السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۲۰۲۲

مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری خراسان رضوی: آینده صنعت دامپروری مبهم است/ افزایش هزینه‌ها و بی‌توجهی به تولید، کشور را وابسته‌تر می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری خراسان رضوی، درخصوص وضعیت بازار گوشت قرمز و چالش‌های صنعت دامپروری، گفت: متأسفانه شرایط کنونی صنعت دامپروری مناسب به نظر نمی‌رسد و آینده روشنی برای این حوزه متصور نیستیم.
يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴

امین هراتی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت تأمین گوشت قرمز در استان خراسان رضوی، اظهار کرد: افزایش سفرها اخیراً تأثیر زیادی بر نوسانات قیمتی در بازار گوشت نداشته است. به‌ویژه از بعد از عید قربان، شاهد جهش قیمتی در بازار گوشت بوده‌ایم. قیمت گوشت گوسفند زنده تا حدود ۳۵۰ هزار تومان افزایش یافت؛ اما پس از آن شاهد کاهش قیمت بوده‌ایم و در حال حاضر، قیمت ثابتی برای لاشه گوسفند با نوسان ۱۰ هزار تومانی وجود دارد. قیمت گوشت گوسفند زنده در حال حاضر بین ۲۹۰ تا ۳۱۰ هزار تومان است.

وی با بیان اینکه تأمین گوشت در گذشته به میزان قابل توجهی از منابع داخلی صورت می‌گرفت و تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصد تأمین گوشت کشور از منابع داخلی تأمین می‌شود، افزود: با این حال، ۲۰ درصد از تأمین گوشت کشور وابسته به واردات است که این رقم بر حسب نیاز سالانه متغیر است. متأسفانه به دلیل مشکلاتی نظیر خشکسالی و افزایش هزینه‌های تولید همچون خوراک، علوفه، دارو و... منابع داخلی به‌شدت کاهش یافته‌اند.

مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری خراسان رضوی درخصوص اینکه قیمت محصول نهایی مانند شیر و گوشت تغییر چندانی نکرده است، بیان کرد: در حالی که قیمت شیر پاستوریزه حدود ۶۰ هزار تومان در بازار است، قیمت شیر خام ۲۵ هزار تومان می‌باشد. در نتیجه، فشارهای اقتصادی بر بخش دامپروری افزایش یافته و ما شاهد کاهش تعداد دامداری‌ها هستیم. تعداد دام‌های مولد و کشتار روزانه کاهش یافته و به‌ویژه در شهر مشهد، آمار کشتار روزانه دام به حدود ۳۰۰۰ رأس کاهش یافته است.

هراتی تصریح کرد: بنابراین آمارها نشان می‌دهد که با کاهش جمعیت دامی مواجه هستیم؛ اگرچه به طور مستقیم تأثیر منفی در بازار مشاهده نمی‌شود، اما با توجه به توان خرید مردم، قیمت گوشت قرمز در بازار رکود پیدا کرده است. اگر توان خرید مردم افزایش یابد و گوشت به سفره مردم بازگردد، قیمت گوشت قرمز به‌سرعت افزایش خواهد یافت.

وی عنوان کرد: در خصوص اقدامات لازم برای توسعه صنعت دامپروری استان، دولت باید از تولیدکنندگان حمایت کند و مطابق با قانون نظام جامع دامپروری که سال‌ها پیش نوشته شده، ملزوم به حمایت از بخش کشاورزی و دامپروری در زمان رکود بازار خرید تضمینی است. متأسفانه، تأثیراتی نظیر قطع برق و آب به‌طور مضاعف به بخش تولید آسیب رسانده است. برای رشد و رونق صنعت دامپروری، زیرساخت‌های لازم باید به وجود آید تا این صنعت بتواند به‌طور پایدار و سودآور عمل کند. اکنون هیچ زیرساختی برای حفظ تولید، رشد و رونق تولید وجود ندارد.

مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری خراسان رضوی ضمن اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود، امکان صادرات دام و فرآورده‌های دامی به‌طور رسمی بسیار محدود است، مطرح کرد: اگر ما بتوانیم تولید را به سطحی برسانیم که صادرات امکان‌پذیر شود، این امر می‌تواند منجر به ارزآوری برای کشور شود و یک اتفاق بسیار مثبت برای اقتصاد کشور باشد. اما متاسفانه، صادرات رسمی به‌صورت قابل توجهی انجام نمی‌شود و قاچاق دام به‌صورت زمینی و دریایی در حال انجام است.

هراتی با بیان اینکه به عنوان نماینده دامداران خراسان رضوی همواره شرایط صنعت دامپروری را زیر نظر داریم و هشدارهای لازم را در این زمینه اعلام کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: متأسفانه شرایط کنونی صنعت دامپروری مناسب به نظر نمی‌رسد و آینده روشنی متصور نیستیم. در یک ماه گذشته، کمبود نهاده‌های دامی در بازار وجود داشته و قیمت‌ها به شدت افزایش یافته است. قیمت مصوب دولتی جو و ذرت به ترتیب به ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و ۱۶ هزار تومان می‌رسد و حتی تا ۲۲ هزار تومان نیز معامله می‌شود. قیمت اصلی‌ترین علوفه دامپروری که یونجه است به نزدیک ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان و قیمت کاه به ۱۰ هزار تومان رسیده است.

وی گفت: تمامی این موارد، معادله‌ای ساده را به ما تحمیل می‌کند؛ با افزایش قیمت مواد اولیه، هزینه‌های تولید نیز به‌ناچار باید افزایش یابد. متاسفانه همزمان با این افزایش هزینه‌ها، قیمت محصول نهایی نیز افزایش نمی‌یابد و این وضعیت به نابودی صنعت دامپروری و وابستگی بیشتر به واردات از خارج کشور منجر خواهد شد.

ارسال نظرات