بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۱۶۳۴

حذف ارز ترجیحی یارانه‌ای از سبد حمایتی طیور/ آینده مبهم صنعت مرغداری در مازندران

فعالان صنعت مرغداری از کاهش میزان جوجه ریزی‌ها در مرغداری‌های مازندران خبر می‌دهند؛ موضوعی که در صورت صحت آن قطعا تبعات کمبود گوشت مرغ و آینده صنعت مرغداری نگران‌کننده خواهد بود.
چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۴

به گزارش بلاغ؛ در پی اجرای طرح اصلاح نظام یارانه‌ها از سوی دولت، مرغداران تمایل زیادی به جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری ندارند که دلیل اصلی این موضوع عدم قطعیت هم در قیمت نهایی عرضه محصول و هم در تامین نهاده‌های مورد نیاز واحد‌های مرغداری است که این موضوع در کنار کاهش قدرت خرید مردم بی‌انگیزگی بیشتر مرغداران از جوجه ریزی را به دنبال داشته است. این روزها فعالان صنعت مرغداری از کاهش میزان جوجه ریزی‌ها در مرغداری‌های مازندران خبر می‌دهند؛ موضوعی که در صورت صحت آن قطعا تبعات کمبود گوشت مرغ و آینده صنعت مرغداری نگران‌کننده خواهد بود. عطاءالله حسن‌زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران در این باره به خبرنگار بلاغ گفت: با توجه به حذف ارز ترجیحی یارانه‌ای از سبد حمایتی طیور، هزینه‌های تمام شده برای مرغداران افزایش یافته است. مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران، خاطرنشان کرد: قاعدتا در شرایط حاضری که پیش آمد، طبیعی است وقتی قیمت‌ها بالا کشیده شد تقاضا هم کاهش پیدا می‌کند و لذا وقتی تقاضا در بازار مصرف کاهش پیدا می‌کند، تقاضای تولید هم بر اساس تقاضای مصرف کاهش پیدا می‌کند. این مسئول، ادامه داد: باید در چنین شرایطی، برای میزان تولید، برنامه‌ریزی شود؛ چرا که انجام جوجه‌ریزی بدون برنامه موجب تبعات و خسارات خواهد شد. وی بیان کرد: هر چند در برخی از استان‌های کشور شاهد کاهش جوجه‌ریزی هستیم؛ اما در استان مازندران تا الآن، طبق برنامه‌ریزی و سنوات گذشته، جوجه‌ریزی در حال انجام است. مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران، عنوان کرد: این انتظار را باید داشته باشید که به هر میزانی که هزینه‌های تولید افزایش پیدا می‌کند افزایش قیمت را نیز در دستور کار داشته باشیم؛ اگر قرار باشد هزینه‌های تولید بالا برود و تولیدکننده متضرر شود، فردا تولیدی باقی نمی‌ماند که بیاییم و برای تولید، قیمتی را تعیین و تکلیف کنیم. این مسئول، اعلام کرد: در شرایط حال حاضر نکته مهم آن است که اگر تولیدکننده، سودی نمی‌کند حداقل متضرر هم نشود، تا بتواند تولید را ادامه دهد. وی مطرح کرد: ما امیدواریم که بازار و تطابق آن با هزینه‌های تولید به نحوی رقم بخورد که از یک سو، مرغدار متضرر نشود و از سویی دیگر مصرف‌کننده نیز آسیب نبیند و این امر نیاز به مدیریت شرایط دارد. مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران، تصریح کرد: دولت باید در امر ذخیره‌سازی حداقل مرغ‌ها را همسان با هزینه‌تولید از مرغدار خریداری کند تا مرغدار متضرر نشود و بتواند تولید خود را ادامه دهد.

این مسئول متذکر شد: قطعا اگر نهاده‌ها به میزان و در زمان مقتضی از سوی دولت تامین و در اختیار مرغداران قرار گیرد، طبیعتا اگر نگرانی هم بابت تولید وجود دارد که عمدتا به تامین نهاده بر می‌گردد، مرتفع خواهد شد وی عنوان کرد: باید این دوره گذار را پشت سر بگذاریم و این نیاز به مشارکت و تعامل میان هم دولت و هم تولیدکنندگان دارد.

ارسال نظرات

captcha