معاون سیاستگذاری کانون مدیریت داراییهای فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاریسازی حمایت شوند، از این نوآوریها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاهها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده میشود.
متاسفانه سیاست گذاران از سالهای پایان جنگ (۶۶ و ۶۷) شروع به افزایش دانشگاهها کردند که شاید بتوانند فرصتی در جهت ایجاد اشتغال بخرند. این افزایش بی رویه دانشگاهها بی توجه و بی تناسب با نیازهای جامعه و کشور انجام شد و تعداد رشتههایی که تناسب چندانی با نیازهای کشور نداشتند نیز افزایش پیدا کرد. به نظر میرسد هدف از این کار، سر کار گذاشتن افراد بود. در دهههای گذشته، دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، موسسات غیرانتفاعی و علمی کاربردی، مثل قارچ سر بر آوردند و جوانان این مرز و بوم را جذب کردند. در نتیجه بخشی از هزینههای خانوار صرف اموری شد که اصلا غیرضروری بود. بهتر بود به جای این کار، روی سازمانهای فنی و حرفهای مبتنی بر تکنولوژیهای مدرن متمرکز شویم. ما اکنون خودمان را با برخی آموزشهای غیرضروری و تاریخ گذشته مشغولیم. با همین سیاستهای غیرمسئولانه است که تعداد زیادی فارغ التحصیل را وارد جامعه کرده ایم، آن هم بدون این که سرمایه گذاریهای لازم حوزه اقتصاد را برای این جوانان فراهم کرده باشیم.
کارش را با یک «یا علی» و پشتکاری قوی و با اندک تسهیلاتی دریافتی از کمیته امداد آغاز کرد و حالا بعد از چند سال کارگاه خیاطی دارد که ۳۰ نفر مددجو در آن مشغولند و نان شب خانه را تامین میکنند و همه اینها نشان از همت بالا و عزم راسخ دارد که از آنها انسانهایی قوی و توانمند میسازد.
در حالی ایجاد ۴ شهرک صنعتی جدید در استانهای اصفهان، سمنان، کردستان و مرکزی به تصویب رسیده است و زمزمههایی مبنی بر توسعه شهرکهای صنعتی شنیده میشود که چالش جدی کمبود نیروی انسانی متخصص و توانمند در بازار کار ایران بهویژه در بخش صنعت، هشداردهنده است. حالآنکه اگر بر همین روال پیش برویم کمبود نیرو میتواند حیات این مراکز را تهدید و آنها را به محلی از سولههای خالی و تهی از نیروی انسانی تبدیل کند.
همه آمدهاند تا عکس بگیرند از رج به رج هنری که در هم گره خورده است تا فرش دستباف ایرانی با نقش و نگار مخصوص به خود شکل بگیرد و به نمایش گذاشته شود، اما آیا جایگاه این هنر صنعت فقط روی تابلوها و در نمایشگاههاست؟