بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۸۰۴۹۴

افتتاح ۴۰ پروژه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی/ افزایش جوجه‌ریزی و تولید گوشت مرغ در استان

شهرام شفیعی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی شهریور ۴۰۵
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به افتتاح حدود ۴۰ پروژه بخش کشاورزی در هفته دولت با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، گفت: ۹۳ درصد این سرمایه‌گذاری‌ها از محل آورده خود بهره‌برداران تأمین شده و تنها حدود ۷ درصد آن از محل اعتبارات دولتی و تسهیلات بانکی است.
چهارشنبه ۰۴ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۹:۲۱

شهرام شفیعی، روز چهارشنبه ۴ شهریور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سال زراعی از اول مهر تا ۳۱ شهریور سال بعد محاسبه می‌شود، اظهار کرد: امسال سال زراعی سختی برای کشاورزان و تولیدکنندگان بود؛ ضمن اینکه جنگ اتفاق افتاد و جراحی اقتصادی دولت نیز شرایط بسیار سختی ایجاد کرد. این جراحی اقتصادی، بیش از همه بخش کشاورزی را تحت تأثیر قرار داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با تأکید بر اهمیت امنیت غذایی گفت: اهداف وزارت جهاد کشاورزی، تأمین امنیت غذایی است. امنیت در همه بخش‌ها مورد نیاز است، اما امنیت ملی، دفاعی و به‌ویژه امنیت غذایی از اساسی‌ترین موضوعات کشور محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: کشورهای بیگانه پس از اهداف نظامی، موضوع امنیت غذایی و ایجاد کمبود کالاهای اساسی را هدف‌گذاری کرده بودند، اما تولیدکنندگان و بهره‌برداران پای کار بودند و با تلاش آنها شاهد فراوانی غذا در بازار بودیم و کالاهای اساسی نیز به وفور در بازار وجود داشت و با مشکل جدی مواجه نشدیم.
شفیعی با بیان اینکه در دوسال دولت در مجموع ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم و ۱۷ میلیارد مترمکعب آب کمتری وارد سدها شد، خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته قرار بود ۷۰ میلیارد مترمکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد، اما در عمل این میزان به ۴۶ میلیارد مترمکعب رسید.
وی با اشاره به تأثیر جنگ ۱۲ روزه بر بخش کشاورزی گفت: محاصره دریایی، جنگ ۱۲ روزه و آسیب‌هایی که به بنادر و زیرساخت‌ها وارد شد، بر تولید در بخش کشاورزی تأثیر گذاشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی افزود: در قانون بودجه، حقوق ورودی گمرک در واردات کالاهای اساسی از یک درصد به چهار درصد افزایش یافت. نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی که سال گذشته یک درصد بود، امسال به ۹ درصد رسید و همه این موارد بر هزینه و فرآیند تولید تأثیر گذاشته است.
شفیعی با اشاره به اهمیت تأمین پایدار انرژی در بخش کشاورزی گفت: بخش کشاورزی در پیک نیاز، بسیار حساس است؛ اگر تنها دو ساعت برق، گاز یا سوخت جایگزین در اختیار تولیدکننده قرار نگیرد، ممکن است تمام سرمایه او از بین برود و برای بازگرداندن تولید به چرخه، ماه‌ها زمان نیاز باشد. بنابراین ناترازی انرژی در بخش کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به برنامه‌های هفته دولت در بخش کشاورزی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: حدود ۴۰ پروژه بخش کشاورزی با سرمایه‌گذاری یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در هفته دولت افتتاح می‌شود.
وی گفت: این پروژه‌ها در حوزه‌های آب و خاک، صنایع دام و طیور، باغداری، امور عشایری، گلخانه‌ها و شیلات اجرا شده و زمینه اشتغال مستقیم ۲۰۸ نفر و اشتغال غیرمستقیم یک هزار و ۳۹۵ نفر را فراهم می‌کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شاخصه اصلی این یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، سهم بالای سرمایه‌گذاری بهره‌برداران است، افزود: ۹۳ درصد این سرمایه‌گذاری از محل آورده خود بهره‌برداران است، یعنی اشخاص سرمایه خود را از بخش‌های دیگر جدا کرده و به بخش کشاورزی منتقل کرده‌اند و تنها حدود هفت درصد از محل اعتبارات دولتی و تسهیلات بانکی تأمین شده است.
شفیعی با اشاره به توسعه کشت گلخانه‌ای در استان گفت: برای حدود ۴۰۰ هکتار گلخانه پروانه بهره‌برداری صادر شده و برای ۴۰۰ هکتار نیز پروانه تأسیس صادر شده است که این طرح‌ها در حال حاضر بین ۱۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی افزود: برخی محصولات کشاورزی استان صادرات‌محور شده‌اند و محصولات گلخانه‌ای نیز از این جمله هستند. اگر برای محصولات تولیدی بازار وجود نداشته باشد، این محصولات وارد چرخه تولید نخواهند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی تأکید کرد: به غیر از انرژی یارانه‌ای، یارانه‌ای برای تولیدکنندگان پرداخت نمی‌کنیم.

