پیشنهاد سردبیردسته‌بندی نشده

جشنواره بین المللی حرکت، معتبرترین رویداد علمی در بخش دانشجویی است

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم:جشنواره بین المللی حرکت، معتبرترین رویداد علمی در بخش دانشجویی است

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، جشنواره حرکت را معتبرترین جشنواره علمی دانشجویی کشور دانست که برای دانشجویان انگیزه بخش بوده و خاطرات مهمی برای شرکت‌کنندگان در این جشنواره رقم می‌خورد.
به گزارش  بازارکار از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر عبدالحسین کلانتری در نشست خبری برگزاری جشنواره بین المللی حرکت که صبح امروز در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه برگزار شد، گفت: جشنواره بین‌المللی حرکت یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی وزارت علوم است که با همکاری دانشگاه‌ها برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه در دوران کرونا این جشنواره به صورت مجازی برگزار شد، گفت: تجربه دوران کرونا این دستاورد را داشت که در برگزاری این جشنواره، هم از ظرفیت دوره‌های مجازی و هم حضوری استفاده کنیم.

وی کمک به ایده‌پردازی، ایده آفرینی و تقویت حس مسئولیت اجتماعی و افزایش روحیه کار تیمی را از مهم‌ترین ویژگی‌های جشنواره حرکت حرکت دانست که جزو اولویت‌های کاری معاونت فرهنگی وزارت علوم نیز است.

دکتر کلانتری با اشاره به اینکه هویت دانشجویی با جستجوگری، پرسشگری و خلاقیت و نوآوری گره خورده است تأکید کرد: انجمن‌های علمی قلب تپنده هویت علمی دانشجویی در دانشگاه‌ها هستند و جشنواره حرکت به تثبیت و بازنمایی این هویت در جامعه کمک می کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم اظهار داشت: این روحیه پر از نشاط و امید همراه با حس مسئولیت و تعهد به جامعه است که دانشجویان را از دیگر اقشار جامعه متمایز می‌کند و جشنواره حرکت، فرصت و زمینه‌ای برای ظهور و بروز این روحیه دانشجویان در کنار همدیگر است.

دکتر کلانتری گفت: مروری بر فعالیت‌ها از گذشته تاکنون، دوره‌های مختلفی را می‌‌توان متصور شد. در آغازین روزهای انقلاب فعالیت‌های دانشجویان به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی گره خورد و با تثبیت بیشتر انقلاب، فعالیت دانشجویان به فعالیت‌های فرهنگی نیز شدت و به تدریج فعالیت‌های صنفی و علمی در دانشگاه‌ها رونق گرفت که انجمن علمی ثمره آن است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، انجمن‌های علمی را دارای این خصیصه دانست که دانشجویان را برای فعالیت‌های مهارتی و معطوف به بازار و صنعت آماده می‌کنند که این فعالیت امروزه با عنوان فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه در اشتغال دانش‌بنیان بیان می‌شود.

تقویت ارتباط انجمن‌های علمی با پارک‌های علم و فناوری زمینه‌ساز اشتغال‌آفرینی دانش‌بنیان

دکتر کلانتری تأکید کرد: با هماهنگی‌های مقدماتی که با معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم داشتیم، در تلاش هستیم که انجمن‌های علمی دانشجویی نیز جزئی از اکوسیستم و زیست‌بوم فناوری کشور باشند و در یک ارتباط ارگانیک با پارک‌های علم و فناوری داخل دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری دستگاه‌های اجرایی، فعالیت‌های دانش بنیان خود را توسعه دهند.

وی سوق دادن دانشجویان به سمت حل مسائل کشور را از اولویت‌های معاونت فرهنگی وزارت علوم دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی و هنری می‌خواهیم حس مسئولیت اجتماعی دانشجویان را در راستای حل نیازهای اولویت‌دار کشور بسیج کنیم.

توسعه بدون زیرساخت فرهنگی ممکن نیست

دکتر عبدالحسین کلانتری با اشاره به تجارب فراوانی که در کشورهای مختلف دنیا و همچنین کشور خودمان به دست آمده است، گفت: بدون ایجاد لایه‌های فرهنگی توسعه، برنامه‌های توسعه به اهداف خودشان نخواهد رسید و نگاه صرفاً فناورانه به توسعه به نتایج ناقصی می‌رسد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: بدون ایجاد پیش‌نیازهای فرهنگی، توسعه صرف اعتبارات نیروها و امکانات برای ایجاد اشتغال کارآفرینی و رسیدن به توسعه صرفاً در حد اتلاف منابع باقی می‌ماند.

