در ماه مهر به سر می بریم و فرزندانمان اکنون در مدارس در حال تحصیل و کسب علم و دانشند. مدارسی که ثبت نام و نام نویسی در آن ها ، نتیجه ی پرسش ها و جستجوهای فراوان والدین اند تا از هر لحاظ در رتبه ی نخست باشند.
معاون آموزشی سابق وزارت علوم و استاد دانشگاه تهران گفت: ریشهیابی دلایل کمطرفدار شدن یک رشته نسبت به ایجاد علاقه کاذب برای ورود داوطلب به این رشتهها مهمتر است.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه مهاجرت نخبگان از کشور قابل کتمان نیست و بررسی ما نشان میدهد که نبود فرصتهای شغلی عمده دلایل مهاجرت این افراد است، گفت: به منظور جذب نخبگان در دستگاههای دولتی سامانهای را راهاندازی کردیم که از ۲۰۰۰ نفری که ثبت نام کردهاند، ۱۴۰۰ نفر آنها در مقطع دکتر از دانشگاههایی چون تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر هستند و این عدد نشان میدهد سهم بالایی از دانش آموختگان کشور، اشتغال مناسبی ندارند.
یکم شهریور مصادف با زادروز پزشک حاذق ایرانی ابو علی سیناست، این روز با هدف گرامی داشت خدمات و تالیفات وی به دانش پزشکی و تجلیل از پزشکان جامعه، به عنوان روز پزشک در ایران نامگذاری شده است.
افزایش جمعیت دانشجویی و گسترش پدیده مدرکگرایی بازاری به نام پایاننامهنویسی به راه انداخته که اتفاقا تجربه و توان بالایی را هم میطلبد. در این میان برخی از استادان دانشگاه وارد این بازار شدهاند و با نوشتن پایاننامه برای دانشجویان هم کار آنها را راه میاندازند و هم درآمد خود را از این راه افزایش میدهند.
افرادی که با مشاغل آکادمیک سر و کار دارند مفهوم عبارت «To Whom It May Concern» را بخوبی متوجه میشوند و اگر نامهای با این عنوان نگارش شود و به دست هرکسی که در آن زمینه مسئولیتی دارد برسد به سهم خود درصدد پاسخگویی خواهد بود تا مسئولیتپذیری خود را در جایگاه یک مقام مسئول نشان دهد. متاسفانه در کشور ما حتی نامههای مکرری که به مسئولین با ذکر نام و موقعیت و رونوشتهای متعدد هم نوشته میشود بدون پاسخ باقی میماند.
جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، امسال نیز برای ششمین سال پیاپی با حمایت بنياد نيكوكاري جميلي و با همكاري دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، بنیاد حاميان دانشگاه تهران و معاونت نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری ایران در راستاي حمايت از ایدهپردازان جوان، ايجاد كسب و كارهاي مبتنی بر فناوری، ترويج فرهنگ كارآفريني با هدف تبديل داراييهاي فكري به ثروت، بهعنوان یک رویداد علمی در سطح ملي و بین المللی برگزار می شود.
صدای خرچخرچ چرخهای کارگاه خیاطی ملودی زیبای زندگی در سایه تلاش را یکنواخت مینوازند نبض زندگی و جریان حیات را میتوان در این کارگاه شنید که زنان سرپرست خانوار با امید به زندگی در این مکان آموزش می بینند و بعد به درآمدزایی می رسند افرادی که در اوج ناامیدی به امیدواری رسیدهاند. ظهر از نیمه گذشته است، به دنبال سوژه راهی نایسر از نواحی منفصل شهر سنندج میشوم، گرمای طاقتفرسا نفس ماشین را هم بریده است، صدای ممتد زنگ گوشی از یک طرف و داغی اشعههای نور خورشید که از شیشه خودرو به داخل زبانه میکشد از طرف دیگر، سخت کلافهام کرده است. ورودی نایسر را که به واسطه بی شمار مشکلاتاش همواره کانون توجه رسانهها بوده و همین مثنوی صد من مشکلات پای خیلی از مسوولان را به آن باز کرده است، پشت سر میگذارم و بعد از مسافت کوتاهی بالاتر از میدان قلم، به کارگاه میرسم، 15 پله از سطح زمین پایین میروم و با یک سالن بزرگ و چندین دوزنده پشت چرخ خیاطی در فضایی با کمترین امکانات سرمایشی روبرو میشوم.