افزایش جوجه‌ریزی و تولید گوشت مرغ در استان

شفیعی با اشاره به وضعیت تولید مرغ در استان گفت: سهمیه جوجه‌ریزی استان چهار میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه در ماه است، اما در مردادماه پنج میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شد. با وجود مسائل و مشکلات موجود، کل تولید گوشت مرغ استان از ۱۱۰ هزار تن در سال گذشته به ۱۲۰ هزار تن در سال جاری رسیده و آذربایجان‌شرقی در این زمینه رتبه هفتم کشور را کسب کرده است.
وی افزود: در تأمین گوشت مرغ استان تا پایان مهرماه هیچ‌گونه مشکلی وجود ندارد. همچنین در تولید تخم‌مرغ رتبه چهارم کشور را داریم و جزو صادرکنندگان تخم‌مرغ به سایر استان‌ها هستیم.
شفیعی با اشاره به میزان جوجه‌ریزی استان اظهار کرد: میانگین جوجه‌ریزی استان ۵۲ میلیون قطعه بود که سال گذشته به ۶۵ میلیون قطعه رسید. سود مرغداری‌ها نیز سالانه محاسبه می‌شود و هیچ‌گاه به صورت دوره‌ای نیست.

خرید بیش از ۳۳۰ هزار تن گندم در آذربایجان‌شرقی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به تأمین مواد غذایی استراتژیک گفت: تأمین مواد غذایی یکی از محورهای اصلی فعالیت بخش کشاورزی است و امسال در تولید گندم وضعیت خوبی داشتیم.
وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم میزان خرید گندم استان به ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن برسد و خرید همچنان ادامه دارد. تاکنون مجموع خرید تضمینی و توافقی گندم از ۳۳۰ هزار تن عبور کرده است. متأسفانه وضعیت دولت به گونه‌ای است که پرداخت بهای گندم با مشکل مواجه شده است. در استان آذربایجان‌شرقی نیز بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان گندم خریداری شده که تاکنون تنها ۲۰درصد بهای گندم خریداری‌شده پرداخت شده است، با وجود این مشکلات، خرید گندم امسال به خوبی انجام شده و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.

کاهش ۳۵ میلیون لیتری سوخت ماشین‌آلات کشاورزی

شفیعی درباره تأمین سوخت دوم برای تولیدکنندگان نیز گفت: ناترازی انرژی در کشور به یک معضل تبدیل شده است و به تولیدکنندگان اعلام کرده‌ایم که ذخایر سوخت دوم را انجام دهند. مسیر تأمین سوخت دوم هموار است و در این زمینه جلسات مختلفی برگزار شده است.

وی افزود: متأسفانه میزان سوخت ماشین‌آلات کشاورزی ۳۵ میلیون لیتر کاهش یافته و سهمیه سوخت سال زراعی از ۱۷۵ میلیون لیتر به ۱۴۰ میلیون لیتر رسیده است، واحدهای حساس بخش کشاورزی از نظر سوخت نگرانی ندارند و سوخت مورد نیاز آنها تأمین می‌شود.