اشاره مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به ظرفیت بالای علمی دانشجویی در کشور

دکتر محمدعلی اسلامی مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: بیش از ۱۰ هزار انجمن علمی در قالب ۳۴ اتحادیه انجمن علمی در کشور فعال هستند که ظرفیت بسیار بالایی است و در نوع خود در دنیا کم نظیر است.

اهداف جشنواره حرکت

وی در بیان اهداف جشنواره بین المللی حرکت ویژه تجلیل از فعالیت‌های برتر انجمن‌های علمی گفت: از اهداف مهم این جشنواره می‌توان به جلب مشارکت دانشجویان برای توسعه فعالیت‌های علمی، شناسایی و الگوسازی دانشجویان ممتاز از نظر فعالیت علمی، انتقال تجربیات دانشجویان در فعالیت‌های علمی به یکدیگر، همچنین تقویت ارتباط مجموعه دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت از اهداف این جشنواره محسوب می شود.

وی افزود: در طول برگزاری این جشنواره با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان، صاحبان مشاغل و حرفه‌ها و فعالان کسب و کارهای مختلف سعی شده است تا ارتباط و پیوند مناسبی میان فعالیت های انجمن های علمی و بخش اشتغال جامعه فراهم شود.

ارسال بیش از ۱۰ هزار اثر به جشنواره حرکت

اسلامی گفت: پس از اعلام فراخوان عمومی ۱۰۹۴ اثر به دبیرخانه جشنواره از ۹۲ کشور ارسال شد که پس از بررسی‌های اولیه آثاری از ۶۰ کشور در داوری های علمی شرکت داده شد.

وی افزود: از میان کشورهایی که به جشنواره اثر ارسال کرده‌اند می توان به هلند، آلمان، ترکیه، آمریکا، انگلیس، فرانسه، برزیل، اندونزی و مالزی اشاره کرد.

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در نمایشگاه جشنواره حرکت نیز نمایندگانی از کشورهای نپال، سوریه، اکراین و عراق حضور دارند.

بخش‌های ویژه جشنواره حرکت

اسلامی گفت: سه بخش کرونا و پساکرونا، اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی و بخش محیط زیست، بخش ویژه جشنواره بین‌المللی حرکت است و در مجموع ۹۸ اثر در این بخش‌ها ارسال شده است.

وی اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های چهاردهمین دوره جشنواره حرکت این است که تمام آثار از طریق سامانه دریافت شد که این اقدام باعث افزایش سرعت، دقت و شفافیت در فرآیند جشنواره شد.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی وزارت علوم گفت: در اختتامیه این جشنواره از ۵۶ اثر که حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند و ۶۴ اثر که عنوان شایسته قدردانی را کسب کردند، تجلیل می‌شود.

توضیحات دبیر اجرایی جشنواره

دکتر هادی بهرامی احسان، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دبیر اجرایی این جشنواره نیز با اعلام حضور ۴۰۰ اثر انجمن‌های علمی در نمایشگاه جشنواره بین المللی حرکت، گفت: ۲۷۰ فعال دانشجو و کارشناس فرهنگی نیز در اختتامیه این جشنواره حضور دارند.

وی افزود: همه دولت‌ها برای افزایش دانش جوانان خود سرمایه‌گذاری می‌کنند ولی در کنار افزایش دانش، انتقال تجربه به نسل آینده هم بسیار مهم است که انجمن‌های علمی دانشجویی محل مناسبی برای این اقدام هستند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: آیین افتتاحیه جشنواره حرکت روز یکشنبه اول خرداد و آیین اختامیه و معرفی برگزیدگان نیز روز سه شنبه سوم خرداد در دانشگاه تهران برگزار می شود.

وی در پایان از برنامه‌ریزی برای برگزاری چندین نشست و کارگاه آموزشی ویژه فعالان فرهنگی دانشجویی در طول این جشنواره نیز خبر داد.

مشاهده بیشتر

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا