اغلب زنان سرپرست خانوار یا بیکارند و یا دارای مشاغل نیمهوقت و غیر رسمی و اگر شغل رسمی هم داشته باشند، درآمد بسیار کم بوده و برای تامین گذران یک زندگی کفایت نمیکند. این روزها با افزایش تورم و مشکلات اقتصادی به ویژه در خصوص تامین مسکن و پول پیش آن، زنان سرپرست خانوار با مشکلات بسیاری مواجه هستند. در حقیقت بخش عظیمی از این زنان با درآمدهای اندک قادر به تامین هزینههای روزمره زندگی و پول پیش مسکن نیستند.
در نشست هم اندیشی «چالشهای اکوسیستم فریلنسری کشور» که به همت دانشگاه علم و فرهنگ و با همکاری ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد، بر ایجاد تشکلی برای پیگیری مطالبات فریلنسرها تأکید و چالشهای این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.
تأکید بر نقش آفرینی جهاددانشگاهی در حوزه آزاداندیشی
در نشست شورای سیاست گذاری مسابقات ملی مناظره دانشجویی با حضور رییس جهاددانشگاهی و معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بر نقش آفرینی جهاددانشگاهی در حوزه آزاداندیشی در دانشگاهها تأکید و عنوان شد: شرکت کنندگان در مسابقات ملی مناظره دانشجویی مورد بازخواست هیچ مرجعی قرار نمیگیرند.
از رکود اقتصادی تاثیر بسزایی در سرنوشت شغلی و مادری آنها دارد. طی سالهای اخیر به صورت مستمر به موانع زنان شاغل در فرزندآوری پرداخته شده است. پیشنهادهایی مانند توسعه مهدهای دولتی، افزایش یارانهها، وامهای فرزندآوری و... مواردی بوده که مدام به عنوان راهحلهای روبنایی و مقطعی مورد توجه قرار گرفته و به ریشه زیربنایی آن، یعنی ساختار اقتصادی ضعیف، توجه چندانی نشده است؛ بنابراین طبیعی است که اکثر تحلیلها در این زمینه با شکست مواجه شوند، چراکه به این امر که کدام گروه نیروی کار از نظر اقتصادی تاثیرپذیرند توجهی ندارند.