اقتصادی و بازار سرمایهزنجانزنجان- سردبیر

استاندار زنجان تاکید کرد

تهیه برنامه مدون برای صادرات زنجان طی شش ماهه دوم امسال

استاندار زنجان گفت: استانداردها پایه و اساس مبادلات واضح و قابل درک بین شرکت‌ها در یک اقتصاد جهانی هستند و به پایین نگه داشتن هزینه‌ها در همه سطوح کمک خواهند کرد.

به گزارش پایگاه خبری بازار کار، محسن افشارچی در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان زنجان، با بیان اینکه بدون استاندارد، روند و اجزای کسب و کارها دچار پیچیدگی خواهد شد، به ویژه کارخانجاتی که تولیدشان دارای مواد اولیه زیاد هستند، اظهار کرد: در نتیجه برای داشتن یک سیستم استاندارد نیاز به تعریف یک مرجع و پایگاه واحد در سطح جهانی است. این  سازمان با نام اختصاری GS۱ در حال حاضر ۱۱۶ کشور عضو دارد که نماینده رسمی این سازمان هستند و بیش از ۲ میلیون شرکت از خدمات آن برای کالاهای خود در زنجیره تامین، بخش لجستیک و انبارداری استفاده می‌کنند اما متاسفانه این آگاهی در کشور ما برای تولیدکنندگان ایجاد نشده‌ است.

وی با تاکید بر برنامه مدون و حرکتی برای صادرات در شش ماهه بعدی سال، افزود: احتمال می‌رود که روند صادرات افزایشی باشد. باید به صورت جزئی ظرفیت‌ها و نیازهای استان را بسنجیم و از طرفی ظرفیت روسیه برای صادرات باید مورد توجه ویژه باشد.

افشارچی با اشاره به ظرفیت روی و افزایش صادرات این محصول، اذعان‌کرد: سیستم استاندارد و کدگزاری محصول در کشور ما صرفاً برای قیمت مصوب در فروشگاه‌ها و عبور از کمرگ بوده است اما نکته مهم اینجا است، اگر می‌خواهیم صادراتی داشته باشیم باید کد اصالت کالا و انواع شناسه‌های GS۱ را برای‌ هر محصول دریافت کنیم.

وی با اشاره به حساسیت این موضوع برای اصالت کالا، شناسایی تامین‌کنندگان کالا و … بیان‌ کرد: بسیاری از کشورها اگر کد GS۱ در سطح جهانی نداشته باشیم، محصول ما را نمی‌خرند، از این رو آگاهی و الزام تولیدکنندگان باید مورد توجه ارگان‌های ذی‌ربط باشد.

رئیس سازمان صمت استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به پیگیری‌های انجام شده درباره ثبت جهانی فرش قلتوق، اظهار کرد: روز گذشته تامین اعتبار این اقدام انجام و به وزارت امور خارجه نیز واریز شده است که پس از طی فرآیندها و در روزهای آینده این اتفاق محقق خواهد شد.

ناصر فغفوری با اشاره به اینکه فرش دستباف قلتوق زنجان برند بین‌المللی می‌شود، افزود: این موضوع رخداد بسیار خوبی محسوب می‌شود؛ چراکه ثبت این فرش طی سال‌های گذشته در حال پیگیری بود.

وی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته تلاش بر ثبت جهانی یکی از فرش‌های نفیس استان بود، اضافه کرد: این کار با همکاری وزارت امور خارجه انجام گرفته که فرآیند نهایی آن در حال انجام است و آثار خوبی را به دنبال دارد.

به گزارش ایسنا، قالیچه قلتوق زنجان به چهار دهه گذشته باز می‌گردد. شروع بافت فرش ابریشمی در این استان آغاز شد و به مرور در روستاهای شمالی استان زنجان گسترش پیدا کرد. این تحول به این جهت مهم و قابل بررسی است که خیل عظیمی از بافندگان سبک بافتن قدیمی خود را کنار گذاشته و ابریشم بافت شدند. در این سال‌ها نیز تولیدکنندگان غیرمتمرکز بومی و غیربومی مدیریت تولید این نوع فرش را بر عهده دارند و تولیدات را در بازار شهرهای زنجان، قم، تهران و … عرضه می‌کنند.

تاریخچه قالی‌بافی در قلتوق و روستاهای اطراف آن همچون بوغدا کندی، خاتون ‌کندی، شهرک و … فراز و نشیب خود را داشته است. در قدیم فرش قلتوق با ابعادی بزرگ (۱۸ متری) تولید می‌شده ولی در این سال‌ها دو زرعی‌های آن معروف شده است. سایر ابعاد نظیر زرع و نیم، زرع و چارک، خرک، پشتی، پادری و به ویژه کناره هم در این منطقه بافته می‌شود.

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا