پژوهشی جدید نشان میدهد که دانشگاهها، علاوه بر نقش آموزشی و پژوهشی، میتوانند محرکهای اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی در استانها باشند. این پژوهش به بررسی چگونگی بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها برای رشد و شکوفایی منطقهای پرداخته است.
سومین دوره نمایشگاه معرفی دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای خلاق و دانشبنیانهای پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی، صحنه نوآوری جهادیها در حوزه صنایع نرم و خلاق و بیان این مفهوم بود که فرهنگ هم میتواند منشا ثروت و اشتغالافرینی در جامعه باشد.
اعلام فراخوان جدید ذیل برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکتهای دانشبنیان؛
تست تشخیص تروپونین قلبی I (cTnI) برای تشخیص سکته قلبی و آسیب به سلولهای عضلات قلب است. اندازهگیری تروپونین قلبی با دقت بالا، اهمیتی فوقالعاده در تصمیمگیری صحیح در مورد اقدام درمانی لازم در مورد فرد مشکوک به سکته و نجات جان بیمار دارد. عمده کیتهای تشخیص سریع موجود در بازار بر پایه نانوذرات طلا (بهعنوان نشانگر) هستند که درصورت مثبت بودن تست، در خطهای تست، رنگ تولید کرده و به صورت چشمی تفسیر میشود. با وجود تقاضای گسترده بازار به این کیتها، به دلیل کیفی بودن و حساسیت متغیر، نیاز مبرم به روش کمی و دقیق.تر با فناوری جدیدتر وجود دارد.
سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای خلاق و دانشبنیان با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی،سخنگوی دولت، وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، رییس جهاددانشگاهی و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی آغاز به کار کرد.
با حضور مقامات ارشد از معاونت علمی ریاست جمهوری، رئیس جهاد دانشگاهی و سخنگوی دولت؛
سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق، به همت پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی امروز در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کار کرد.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان از برنامه جدید معاونت علمی و صندوق نوآوری برای تأمین مالی و حمایت از شرکتهای نوپا به منظور ارتقاء فروش و تنوع محصولات دانشبنیان خبر داد.
سرپرست خوشه باید با راهبری چند تیم علمی در تخصصهای مختلف ولی همگرا، بر مبنای پژوهش و بهکارگیری روشهای علمی یک خدمت برجسته در حل مسائل کشور را ارائه نماید، یا جبههای نو و تحولآفرین و فرصتساز از پژوهش را در کشور بگشاید. پیشبینی میشود در این دوره از فراخوان ۵ تا ۷ خوشه تشکیل شود و این تعداد در بازه ۵ ساله بهتدریج افزایش یابد. پایان مهلت ارسال طرحهای پژوهشی برای این فراخوان ۳۰بهمن ماه ۱۴۰۳ میباشد.