هنر، بهویژه در دنیای امروز، تنها یک وسیله برای ابراز احساسات و زیبایی نیست، بلکه به یک ابزار قدرتمند برای تغییر و تحول اجتماعی تبدیل شده است. هنرهای سنتی ایرانی، همچون میناکاری روی سفال، بهعنوان گنجینهای از تاریخ و فرهنگ این سرزمین، همواره مورد توجه و احترام جهانیان بوده است.
مهدی ساتراپ کارآفرین صنعت قهوه میگوید؛ بازار قهوه در ایران با رشد قابلتوجهی مواجه بوده است، اما همچنان سرانه مصرف قهوه پایین است. با توجه به ورود نسل جوانتر و تغییر سبک زندگی، در سالهای آینده مصرف قهوه در ایران دو برابر شود.
یک جامعه شناس گفت: «میزان مشارکت زنان در نیروی کار در سال ۲۰۲۳ در ایران ۱۴.۴ درصد بوده است. در حالی که در جهان میزان مشارکت زنان در نیروی کار ۴۸.۷ درصد بوده است. در کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا هم ۱۹ درصد بوده است. جالب است که در عربستان سعودی ۳۴.۵ درصد و در امارات ۵۵.۴ درصد و در ترکیه ۳۵.۳ درصد بوده است.»
مدیر خانه خلاق میگوید با وجود پیشرفتهایی در برخی حوزهها، صنایع خلاق و فرهنگی در ایران هنوز با چالشهای جدی نظیر عدم وجود قوانین مشخص، کمبود حمایتهای مالی روبهرو هستند.
یکی از نخستین زنان مهندس پرواز در خطوط هواپیمایی کشوری میگوید: من وقتی وارد این کار شدم حتی بعضی از همکاران مرد هم به من میگفتند؛ این کار خانمها نیست.
یک کارشناس مسائل آموزشی به بیان توضیحاتی درباره اشتغال دانش آموختگان دانشگاهها در مشاغلی غیرمرتبط با رشته تحصیلیشان پرداخت و گفت: در حال حاضر وضعیت اشتغال برای رشتههای علوم تجربی نظیر پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی مناسب است. البته برخی دیگر رشتههای علوم تجربی نظیر پرستاری، پیراپزشکی و بهداشت حرفهای نیز تا حدی وضعیت اشتغال مناسبی دارد.
گفتگو با دکتر سعید طاهرخانی، مدرس دانشگاه و کارآفرین