آموزش های مهارتی و تخصصیاجتماعیپیشنهاد سردبیرفرهنگی و اجتماعیقوانین ومقررات کارکسب و کارهای نوپاگزارش روز لرستانلرستانلرستان- سردبیرمراکز رشدنواحی و شهرک های صنعتی

ظرفیتی مغفول در لرستان به نام صنعت

لرستان با موقعیت منحصر به فرد جغرافیایی و قابلیت‌های بی‌نظیری در حوزه صنعت و معدن، ظرفیت تبدیل شدن به قطب صنعت غرب کشور را دارد که تحقق این موضوع برنامه‌ریزی متولیان امر را می‌طلبد.

به گزارش بازار کار لرستان، صنعت یکی از پتانسیل‌های مهم لرستان محسوب می‌شود که به دلایل مختلف، این منطقه مستعد توسعه صنعتی است؛ زیرا  از یک سو در مسیر کریدور شمال به جنوب و از سوی دیگر با بازارهای داخلی اصفهان، خوزستان و مرکزی و بازارهای خارجی عراق قرار دارد و می‌تواند در تامین مواد اولیه صنایع کارخانجات بزرگ این همسایگان نقس بسزایی داشته باشد. این استان دارای صنایع مهمی همچون داروسازی، خودروسازی، کارخانجات صنایع دفاعی، نساجی و با داشتن بیش از یک چهارم منابع سنگ‌های تزئینی کشور و  بیشترین حجم از منابع معدنی خاصی همچون تالک وسیلیس می‌تواند در حوزه صنعت حرفی برای گفتن داشته باشد.

لرستان دارای ظرفیت معدنی خوبی است

در این خصوص، بهمن جعفری، رئیس سازمان صمت لرستان با بیان اینکه لرستان دارای ۱۲۸۸ واحد صنعتی است که از این تعداد ۱۰۹۰ واحد فعال هستند، افزود: از مجموع واحدهای فعال ۷۳۴ بالای ۵۰ درصد ظرفیت و ۳۵۶ واحد نیز زیر ظرفیت فعال بوده ضمن اینکه ۱۹۸ واحد استان راکد هستند.

وی با اشاره به اینکه ۱۶۰ طرح نیمه‌تمام در استان بالغ‌بر ۴ هزار میلیارد تومان وجود دارد که در صورت بهره‌برداری و تکمیل، برای ۴ هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد، بیان کرد: در استان ۱۸ شهرک صنعتی با مساحت ۱۶۰۰ هکتار  و استقرار ۴۱۹ واحد صنعتی وجود دارد.

جعفری ادامه داد: با توجه به اینکه لرستان دارای ظرفیت معدنی خوبی است اما بهره‌ای از فعالیت‌های معدنی نبرده است.

 سهم صنعت از اشتغال در لرستان ۸ تا ۱۰ درصد است

در این خصوص سیروس ابراهیمی، معاون استاندار لرستان با بیان اینکه ۳۰ درصد صنایع و واحدهای تولیدی استان نیمه تعطیل و یا راکد بوده که نیازمند حمایت هستند، گفت: میانگین درآمد مردمی در لرستان ۵۶ درصد میانگین کشوری است درحالی‌که سهم صنعت از اشتغال در استان ۸ تا ۱۰ درصد است.

وی اضافه کرد: برای امسال رشد ۶.۹ درصدی برای استان دیده شده که این مهم بر اساس برنامه تدوین شده ۳۶ هزار میلیارد سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

ابراهیمی با بیان اینکه امید می‌رود سهم صنعت از این میزان سرمایه‌گذاری منطقی باشد، افزود: امسال ۳۹ هزار نفر سهم اشتغال در لرستان است.

قیمت تهیه زمین برای شهرک صنعتی بالاست

وی اضافه کرد: قیمت تهیه زمین برای شهرک صنعتی بالا بوده و این یکی از مؤلفه‌های گران شدن نرخ سرمایه‌گذاری در استان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان بیان کرد: سال گذشته ۴ هزار میلیارد به واحدها تزریق کردیم که راهگشا نبود و انتظار می‌رود از محل تسهیلات تبصره ۱۸ سهم لرستان بیش از گذشته دیده شود.

ابراهیمی ادامه داد: ۳۳ هزار میلیارد تومان کل اعتبارات بانکی استان بوده که این مقدار نمی‌تواند حتی ۲ واحد را احیا و تکمیل کند.

صنعت لرستان وضعیت نامطلوبی دارد

فرهاد زیویار استاندار لرستان در این خصوص گفت: صنعت لرستان با توجه به جمعیت چشمگیری که دارد نیازمند توجه و پیگیری ویژه وزیر صمت دارد.

وی با اذعان به اینکه صنعت لرستان نسبت به استان‌هایی که جمعیت کمتری دارند وضعیت نامطلوبی دارد و می‌طلبد که در خصوص رفع مشکلات آن اهتمام ویژه انجام شود، اظهار کرد: مهم‌ترین دغدغه ما در مورد صنعت استان، واحدهای نیمه‌کاره و بعضا تعطیل شده هستند.

