دانشگاه تهران به دنبال تحقق تمدن نوین؛ 89 سالگی دانشگاه تهران به اعطای نشان عالی دانش مزین شد
رییس دانشگاه تهران گفت: هدف از اعطای نشان عالی ترویج علم و توسعه گفتمان علمی و تکریم عالمان است، همانطور که رهبری در فرمایشات خود مکرراً اشاره دارند اگر میخواهیم علم گسترش پیدا کند باید عالم تکریم شود.
به گزارش بازارکار، سید محمد مقیمی دوشنبه شب در آیین اعطای نخستین نشان عالی دانش افزود: دانشگاه تهران و علوم پزشکی استان تهران با یکدیگر این پیمان را بسته اند که فارغ از مرزبندی های تصنعی وزارتخانهای و سازمانی برای بالا بردن نام ایران عزیز و همچنین تحقق تمدن نوین اسلامی که رهبری آن را ترسیم کردهاند تلاش مضاعفی داشته باشد.
وی گفت: برای دستیابی به این تمدن نوین اسلامی علم باید در صدر قرار داشته باشد از این رو این دو دانشگاه تلاش میکنند زمینه های مختلفی را به صورت مشترک دنبال کنند و اعطای نشان عالی دانش یکی از این تلاش ها است.
مقیمی ادامه داد: هدف اساسی این آیین ترویج علم و توسعه گفتمان علمی و تکریم عالمان است همانطور که رهبری در فرمایشات خود مکرراً اشاره دارند اگر میخواهیم علم گسترش پیدا کند باید عالم تکریم شود و آن زمان است که علم میتواند در خدمت توسعه کشور و پیشرفت جامعه باشد.
وی گفت: اطمینان دارم که دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در مسیری که حرکت می کنند بتوانند در تحقق این تمدن نوین نقشآفرینی ویژه داشته باشند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: از یک سابقه بسیار قوی و قدرتمند در زمینه پیشگامان عالمان در دنیا همچون بوعلی سینا، ابوریحان بیرونی، خواجه نصیرالدین طوسی و فارابی برخورداریم و این فهرست می تواند با اسامی مختلف و متنوع ادامه پیدا کند و سالها طلایهدار علم در دنیا باشد.
وی گفت: امروز شاهد این هستیم که به برکت شکل گیری دانشگاه تهران که این روزها وارد 89 سالگی تاسیس آن خواهیم شد این اتفاق بزرگ را رقم خواهیم زد که بتواند طلایه داری علم دنیا را با دانشمندان کشور علمداری کنند.
قانون جهش تولید و حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای حمایت از دانشگاه ها و دانش بنیان هاست
«علیرضا منادی سفیدان» دوشنبه شب در آیین اعطای نخستین نشان عالی دانش تصریح کرد: باید بزرگان علم را به فرزندان خود معرفی کنیم تا آنها این افراد بزرگ را الگوی خود قرار دهند.
وی افزود: بعد از رویداد چهرههای ماندگار، حرکت تجلیل از چهرههای علمی و دانشگاهی کشور مغفول مانده بود و اکنون این امر مبارک با اعطای نشان عالی دانش مجددا مورد توجه قرار گرفته است.
منادی با بیان اینکه دانشگاه تهران قبله علمی کشور است، اظهار داشت: ما ایرانیان افتخار داریم که سال ۲۰۱۷ توسط یونسکو به عنوان کشوری دارای قدیمیترین دانشگاه دنیا شناخته شویم؛ ۱۷۵۰ سال پیش اولین دانشگاه به نام جندی شاپور را داشتهایم البته قبلا میگفتند ایتالیا در این موضوع سردمدار بوده که این نظر تغییر کرد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: با این سابقه در دنیای علم و دانش بزرگانی چون ابوعلی سینا را داشته ایم. امام خمینی(ره) گفتهاند که بعد از ۱۴ معصوم(ع)، کسی مثل ابن سینا نیامده و کتابهای او ترجمه و در دنیا استفاده میشود.
وی بیان داشت: امروز انواع دانشگاهها و پژوهشگاهها را در کشور داریم و حق ما است که نوبل بگیریم و به زودی باید با این عظمت علمی به این جایزه برسیم.
