وقتی چالشهای اقتصادی گاهی به مانعی برای رشد تبدیل میشوند، داستان کارآفرینانی که با تکیه بر خلاقیت و استفاده بهینه از منابع محدود به موفقیت دست یافتهاند، حاوی درسهای ارزشمندی است.
ایسنا/خراسان رضوی سالها پیش، موضوع انشاء کلیشهای در مدارس ایران مرسوم شده بود که «علم بهتر است یا ثروت؟» موضوعی که سالها در آن جدل شد و دستمایه نوشتار جدی و طنز بود تا گذشت زمان برای هر فرد ثابت کند که کدام بهتر است. جدا از ارزشگذاری بین علم و ثروت؛ این تفکیک باعث شد جوانهای دهه ۶۰ و ۷۰، در دو مسیر قدم بگذارند که البته پشت پا به کسب تحصیل و علم، لزوماً مسیر ثروت را برای همه نگشود، همچنان که کسب علم و دانش نیز منافاتی با عاقبتاندیشی و کسب ثروت نداشت.
مشاهدات آماری نشان میدهد سهم بخش کشاورزی از اشتغال در دو دهه گذشته از 25 درصد به زیر 15 درصد رسیده است. همچنین سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی نیز از اواخر دهه نود پایینتر آمده است.
پایگاه خبری عصر توس: شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد بیانگر تأکید بر اهمیت تولید داخلی و جلب سرمایهها عمومی به این حوزه است اما برای تحقق این هدف، نیاز به یک سری اصلاحات اساسی و تغییرات در نگرشهای موجود وجود دارد.
اقتصاد ایران در سالهای اخیر با چالشهای عمیقی مانند کاهش سرمایهگذاری، فرار سرمایه، بهرهوری پایین و رکود تولید مواجه بوده است. در چنین شرایطی، تمرکز بر سرمایهگذاری در تولید نهتنها یک انتخاب، بلکه تنها راه نجات برای خروج از این بحران و ایجاد رفاه پایدار است. این نوشتار با بررسی ۵ گام کلیدی، نقشه راهی برای جهش تولید و بازسازی اقتصاد ایران ارائه میدهد.
ایسنا- خراسان رضوی/ مدیرعامل مرکز نوآوری علم داده و هوش مصنوعی ICDS با اشاره به نقش مهمی که تحول دیجیتال داده محور برای خلق ارزش در صنایع و سازمانها دارد، گفت: در دوره اقتصاد دیجیتال، درآمدزایی و خلق ارزشها از جنس دیجیتال است.