استاندار لرستان با بیان اینکه گزارشات مکتوب نسبت به بازدیدهای میدانی بسیار متفاوت هستند و در بازدیدهای میدانی که از بخش‌های مختلف صنعتی استان مشکلات ملموس‌تر است.

۱۹۰ واحد تعطیل شده در لرستان  وجود دارد

زیویار با بیان اینکه ۱۹۰ واحد تعطیل شده در استان  وجود دارد و این درحالیست که  یک‌سوم واحدهای استان با ظرفیت کمتر از ۲۰ درصد فعالیت دارند، گفت: متأسفانه لرستان به رغم داشتن ظرفیت اساسی در حوزه صنعت اما از امکانات و زیرساخت‌های این بخش بهره لازم را ندارد.

وی با اشاره به توزیع نامتوازن صنعت در استان، افزود: با این وجود دولت سیزدهم اراده کرده کاستی‌ها به‌ویژه در مناطق کمتر برخوردار را جبران کند و شش مورد از ۹ مصوبه سفر ریاست جمهوری در بخش صنعت در حال انجام بوده و ۳ مورد گرفتار مسائل و مشکلات حقوقی بوده که نیازمند حمایت و توجه است.

استاندار لرستان بیان کرد: امید می‌رود مشکلات واحدهای تولیدی و صنایع استان حل شود تا شاهد توسعه و اشتغال‌زایی خوب در استان باشیم.

بیش از ۵۶ رگه معدنی در استان کشف شده است

 یحیی ابراهیمی نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی نیز به بیان اینکه لرستان دارای ظرفیت‌های طبیعی زیادی بوده اما متأسفانه نسبت به پیشرفت سایرشهرهای کشور، سهم خوبی از صنعت نداشته است، تصریح کرد: پس از ۴۳ سال مطالبات مردم لرستان، مطالبات اولیه است، سرمایه‌گذاری دولتی قبل از جنگ تحمیلی انجام نشد و این مهم پس از جنگ نیز ابتر ماند و طی این سال‌ها توزیع اعتبارات بر اساس شاخصه‌ها و قابلیت‌ها نبوده و علت آن تصمیم‌های غلطی بوده که در مرکز گرفته شده و امروز محرومیت استان را موجب شده است.

وی اضافه کرد: معادن خوبی در لرستان وجود دارد و در این راستا بیش از ۵۶ رگه معدنی در استان کشف شده و نیازمند سرمایه‌گذاری است.

سالانه ۱۳ هزار جوان لرستانی به دیگر شهرهای کشور مهاجرت می‌کنند

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی بر شروع اکتشافات در لرستان تاکید کرد و گفت: معادن خوبی در استان وجود دارد و این امر می‌تواند لرستان را در حوزه معدن متحول کند.

ابراهیمی با انتقاد از اینکه سالانه ۱۳ هزار جوان لرستانی به دیگر شهرهای کشور مهاجرت می‌کنند، تصریح کرد: برای حل این موضوع انتظار می‌رود بخش‌های حاکمیتی همچون شستا و ایمیدرو برای سرمایه‌گذاری در استان ورود کنند.

در این خصوص، رضا فاطمی امین وزیرصمت با بیان اینکه در هفت‌ماهه امسال حدود ۱۶۰ هزار شغل در بخش صنعت ایجاد شد که وزارت صمت در این راستا رتبه یک کشور را در بین وزارتخانه‌ها کسب کرده است، اضافه کرد:  برآورد ما این است که تا پایان سال حداقل  ۳۰۰ هزار شغل در بخش صنعت در کشور ایجاد شود.

وزیر صمت با اشاره به احیای واحدهای صنعتی راکد، افزود: ۱۶ هزار واحد صنعتی تعطیل و نیمه‌تعطیل شناسایی و برنامه‌ریزی‌شده که امسال حداقل ۲۰۰۰ واحد احیا شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه هدف این است در مناطقی که به لحاظ صنعتی کمتر ظرفیت ایجاد و سبب شده مردم به مناطق دیگر مهاجرت کنند، طرح‌هایی تعریف شوند تا بتوان  اشتغال و ابعاد تجاری را در آن مناطق گسترش داد، افزود: یکی از مسائلی که با آن مواجه هستیم عدم توازن سرمایه‌گذاری است و حل این چالش‌ها در بخش صنعت زمان‌بر است.

فاطمی امین تصریح کرد: در برخی شهرها به‌اندازه کافی ظرفیت‌های اشتغال فراهم نشده و همین امر باعث مهاجرت و مشکلات اجتماعی شده است و برای برای اینکه اشتغال و تولید در شهرها رونق پیدا کند، باید واحدهای کوچک موجود را حمایت و واحدهای نیمه‌تمام با ۶۰ درصد پیشرفت احیا و به چرخه تولید برگردانیم.

به گزارش بازار کار، لرستان به رغم اینكه می‌تواند سهم قابل توجهی از صنعت كشور را در خود جای دهد ولی وضعیت چندان خوبی در این بخش ندارد اما با توجه به پتانسیل‌های موجود با ایجاد یك زنجیره تولید می‌تواند در حوزه صنعتی بدرخشد.

انتهای پیام

گزارش : آزیتا یوسفیان از لرستان

 

 

 

 

 

 

 

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا