مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی از ایجاد ۸۰۰ فرصت شغلی مستقیم برای فعالان حوزه گردشگری و صنایعدستی در استان طی سال جاری خبر داد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: متاسفانه امروزه یکی از معضلات تجارت بین الملل، آموزش نیروی انسانی کارآمد است؛ به طوریکه دانشگاههای ما محیا برای تامین نیروی موردنیاز واحدهای تولیدی به خصوص در حوزه صادرات نیستند، از این رو لازم است تا نیروی انسانی متخصص و کارآمد در حوزه صادرات تربیت شود تا به دیپلماسی و زبان تجارت خارجی نیز مسلط باشند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران گفت: راه های ارتباطی خاص مالی برای گسترش ارتباط تجاری با کشورهای منطقه تعریف شده است تا علاوه بر بهره مندی از ظرفیت این کشورها، از فرصت های صادرات به ویژه در بخش دانش بنیان و مهندسی بهره مند شویم.
استاندار آذربایجان شرقی پراکندگی در حوزه شرکت های دانش بنیان را یکی از آفت های این حوزه دانست و گفت: ما در تلاش هستیم تا با ایجاد شهرکهای صنعتی- تجاری در مرزهای مشترک با کشورهای همسایه هم آذربایجان شرقی را به عنوان هاب صادراتی معرفی کنیم و هم نیروهای انسانی فعال در شرکت های دانش بنیان را وارد بازارهای جهانی کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان، با ۳۵ واحد و مرکز ، بیش از ۵۴ هزار دانشجو، حدود ۱۶۰۰ رشته و بیش از ۱۹۰۰ هیئت علمی، یکی از بزرگترین شبکه های علمی و آموزشی کشور است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه زنبورداران آذربایجان شرقی گفت: طبق آمار سال ۱۳۹۸ آذربایجان شرقی با دارا بودن یک میلیون و ۳۰۰ هزار کندوی زنبور عسل مدرن و بومی، ۱۳هزار نفر زنبوردار، تولید ۱۴هزار تن عسل، تولید موم و ژل رویال و همچنین پرورش دهندههای ملکه جایگاه ویژهای در صنعت زنبور داری در بین استانها ایجاد کرده است.