بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۵۶۰۸
دانشجوی خوش ذوق گنبدی با تولید و پرورش گیاهان گرمسیری و استوایی یک مزرعه گردشگری منحصر به فرد ایجاد کرد و علاوه بر کارآفرینی برای ده‌ها نفر، پای گردشگران را به این شهر باز کرد.
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱

سعید کیان‌زاده با همراهی خانواده خود در یکی از روستاهای گنبدکاووس در گلخانه ۱۵۰۰ متر مربعی با بستر خاکی اقدام  به کشت و پرورش  میوه‌های استوایی از قبیل موز، انبه، قهوه، پاپایا، گوآوا و آناناس کرده است. وسعت کل مزرعه کیان‌زاده یک هکتار است که در بقیه مزرعه که روباز است سبزیجات و گیاهان دارویی کشت می‌کند.

این دانشجوی ۲۰ ساله علی‌رغم سن کم خود توانسته درآمدزایی خوبی داشته باشد و برای بیش از ۸۰ نفر از همشهریانش فرصت شغلی ایجاد کند و گردشگران زیادی را به روستای خود بکشاند.
گردشگران در این مزرعه می‌توانند ضمن بازدید از گلخانه میوه‌های استوایی و گرفتن تصاویر زیبا با این نوع میوه‌ها آشنایی پیدا کرده و در صورت علاقه از این میوه‌ها خریداری کنند، آبیاری به روش قطره‌ای و صرفه‌جویی حداکثری در مصرف آب از ویژگی‌های برجسته این مزرعه است.
خبرنگار ایسنا با این جوان خوش ذوق گفت وگویی صمیمانه داشته که در ادامه می‌خوانید.

کارآفرینی  دانشجوی خلاق گنبدی با پرورش میوه های استوایی


ایسنا: خود را معرفی کنیدو بگویید از چه سالی کار تولید را آغاز کردید؟

سعید کیانزاده متولد ۱۳۸۳ و دانشجوی ترم پنجم رشته مهندسی باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هستم.  من در روستا و در یک خانواده کشاورز متولد شدم و از زمانی به یاد دارم عاشق پرورش گل و گیاه و کشاورزی بودم. از کودکی به طور جدی پرورش گل و گیاه را شروع کردم، در سن هفت سالگی گل‌های کاکتوسی را که در گلدان‌های کوچک پرورش دادم  به بازار هفتگی بردم و به فروش رساندم و این اولین درآمد من از پرورش گیاه بود که شادی و انگیزه زیادی برای ادامه کار در من ایجاد کرد.

از همان بچگی کار کردن را دوست داشتم و رها نکردم تا چندین سال از تهران و کرج  به صورت عمده گل وارد می‌کردم و به فروش می‌رساندم تا اینکه کرونا آمد و استقبال مردم کم شد و پس از آن به میوه فروشی و تولید ترشیجات روی آوردم و آن زمان چهار نیروی خانم را استخدام کردم و سرانجام از چهار سال پیش کار تولید میوه‌های استوایی را  با سرمایه اولیه حدود یک میلیارد تومان از یک گلخانه هشت متری کوچک شروع کردم و  در حال حاضر یک مجموعه گردشگری یک هکتاری با یک گلخانه ۱۵۰۰متری دارم.

کارآفرینی  دانشجوی خلاق گنبدی با پرورش میوه های استوایی

ایسنا: چرا به طور ویژه تصمیم به پرورش گیاهان استوایی گرفتید؟

 از کودکی این رویا را داشتم که به خارج از کشور سفر کنم و بذر یک گیاه که در کشور وجود ندارد را وارد کنم و آن گیاه را در  زمین خودم تولید کنم. پس از آنکه تحقیق کردم متوجه شدم  میوه پاپایا را تا به حال کسی پرورش نداده به همین دلیل تصمیم به تولید و پرورش پاپایا و میوه‌های گرمسیری گرفتم.

ایسنا: به غیر پرورش پاپایا چه محصولات دیگری پرورش می‌دهید؟

من یک مزرعه گردشگری یک هکتاری دارم که گلخانه ۱۵۰۰ متری در دل خود دارد و در این گلخانه گیاهان گرمسیری پاپایا یا خربزه درختی، موز، آناناس، انبه، قهوه، گوآوا، نارگیل، رامبوتان، جک فروت، دوریان، استار فروت و دراگون فروت و در فضای خارج از گلخانه انواع گیاهان دارویی، سبزی و صیفی‌جات را پرورش می‌دهم، یک بازارچه فروش صنایع دستی و محصولات خوراکی و میوه نیز در مزرعه داریم که تولیداتمان را به صورت مستقیم به مردم عرضه می‌کنیم.

ایسنا: استقبال گردشگران از مزرعه گردشگری شما چطور است؟

گردشگران استقبال خوبی دارند و همه روزه پذیرای مردم، گروه‌های مختلف دانش‌آموزی و دانشجویان هستیم،  به طور متوسط هفته‌ای ۱۰۰۰ نفر از مزرعه بازدید می‌کنند. در مزرعه گردشگری ما گردشگران با دستان خود گیاهان دارویی و میوه‌ها را برداشت می‌کنند و این برایشان جذابیت زیادی دارد.

کارآفرینی  دانشجوی خلاق گنبدی با پرورش میوه های استوایی

در مناسبت‌های مختلف و جشن‌ها نظیر روز مادر، شب یلدا و تولدها اینجا مراسم جشن عمومی همراه با پذیرایی آش و دمنوش برگزار می‌کنیم که این برنامه نیز علاقه‌مندان زیادی دارد. حضور در مزرعه گردشگری برای عموم مردم رایگان است اما از گروه‌های آموزشی و تحقیقاتی مبلغی را به عنوان ورودی دریافت می‌کنیم.

ایسنا: برای چند نفر اشتغالزایی ایجاد کرده‌اید؟

۱۰ نفر به صورت مستقیم  و ۶۰ تا ۷۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری  دارند.

 ایسنا: سخن آخر؟ 

یک گلخانه یک هکتاری برای ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی ایجاد می‌کند. من آمادگی این را دارم در صورت حمایت مسئولان و ارائه تسهیلات ارزان قیمت فضای گلخانه و استخر پرورش ماهی را توسعه دهم و در کنار آن فضایی را برای پرورش اسب نیز اضافه کنم. متأسفانه برخی مسئولان برای گرفتن مجوز سنگ‌اندازی زیادی می‌کنند و این مسئله جوانان را از شروع کار تولیدی ناامید می‌کند، لذا همین جا از مسئولان تقاضا دارم فرآیند اخذ مجوز را برای جوانان تسهیل کنند.

ارسال نظرات