بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۹۵۰۲
مدیرکل اماکن مذهبی و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور
مدیرکل اماکن مذهبی و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از ایجاد حدود ۵۰۰ کارگاه اشتغال در جوار بقاع متبرکه سراسر کشور خبر داد و گفت: این کارگاه‌ها با هدف توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر جامعه، به‌ویژه زنان سرپرست خانوار راه‌اندازی شده است.
يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰

به گزارش بازارکار به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرج، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد نوروزی‌پور، مدیرکل اماکن مذهبی و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز در آیین تجلیل از مقام شامخ امامزادگان محمد و سکینه خاتون (ع) که با حضور مسئولین استانی در آستان مقدس امامزاده محمد (ع) کرج برگزار شد، بر اهمیت نقش امامزادگان در جامعه تأکید کرد.

وی با بیان اینکه خیر، تکثیر می‌شود و توسعه می‌یابد، ادامه داد: خداوند متعال خواست نسل امیرالمؤمنین (ع) و فاطمه زهرا (س) توسعه پیدا کند، به همین دلیل در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون سادات را در دنیا شناسایی کرده‌اند که این موضوع نشان از برکت حضور این خاندان مطهر دارد.

مدیرکل اماکن مذهبی و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به ظلم‌هایی که در طول تاریخ به امامزادگان روا داشته شده است، بیان کرد: روز‌هایی در تاریخ بوده که سه هزار سید اولاد پیغمبر در یک روز در نقاط مختلف به دستور حکام بنی‌عباس گردن زده شدند، اما خداوند خواست نسل حضرت علی (ع) و فاطمه (س) توسعه پیدا کند.

نوروزی‌پور با اشاره به برکات حضور امام رضا (ع) در ایران، مناظرات علمی ایشان با علمای ادیان مختلف را نمونه‌ای از نقش بی‌بدیل اهل‌بیت (ع) در تبیین حقانیت اسلام دانست و عنوان کرد: در دو سالی که امام رضا (ع) در خراسان بودند، مناظرات علمی که ایشان با علمای ادیان مختلف برگزار می‌کرد، بسیار تأثیرگذار بود.

وی توضیح داد: خصوصیت این مناظرات این بود که امام رضا (ع) با هر کسی با زبان خودش بحث می‌کرد در حالی که این مناظرات توسط مأمون تشکیل می‌شد تا علمای دیگر امام رضا (ع) را محکوم کنند، اما ماجرا برعکس می‌شد و همه آن‌ها توسط امام رضا (ع) محکوم می‌شدند.

مدیرکل اماکن مذهبی و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به ورود کاروان‌های امامزادگان به ایران پس از شهادت امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: پس از این امام عزیز دو کاروان عمده وارد ایران شدند که بیشتر این امامزادگانی که شما می‌بینید، از این دو کاروان بودند. یک کاروان همراه حضرت فاطمه معصومه (س) و کاروان دیگر همراه حضرت احمد بن موسی شاه‌چراغ (ع) از فارس وارد شد.

نوروزی‌پور با تأکید بر ضرورت تکریم امامزادگان، این بقاع متبرکه را متعلق به اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) دانست و مطرح کرد: مردم ما برای همه سادات و امامزادگان حرم نساختند و امامزادگانی که برای آن‌ها حرم ساخته شده است، شخصیت‌هایی بودند که در زمان خودشان انسان‌های ممتاز و ویژه‌ای محسوب می‌شدند.

وی با بیان اینکه ما در ایران اسلامی نزدیک به ۴۰ هزار سلسله سادات را شناسایی کرده‌ایم که در آستان قدس رضوی شجره‌نامه آن‌ها ثبت و ضبط است، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در خصوص ظرفیت امامزادگان برای جذب مردم تأکید کرده‌اند که ما باید از این ظرفیت استفاده و آن را تبدیل به فرصت‌های فرهنگی و اجتماعی کنیم.

مدیرکل اماکن مذهبی و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ضمن ابراز تأسف اذعان کرد: برخی افراد تنها برای فاتحه‌خوانی به امامزادگان می‌آیند و از ظرفیت‌های فرهنگی و معنوی آن بهره نمی‌برند درحالی‌که مراکز افق در جوار امامزادگان، بستری برای فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و قرآنی هستند.

نوروزی‌پور با اشاره به وجود بیش از یک هزار و ۲۰۰ مرکز افق در سراسر کشور، مطرح کرد: این مراکز به برگزاری کرسی تلاوت قرآن، روضه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و سایر برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی می‌پردازند و در کمک به نیازمندان در قالب اجرای طرح قرار دوازدهم نیز نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

وی از ایجاد حدود ۵۰۰ کارگاه اشتغال در جوار بقاع متبرکه سراسر کشور خبر داد و افزود: این کارگاه‌ها با هدف توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر جامعه، به‌ویژه زنان سرپرست خانوار، جوانان جویای کار و سایر افراد نیازمند ایجاد شده‌اند و در آن‌ها آموزش‌های متنوع و کاربردی در رشته‌های مختلف ازجمله خیاطی، قالیبافی، گوهرتراشی، صنایع‌دستی و سایر مهارت‌های موردنیاز بازار کار ارائه می‌شود.

مدیرکل اماکن مذهبی و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه، گفت: این اقدام نه‌تن‌ها به ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار برای این افراد منجر می‌شود، بلکه با ارتقای سطح مهارت و استقلال اقتصادی آن‌ها، نقش مهمی در بهبود وضعیت زندگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی ایفا می‌کند. ما معتقدیم که جوار امامزادگان، علاوه بر پایگاه معنوی، می‌تواند به مرکزی برای رشد و شکوفایی استعداد‌ها و توانمندی‌های افراد نیازمند تبدیل شود.

ارسال نظرات