در آذربایجان‌شرقی گوشت مرغ آلوده نداریم

وی با رد برخی حواشی مطرح‌شده درباره گوشت مرغ در کشور گفت: در استان آذربایجان‌شرقی چیزی به نام گوشت مرغ آلوده وجود ندارد و حواشی مطرح‌شده در سطح کشور درباره این موضوع، به هیچ وجه در استان وجود ندارد.

میانگین ضریب مکانیزاسیون استان بالاتر از میانگین کشور

شفیعی با اشاره به وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی در استان اظهار کرد: نزدیک به ۱۲۰ هزار دستگاه تراکتور در سطح استان داریم و میانگین جدید ضریب مکانیزاسیون ۳.۷ است که از میانگین کشور بالاتر هستیم.
وی افزود: متأسفانه تسهیلات مربوط به تهیه تراکتور که در دولت شهید رئیسی مطرح شده بود، تاکنون عملیاتی نشده است.

ظرفیت ۶ میلیون تنی صنایع تبدیلی کشاورزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به ظرفیت صنایع تبدیلی بخش کشاورزی گفت: در استان ظرفیت ۶ میلیون تن صنایع تبدیلی بخش کشاورزی وجود دارد که می‌تواند نقش مهمی در فرآوری، نگهداری و ارزش‌افزوده محصولات تولیدی داشته باشد.
وی با اشاره به برنامه‌های کشاورزی هسته‌ای و فناوری پرتودهی در شهرستان بناب اظهار کرد: در این شهرستان فعالیت‌های فناوری پرتودهی با مشارکت بخش خصوصی و استفاده از گاما در راستای بهبود محصولات انجام می‌شود، کنترل و عقیم‌سازی حشرات، ضدعفونی و نگهداری محصولات کشاورزی از جمله کاربردهای این فناوری است و موضوع پرتودهی از مرحله کاشت تا برداشت می‌تواند در همه حوزه‌های بخش کشاورزی مطرح باشد.

واگذاری ۲۲۳۷ هکتار اراضی ملی برای نیروگاه خورشیدی


وی درباره توسعه انرژی‌های خورشیدی در استان نیز گفت: تاکنون ۲ هزار و ۲۳۷ هکتار از اراضی ملی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی واگذار کرده‌ایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره ساخت‌وساز و تغییر کاربری در جنگل‌های ارسباران گفت: ساخت‌وساز غیرمجاز خارج از محدوده روستا و تغییر کاربری در جنگل‌های ارسباران آنچنان که مطرح می‌شود، گسترده نیست.
شفیعی درباره قیمت مرغ گفت: مبلغی که برای فروش مرغ در نظر گرفته‌ایم ۲۳۵ تا ۲۴۰ هزار تومان است، در حالی که مرغ با قیمت حدود ۲۰۵ هزار تومان به فروش می‌رسد و این اختلاف قیمت به دلیل عرضه و تقاضا است.
وی درباره ارتباط مراکز تحقیقات کشاورزی و دانشگاه‌ها با بخش تولید نیز اظهار کرد: اینکه بگوییم مراکز تحقیقات کشاورزی و دانشگاهی همکار ضعیفی دارند، درست نیست، ممکن است این بخش‌ها با ظرفیت مطلوب فاصله داشته باشند، اما فعالیت‌های قابل توجهی انجام شده است.
شفیعی ادامه داد: در یک سال گذشته در کشور ۵۲ فناوری قابل تجاری‌سازی به بهره‌برداران معرفی شده است و همین فناوری‌ها موجب افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی شده‌اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی تأکید کرد: با وجود مجموعه‌ای از چالش‌ها از جمله کاهش بارندگی، محدودیت منابع آبی، ناترازی انرژی، مشکلات تأمین سوخت، افزایش هزینه‌های واردات و شرایط ناشی از جنگ، تلاش تولیدکنندگان و بهره‌برداران موجب شده است تأمین کالاهای اساسی و امنیت غذایی استان و کشور با استمرار و پایداری دنبال شود.

انتهای پیام

ارسال نظرات

captcha