قائممقام بنیاد ملی نخبگان رشد چشمگیر جذب نخبگان در هیئت علمی دانشگاههای کشور
باقری مقدم از رشد چند برابری جذب نخبگان در هیئت علمی دانشگاههای کشور خبر داد و گفت : با این روند امیدواریم در سال آینده ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخبه با مساعدت وزارت علوم ، عضو هیات علمی دانشگاهها شوند .
به گزارش بازارکار به نقل از خبرگزاری صداوسیما و به نقل از اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان ، ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در نشست گفتگوی نخبگان با اشاره به هم افزایی و تعامل حداکثری این بنیاد با وزارت علوم گفت : وزیر علوم به عنوان فردی نخبه ، همواره یکی از حامیان نخبگان در کشور بوده است.
وی با اشاره به موضوع جذب نخبگان در هیئت علمی دانشگاهها افزود : بنیاد ملی نخبگان پیشتر به علت کمبود ظرفیت ، مجبور بود استانداردهای بسیار بالایی را برای معرفی نخبگان به دانشگاهها در نظر بگیرد ، اما در دور جدید بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان با ایشان برای تسهیل جذب نخبگان در دانشگاهها با مساعدت وزیر علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی ، سهمیه ۲۰ درصدی در نظر گرفته شد.
باقری مقدم با تاکید بر اینکه با این سهمیه ظرفیت جذب نخبگان ۲ تا ۳ برابر افزایش یافته است افزود : با این روند امیدواریم در سال آینده ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخبه با مساعدت وزارت علوم ، عضو هیات علمی دانشگاهها شوند.
وی یادآور شد : یکی از روشهای ابتکاری برای استخدام نخبگان در دانشگاه این است که فرد نخبه ، ۷ پیشنهاد که حداقل ۳ پیشنهاد آن برای خارج از کلانشهرها باشد به بنیاد ملی نخبگان ارائه میدهد و بنیاد ملی نخبگان نیز فرد را به وزارت خانه های علوم و بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد معرفی میکند و آن نهادها مکلف هستند فرد را در یکی از ۷ پیشنهاد ارائهشده ، جانمایی کنند.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: پیش از این نخبگان حتی در صورت معرفی از سوی بنیاد ملی نخبگان، در وزارت خانه های علوم و بهداشت نیز مورد ارزیابی قرار میگرفتند، اما در روش جدید این ارزیابی وجود ندارد و فرد معرفیشده میتواند خارچ از آن بروکراسی به عضویت هیئت علمی دانشگاهها در آید.
وی بر لزوم رفع مشکلات نخبگان در بخش مسکن نیز تأکید و آن را یکی از عوامل ماندگاری نخبگان در چرخۀ خدمترسانی به جامعه تلقی و اضافه کرد: یکی از مهمترین دلایل و عوامل پایداری نخبگان ، موضوع مسکن است که بنیاد ملی نخبگان برای حل این مسئله اقدامات خوبی انجام داده است و میتوان با همکاری وزارت علوم و دانشگاههای کشور در سال آینده ، ساخت حداقل ۱۰۰۰ واحد مسکونی برای نخبگان کشور را آغاز کرد.
این اقدام گر چه نسبت به جمعیت نخبگانی کشور ، عدد بزرگی محسوب نمیشود اما میتواند آغاز یک حرکت انگیزشی برای نگهداشت نخبگان باشد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه ازدواج و فرزندآوری یک ارزش محسوب میشود گفت : حمایت از مادران نخبه یکی از اولویتهای بنیاد ملی نخبگان در سال جاری است که تلاش بر اینست این مهم با تدوین و اجرای شیوهنامۀ مخصوص به خود، محقق شود.
نشست «گفتوگوی نخبگان» با حضور محمدعلی زلفیگل ؛ وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری ، ناصر باقریمقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ، جمعی از نخبگان و مستعدانبرتر برگزیده طرحهای بنیاد ملی نخبگان و سایر مسئولان بنیاد و وزارت علوم به میزبانی وزارت علوم برگزار شد.