توسعه فعالیت شرکتهای دانشبنیان با کمک بخش خصوصی
رئیس پارک علم و فناوری یزد گفت: فعالیت شرکتهای دانشبنیان در قالب بخش خصوصی و یا تعاونیها با هدف کمک به ایجاد و ثبت اختراعات، نوآوریها، تجاریسازی محصولات و نتایج تحقیق و تولید انبوه کالا و خدمات در حوزه فناوریهای برتر با ارزش افزوده فراوان به تولید علم و ثروت مبتنی بر اقتصاد علمی منجر میشود.
دکترسید حبیب ا.. میر غفوری تصریح کرد: فعالیت شرکت های دانش بنیان در قالب بخش خصوصی و یا تعاونیها با هدف کمک به ایجاد و ثبت اختراعات، نوآوریها، تجاریسازی محصولات و نتایج تحقیق و تولید انبوه کالا و خدمات در حوزه فناوریهای برتر با ارزش افزوده فراوان به تولید علم و ثروت مبتنی بر اقتصاد علمی منجر میشود.
وی در خصوص موانع پیش روی فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان نیز گفت: اصلی ترین مسائلی که بخش دانش بنیان در سطح کشور با آن مواجه است، ضعف حمایتهای قانونی توسعه زیستبوم دانشبنیان است؛ ضعف زیرساخت های فیزیکی و تجهیزات لازم برای به خدمت گرفته شدن در شرکتهای دانشبنیان نیز از دیگر مسائلی است که امیدواریم در پرتو حمایتهای لازم از سوی مسئولان و فعالان این حوزه حل و فصل شود.
فعالیت ۱۲۰ شرکت دانشبنیان در استان یزد
رئیس پارک و علم فناوری استان یزد با بیان اینکه فعالیت شرکتهای دانشبنیان طی سالهای اخیر رو به افزایش بوده است، اظهار داشت: در حال حاضر، ۱۲۰ شرکت دانشبنیان در استان یزد فعالیت میکنند و استان یزد از این نظر در رتبه هفتم کشوری قرار دارد.
این مسئول ادامه داد: اگرچه فعالیت شرکتهای فوق و نقش آنها در اقتصاد ملی چشمگیر بوده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب و ایدهآل راه درازی در پیش داریم؛ امیدواریم با توجه به نامگذاری امسال از سوی رهبری، شاهد سرعت گرفتن فعالیت شرکتهای دانشبنیان و جبران عقبماندگیها در این حوزه باشیم.
دکتر میرغفوری با تأکید بر اینکه شرکتهای دانش بنیان به عنوان بنگاههای اقتصادی از ارکان مهم توسعه و تحول در عرصه اقتصادی هستند، گفت: با توجه به شرایط و زیرساختهای مناسب استان یزد همچون نیروهای جوان و کارآمد و مطالبه گر درحوزه تحقیق و پژوهش، همچنین وجود دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، چشمانداز مناسبی برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان در سال جاری متصور هستیم.
این مقام مسئول، با اشاره به برنامههای پارک علم و فنآوری یزد که امسال به صورت اختصاصی به آن پرداخته و با سرعت بیشتری پیگیری میشود، یادآور شد: اهداف و برنامههای این حوزه مترکز بر نیازمندها و اولویتهای این بخش است که در این میان، تأمین گسترده زیرساختها مورد توجه جدی قرار دارد که این امر ممکن نیست مگر با همکاری تمام اجزای زیست بوم و مجموعه مدیریتی استان.
رئیس پارک علم و فناوری یزد ادامه داد: سعی داریم، در سال جدید چتر حمایتهای دانشبنیان و ارائه سرویسهای پارک علم و فناوری را در سراسر استان گسترده کنیم و فرهنگسازی و افزایش تولید محتوا را در حوزه دانشبنیان افزایش دهیم.
