در کشور ما کم نیستند بانوان کارآفرینی که وظیفه اجتماعی خود را کمک به همنوعان و خدمت به مردم میدانند؛ فاطمه باقری یکی از این بانوان کارآفرینی اردبیلی است که 1200 نفر را صاحب پیشه کرده است.
دانشگاهها اغلب دانشجو را برای ورود به بازار کار آماده نمیکنند و آنها بعد از فارغالتحصیلی و کسب مدرک، باز هم نمیتوانند نیاز کارفرمایان را از داشتن یک نیروی ماهر و کارکشته برآورده کنند. از این رو، بهدلیل نقص مهارتآموزی که در دانشگاههای دنیا وجود دارد.
دادههای مرکز آمار نشان میدهد در پاییز امسال در مقایسه با پاییز ۱۴۰۱، نسبت اشتغال ناقص در بازار نیروی کار آقایان کاهش و برای بانوان افزایش یافته است. این امر میتواند به معنای این باشد که بهرهوری بازار نیروی کار آقایان بالارفته و برای بانوان کمتر شده است.
بیشتر بخوانید
شورای نگهبان بهطور رسمی اعلام کرد افزایش سن بازنشستگی مغایرتی با قانون اساسی و اسلام ندارد. پس میتوان گفت افزایش سن بازنشستگی در روزهای آخر مجلس یازدهم در نهایت به تصویب رسید و مجلس «انقلابی» با دشوار کردن شرایط بازنشستگی و طولانی کردن دوره اشتغال برای مزدبگیران به بحران فراگیر و دستساخته دولت در صندوقهای بازنشستگی ایران دامن زد.
تورج مرادی از «کفراج» که عسلیترین روستای ایران است، توانسته با تولید بیش از ۱۰ تن عسل در ۲۰۰ کلونی به عنوان برترین تولیدکننده عسل در کشور شناخته شود، کارآفرینی که با ایجاد اشتغال برای چندین جوان بدنبال برندسازی و صادرات است.
بومگردی بهعنوان یکی از شاخههای صنعت گردشگری سهم عمدهای از سفرهای بینالمللی را در بر میگیرد و چنانچه به صورت مناسب مدیریت شود، میتواند به اشتغال محلی، فرصتهای توسعهی بومی و حفظ محیط طبیعی منجر شود.
در حال حاضر موضوع بیکاری به ویژه اشتغال فارغ التحصیلان یکی از دغدغه های اساسی کشور به شمار می رود. بر همین اساس در جلسات شورای عالی اشتغال، موضوع اشتغال فارغ التحصیان به عنوان یک موضوع محوری همواره مورد بحث و تاکید ویژه قرار می گیرد، چنانچه در هفتمین نشست شورای عالی اشتغال که طی روزهای اخیر برگزار شد، لزوم توجه به اشتغال فارغ التحصیلان و چاره جویی در این زمینه از سوی رئیس جمهور مورد تاکید واقع شد.
تا امروز به گواه آمارها بخش قابل توجهی از بیکاران را فارغالنحصیلان دانشگاهی تشکیل میدادند، آنها از تعداد کل بیکاران کشور سهم ۴۲ درصدی داشتند و حالا گفته شده این میزان با درصد تقریبی اندکی کمتر شده است.
توسعه نیازمند همراهی و همکاری همدلانه است، همکاری همدلانه چیزی است که امیرکبیر توسعه طلب از آن محروم بود