تازه ها
سفر طبیعتگردی از خانه شروع میشود؛ زمانی که طبیعتگرد در حال انتخاب وسایل مورد نیاز سفر است. میتوانیم کوله او را کوله طبیعتگردی یا اکوتوریسمی بنامیم. شاید، این موضوع در نظر شما بیمعنی و یا بیاهمیت باشد، درحالیکه هرچه بیشتر در این باره فکر یا مطالعه کنید، به پیچیدگی و اهمیت آن پی خواهید برد.
به ارش بازارکار، توجه داشته باشید که در انتخاب وسایل مورد نیاز سفر؛ سلیقه شما، هدف، شرایط آب و هوایی مقصد، طول سفر، سن و جنسیت شما، نوع سفر، وسیله حمل و نقل، وسایلی که باعث آرامش بیشتر شما در سفر میشوند و شرایط اجتماعی-فرهنگی جامعه میزبان همگی روی محتویات کوله شما تاثیر میگذارند.
۲۱ نکته در باره طبیعت گردی گردآوری شده است که به طور خلاصه در ادامه مرور میشود:
۱. سبک سفر کنید! اولین و مهمترین توصیه سبک بودن کوله سفر شما است. پر واضح است، هرچه سبکتر سفر کنید، انرژی کمتری در حمل و نقل مصرف خواهید کرد. سبک سفر کردن باعث میشود، بتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید؛ و اینکه، بار کردن و همراه داشتن وسایل کمتر و غیرضروری ممکن است تضاد کمتری با جامعه میزبان داشته باشد.
۲. رنگ و مدل لباس؛ لباسهای ساده، بدون زرق و برق، زود خشک شو، آستین بلند و به رنگهای متداول در طبیعت که باعث توجه بیش از حد مردم محلی نشود به تن کنید. به گونهای لباس نپوشید که مردم محلی را به سمت خود جذب کرده تا باعث دردسر خود شوید.
۳. لباس مناسب فصل؛ لباسهایتان را مناسب فصلی که در آن سفر میکنید، انتخاب کنید. جوراب اضافی و لباس گرم و سرد همیشه همراه خود داشته باشید. با این وجود، لباس زیاد با خود حمل نکنید.
۴. مشارکت در اقتصاد محلی؛ با گذاشتن فضای خالی در کولهتان و خرید از مردم محلی در هنگام برگشت به اقتصاد محلی کمک و آنها را حمایت کنید.
۵. تحقیق درباره مقصد؛ نکته بسیار مهم دیگر این است که مطالعات خود را درباره هدف و مقصد، قبل از شروع سفر، کامل کنید. به جای برداشتن کتابهای سنگین راهنمای سفر، یادداشتهای خود را بردارید. دقت کنید که از خرید کتابهای قدیمی راهنمای سفر خودداری کنید. در غیر اینصورت با مشکلات زیادی در مقصد، روبرو خواهید شد.
۶. برقراری ارتباط؛ برای یاد گرفتن عبارات کاربردی مردم محلی چون؛ سلام، خداحافظ، تشکر و.. از کتابهای مرتبط در این خصوص استفاده کنید.
۷. از روکش و ملحفه سبک استفاده کنید. یک کیسه پارچهای برای جدا کردن لباسهای تمیز و کثیف خود در کوله بگذارید.
۸. منابع مردم محلی؛ در صورت نیاز و ضرورت استفاده از الکتریسیته، گاز، آب و ... در مقصد، تلاش کنید حداقل بهرهبرداری را داشته باشید.
۹. وسایل بهداشتی؛ حتما، مواد دفع کننده حشرات، ضد آفتاب تهیه شده از مواد طبیعی، کیف کمکهای اولیه، عینک آفتابی، لیوان، چاقوی جیبی چند کاره که معمولا به همراه قاشق و چنگال است، مسواک، چراغ قوه، کلاه آفتابی، و ژل ضدعفونی کننده برای استفاده بعد از دستشویی همراه داشته باشید.
۱۰. آب مایه حیات؛ در صورت عدم وجود آب تصفیه شده بخصوص در مناطقی که مالاریا شایع است، یک کتری برقی کوچک همراه داشته باشید. (البته هر آبی را مصرف نکنید و به اعلائم هشدار دهنده توجه کنید)
۱۱. ارتباط با طبیعت و محیط؛ به جای برداشتن دستگاههای صوتی پخش کننده (اسپیکر) و استفاده از هدفون، به صداهای دلنشین طبیعتی که از آن دیدن میکنید گوش کنید و تلاش کنید با مردم محلی حرف بزنید.
۱۲. چنانچه آشنایانی در مقصد دارید و یا قرار است راهنمای محلی استخدام کنید، بهتر است برای آنها عکس و یا هدیه کوچکی از محل زندگی خود ببرید.
۱۳. همیشه یک مداد و دفتر یادداشت کوچک به جای لپتاپ و... همراه داشته باشید.
۱۴. یک ساعت ارزان و زنگدار به همراه داشته باشید تا به موقع بیدار شده و سر قرارهای خود حاضر شوید.
۱۵. فتوکپی از مدارک سفر خود به همراه داشته باشید تا در صورت مفقود شدن اصل آنها این مدارک بتوانند به شما کمک کنند.
۱۶. در صورت داشتن وسایل الکتریکی باتریهای قابل شارژ و پاور بانک همراه داشته باشید.
۱۷. توجه کنید که فضای کافی برای برگرداندن زبالههای خود به خصوص پلاستیکها و باتریها داشته باشید، زیرا مناطق اکوتوریستی معمولاً جایی برای بازیافت این مواد ندارند.
۱۸. از صنایع دستی محلی که بازدید میکنید، برای دوستان خود هدیه تهیه کنید تا هم از اقتصاد محلی حمایت کرده و هم خاطره سفر را از یاد نبرید.
۱۹. حمل کوله؛ بهتر است کوله خود را خودتان حمل کنید و استفاده از مردم محلی برای این کار پسندیده نیست. در صورتیکه کوله مناسب سفر ندارید و یا کولههای قدیمی شما دیگر قابل استفاده نیستند، به دنبال کوله و کیفهایی باشید که قسمت عمده مواد تشکیل دهنده آنها قابل بازیافت باشند.
۲۰. جنس کوله؛ معمولاً مواد تشکیل دهنده کولهها به طور کامل روی برچسب آنها درج نمیشود. با این وجود، پرسش درباره این خصوصیت کوله، فروشنده را به این فکر وا میدارد که در آینده از تولیدکنندگان کوله و کیف اطلاعات کاملتری درباره میزان بازیافتی بودن مواد تشکیل دهنده کیف یا کوله بگیرد و این نیاز بازار را به گوش آنها برساند.
۲۱. خرید کوله؛ جستجو در اینترنت میتواند به شما در پیدا کردن کوله و کیفهای قابل بازیافت کمک کند. شاید فروشندگان این نوع کوله و کیفها معمولا اطلاعات کاملی در این باره ندارند. توجه داشته باشید که در صورت داشتن کوله لزومی به خرید کوله جدید نیست، زیرا مصرف هر وسیله اضافه یعنی استفاده بیشتر از منابع زمین، و مصرفگرایی در تضاد و تقابل با حفظ محیطزیست است.
منبع: ایرنا
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات