نمایشگاه کار؛ پلی برای پیوند صنعت و دانشگاه
«نمایشگاه کار دانشکدگان فنی دانشگاه تهران» با هدف گسترش ارتباط بین صنعت و دانشگاه برگزار شد.
«نمایشگاه کار دانشکدگان فنی دانشگاه تهران» با هدف گسترش ارتباط بین صنعت و دانشگاه برگزار شد.
به گزارش بازارکار، «نمایشگاه کار دانشکدگان فنی دانشگاه تهران» با همکاری مجموعه ایرانتلنت آغاز به کار کرد. این نمایشگاه با هدف تسهیل استخدام و اشتغال دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه تشکیل شده و در نظر دارد با ایجاد فضایی برای حضور صنایع و شرکتهای مختلف درون دانشگاه، در مسیر نزدیک کردن دانشگاه و صنعت گام بردارد.
به همین منظور، برخی شرکتهای شناختهشده همچون همراه اول، ایران نوین، گروه سولیکو (شرکت کاله)، مجموعه آسانپرداخت (آپ) و زیتل با دراختیار داشتن غرفههایی در این نمایشگاه، به ارائه فرصتهای شغلی خود و ایجاد ارتباط با دانشجویان علاقهمند میپردازند.
دو دوره از این نمایشگاه در سالهای گذشته بهصورت آنلاین برگزار شده و اکنون برای نخستین بار، دانشکدگان فنی دانشگاه تهران با همکاری ایرانتلنت این نمایشگاه را بهصورت ترکیبی (فیزیکی و مجازی) برگزار کردهاند. در نشست خبری مراسم افتتاحیه نمایشگاه، ناصر سلطانی، رئیس دانشکدگان فنی، آسیه حاتمی، بنیانگذار مجموعه ایرانتلنت و بهزاد رستمی، معاون پژوهشی دانشکدگان فنی سخنرانی کرده و به پرسش خبرنگاران پاسخ دادند.
دانشگاه محلی برای حل چالشهای موجود در صنعت
ریاست دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در ابتدای این جلسه، با تشریح فضای دانشگاه در چند سال اخیر به پیامدهای منفی کرونا بر دانشجویان اشاره کرد و آن را لطمه جبرانناپذیر آموزشی و پژوهشی به دانشجویان دانست. به گفته سلطانی، در این سالها فرصت برقراری ارتباطات میان دانشجویان و صاحبان صنایع که در نمایشگاه کار شکل میگیرد، نیز از دست رفت. او در این خصوص گفت:
وظیفه ما در دانشگاه تهران، ارائه آموزش باکیفیت همراه با پژوهش و در کنار آن، اشتغالآفرینی است. امیدواریم بتوانیم در آینده این کاستیها را برای دانشجویان دانشکده فنی و دیگر دانشگاهها برطرف کنیم.
به گفته سلطانی، امروز در دانشکدگان فنی دانشگاه تهران ۱۰ هزار دانشجو ثبتنام میکنند که نیمی از آنها دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند. همچنین، این دانشکدگان بیش از ۴۰۰ عضو هیئت علمی نیز دارد که مجموع این افراد پتانسیل عظیمی در حوزه صنعت و بهطور کلی، حوزههای فنی دراختیار کشور قرار میدهد. او در همین باره گفت:
۲۵ سال پیش تعداد دانشجویان و اعضای هیئت علمی در رشتههای فنی بسیار کمتر از امروز بود. این افراد به لحاظ کیفی سطح بالایی داشتند؛ اما با آن تعداد عملاً نمیتوانستیم نتیجه قابل توجهی از پروژهها بگیریم. بههمیندلیل،، عمده تمرکز در این رشتهها بر آموزش و به میزان بسیار اندکی بر پژوهش بود. امروز با افزایش نیروی انسانی، پتانسیل خوبی در این حوزه شکل گرفته که صنعت میتواند بهخوبی از آن استفاده و به کمک آن، مسائل و مشکلاتش را حل کند.
رئیس دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به همین پتانسیل نیروی انسانی در رشتههای فنی، بر لزوم حل مشکلات با اتکا به همین نیروها اشاره کرد و گفت:
امروزه چالشها و مسائلی در حوزه صنعت وجود دارد که صاحبان صنایع راهحل آن را باید در درون دانشگاههای خوب کشور بجویند. جوانان ما با تلاش و پشتکارشان میتوانند راهحلها را تقدیم کارخانهها و شرکتها کنند و در خدمت جامعه باشند.
نمایشگاه کار؛ تمرین کاهش فاصله میان صنعت و دانشگاه
به گزارش زومیت، ناصر سلطانی در ادامه با اشاره به تجربیات اندک کشور در مسیر برطرف کردن فاصله میان دانشگاه و صنعت، رویدادهایی چون نمایشگاه کار دانشکدگان فنی دانشگاه تهران را نخستین گام و نوعی تمرین برای اشتغالپذیر کردن دانشجویان و حل چالشهای موجود در صنایع توسط دانشگاهیان خواند و اعلام کرد:
دانشگاههای ما تجربه زیادی در زمینه اشتغالپذیری دانشجویان و همچنین ارائه راهکار به صنایع مختلف نداشتهاند. در واقع، کشور تمرین نکرده که چطور کار پژوهشی دقیق انجام دهد و از نتایج آن در صنعت استفاده کند. البته ما گامبهگام رشد کردهایم. کارهای پژوهشی که امروز در دانشگاهها انجام میشود؛ به نسبت ۱۰ سال قبل رشد قابل توجهی داشته است. علاوه بر این، مسئولیتی که امروز دانشگاه ما در قبال آینده شغلی دانشجویان پذیرفته است، نشان از رشد در این مسیر دارد.