وی، در خصوص تشکیل ستاد توسعه نوآوری، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و اهمیت آن در استان یزد نیز تصریح کرد: ضرورت تشکیل چنین مرکز مدیریت و قرارگاه راهبری از مدتها پیش احساس میشد و خوشبختانه از دی ماه سال قبل از سوی استاندار محترم دستوراتی در این زمینه صادر شد که پیرو دستور صادره، دبیرخانه آن همزمان فعالیت خود را در پارک به صورت جدی آغاز کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که این ستاد بتواند، مدیریت واحد و متمرکز این بخش را در استان تأمین کند و همه ظرفیتهای دولتی را به میدان بیاورد و چنانچه تاکید شده اقتصاد دانشبنیان تنها در حوزه پارک علم و فناوری تعریف نمیشود و باید بتوانیم از بهرهگیری از تمام ظرفیتهای استان و سیاستگذاری صحیح در این حوزه به اهداف پیش رو دست یابیم.
رئیس پارک علم و فناوری یزد، پیرامون استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و غیر دولتی در مسیر توسعه اقتصاد دانشبنیان نیز گفت: اساساً بخش خصوصی از چالاکی و توان ایدهپردازی لازم برای پیشران بودن و پیشگام بودن در حوزه اقتصاد دانشبنیان برخوردار است اما بخش دولتی در کلیت خود فاقد چنین توانمندی است؛ بنابراین باید استفاده از توانمندی بخش خصوصی را جدی بگیریم.
وی با تأکید بر اینکه پارک علم و فناوری یزد به عنوان یکی از بازیگران اصلی این زیستبوم از ابتدای تاسیس تاکنون مسیر روشن حمایت از شرکتهای خصوصی کوچک و نوپا را در پیش داشته و به این مسیر ادامه خواهد داد، ابراز امیدوری کرد که این راهبرد مهم یعنی دانشبنیان شدن اقتصاد کشور از طریق توانمندسازی بخش خصوصی به سرانجام برسد.
دکتر میرغفوری در ادامه، در خصوص طرحهای پارک علم و فناوری یزد در سال جدید نیز تصریح کرد: سه محور تأمین زیرساخت، فرهنگسازی و تولید محتوا و همراهسازی دیگر مجموعههای دخیل و درگیر در زیست بوم از محورهای اصلی کاری و اساسی ماست که در دستور کار امسال قرار گرفته است ومتناسب با محورهای فوق، پروژههایی همچون راهاندازی کارخانه نوآوری استان به طور جدی از سوی پارک علم و فناوری یزد پیگیری خواهد شد.
ایجاد مراکز رشد فناوری در شهرستانهای استان یزد
دکتر میرغفوری، ایجاد مراکز رشد فناوریها در شهرستانهای استان را از دیگر اقدامات پارک علم و فن آوری در سال جدید عنوان کرد و افزود: پیگیری تصویب طرح جامع با محوریت توجه به حاشیه کمربندی یزد به منظور استقرار شرکتهای توانمند دانشبنیان از دیگر دستورات کاری امسال است.
رئیس پارک علم و فناوری یزد ادامه داد: تمام تلاش ما معطوف به این نکته است که همزمان با افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان، کیفیت تولیدات را نیز در قالب سیاستگذاریهای مناسب و متناسب با نیاز کشور در حوزههای مختلف اعم از صنعت، آب و کشاورزی و … ارتقا دهیم.
وی با یادآوری اینکه در مجموعهی پارک علم و فناوری یزد بیش از ۳۰۰ شرکت فنآور مشغول به کار هستند، تصریح کرد: بخشی از این شرکتها، دانشبنیان هستند و بخشی هنوز به آن مرحله نرسیدهاند لذا باید تلاش شود که آنها را هم به این سطح برسانیم؛ البته آنها در حوزههایی مانند صنایع خلاق یا علوم انسانی فعال هستند.
وی ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری ضمن افزایش تعداد شرکتهای فعال، شاهد ارتقای کیفیت فعالیتها نیز باشیم.
رئیس پارک علم و فناوری یزد با اشاره به اینکه بیکاری بویژه در قشر تحصیل کرده به یک دغدغه مهم تبدیل شده است، خاطر نشان کرد: شرکتهای دانشبنیان از ظرفیت بالایی برای توسعه و اشتغالزایی برخوردار است و باید با ترویج فرهنگ کارآفرینی جوانان را به سمت و سوی فعالیت هر چه بیشتر در شرکتهای علمی و فناوری ترغیب کنیم.