منادی به رتبه بندی معلمان اشاره کرد و افزود: در مجلس شورای اسلامی برای رتبهبندی معلمان اقداماتی داشته ایم. آموزش و پرورش ایران با سابقه صدساله باید به سمت رتبهبندی معلمان میرفت که این اقدام صورت گرفت. این اقدام عنصر رقابت را وارد نظام کاری معلمان کشور کرد که منجر به افزایش کیفیت علمی آنها خواهد شد که البته اجرای رتبهبندی معلمان برای دولت ۴۲ هزار میلیارد تومان هزینه داشت.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس عنوان داشت: قانون جهش تولید و حمایت از شرکتهای دانش بنیان را تصویب کردیم که ۲۰ ماده دارد و از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای اعتلای علمی کشور است.
منادی با بیان اینکه هشت هزار شرکت دانش بنیان داریم، تأکید کرد: مجلس به دنبال این است که زنجیره تامین آموزش را در کشور تقویت کند بر همین اساس اکنون ۱۶۰ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی دولت با مصوبات کمیسیون آموزش عملیاتی شده که ۴۲ هزار میلیارد برای رتبه بندی معلمان، ۶۰ هزار میلیارد تومان همسان سازی حقوق اساتید، ۴۳ هزار میلیارد درآمد صندوق شکوفایی و نوآوری و فناوری و یکسری کارهای دیگر که این ۱۶۰ هزار میلیارد تومان جمعا ۱۲ درصد از کل بودجه عمومی کشور است.
سه مقوله مهم کشورمان امنیت غذایی، هوش مصنوعی و فناوری های نرم اجتماعی است
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به عنوان کسی که چند ماه در حوزه علم و فناوری مشغول مطالعه هستم به این نتیجه رسیدهام اکنون در کشور در حوزه علوم انسانی به شدت به فناوریهای نرم اجتماعی نیازمندیم.
عبدالحسین خسروپناه دوشنبه شب در آیین اعطای نخستین نشان عالی دانش افزود: دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران منشا برکات علم و فناوری و حکمت هستند و این حاصل تلاش خالصانه و زحمات شبانه روزی استادان بزرگ این دانشگاه است و از همه روسای گذشته و حال این دو دانشگاه که این تصمیم حکیمانه را گرفتند و نشان عالی دانش را برپا کردند تا در راه علم و حکمت و دانش اهدا شود، تشکر می کنم.
وی خطاب به اساتید دانشگاهها گفت: تلاش کنید علم را به حکمت تبدیل کنید یا به تعبیری علم را بتعالی بخشید.
دبیر شورای عالی انقلاب افزود: حکمت علم است اما علمی که مبتنی بر تعقل و تفکر است. حکمت علم است اما علمی که مبتنی بر عقل نظری وعقل عملی است. حکمت علم است اما علمی که مبتنی بر عقل معاش و عقل معاد است. اگر علمی مبتنی بر عقل نظری و عملی و معاش و معاد باشد این علم کارآمد در حوزه نظر و عمل است.
وی گفت: اگر بخواهیم ببینیم دانشگاه ها، استادان و دانشجویان چقدر علم آنها با حکمت نزدیک است، شاخص های آن آینهایی است که بیان شد و در واقع باید ببینیم چقدر به نظر و عمل توجه شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انتزاعی ترین علم فلسفه و بعد از فلسفه ریاضیات است، ادامه داد: اگر فلسفه در انتزاع بماند و این حکمت نظری و عملی به یکدیگر وصل نشود، حکمت نیست و ناقص است بنابراین بیایید علم را با حکمت تعالی ببخشید.
خسروپناه با بیان اینکه اصطلاحاً فناوری ها در حوزه علوم مهندسی به کار برده میشوند، گفت: اگر در علوم انسانی به نظریه ها بسنده کنیم و به فناوری های نرم اجتماعی برای تکنولوژی آموزشی و حکمرانی نرسیم علوم انسانی ما علم است اما حکمت نیست.
وی افزود: در حوزه علوم پایه و مهندسی و کشاورزی به سه مقوله مهم شامل امنیت غذایی، هوش مصنوعی و فناوری نرم اجتماعی به شدت نیازمندیم.
خسروپناه گفت: اگر قرار باشد ۱۰ هزار هیأت علمی در حوزه کشاورزی در دانشگاه داشته باشیم اما ۷۰ درصد واردات کشور در حوزه غذا باشد این علم کشاورزی مبتنی بر حکمت نیست.