مسئولین امر حمایت لازم را برای صادرات این محصول به بازار خارجی را داشته باشند.

گزارش: آزیتا یوسفیان از لرستان

 

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا