«علی جودکی» افزود: عمده محمولههای فرش دستباف این استان در سال گذشته به بازار هدف ژاپن، فرانسه و آمریکا صادر شد.
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از ۲۷۰ هزار دلار فرش دستباف از استان مرکزی به نقاط مختلف جهان صادر شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: بیش از چهار هزار متر مربع فرش دستبافت امسال در نقاط مختلف این استان بافته شد که اراک، دلیجان، خمین و محلات بیشترین تولید دست بافته سنتی استان مرکزی را به خود اختصاص دادند.
جودکی اضافه کرد: میزان تولید فرش در استان مرکزی بر اساس عرضه این محصول در فروشگاهها و نمایشگاههای فرش محاسبه میشود و بسیاری از بافندگان تولیدهای خود را به دلایل مختلف برای فروش عرضه نمیکنند، بنابراین میتوان گفت تولید فرش دستبافت در استان مرکزی بیشتر از این آمار است.
وی بیان کرد: ۲ پروانه بهرهبرداری کارگاه تولید فرش دستباف با تولید سالانه ۲۷۷ متر مربع، امسال در شهرستانهای اراک و دلیجان صادر شد که زمینه اشتغال حداقل پنج نفر را فراهم میکند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: استان مرکزی از دیرباز در حوزه فرش دستباف یکی از قطبهای ملی و جهانی بوده است و برجستهسازی این ظرفیت اقتصادی و پیوند زدن آن با علم و دانش برای بهرهبرداری هر چه بیشتر از این ظرفیت در دستور کار این اداره کل است.
بیش از ۹ هزار بافنده قالی دستباف در نقاط مختلف استان مرکزی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
مشاغل خانگی راهکار مناسبی برای کارآفرینی با سرمایه اندک، کاهش نرخ بیکاری و فراهم آوردن زمینه اشتغال زنان و جوانان است و تحقق مشارکت مردم در جهش تولید است.
نماینده مردم ساوه در مجلس گفت: در حالی که کشاورزان به دلیل تاخیر در پرداخت اقساط وام باید به دولت خسارت دهند، اما دولت هیچ خسارتی در برابر تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان پرداخت نمیکند.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نرخ بیکاری استان مرکزی در سال ۱۴۰۰ را ۷ و هشت دهم درصد برشمرد و گفت: بر اساس میانگین این نرخ در سال ۱۴۰۲ با ۸ دهم درصد کاهش به ۷ درصد تقلیل یافته است.