سالروزشهادت سرداران اسلام : فلاحی ، فکوری ، نامجو ، کلاهدوز وجهان آرا را گرامی می داریم.

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۷۳۶۳۵

همایش روز ملی ایمنی در قزوین برگزار شد

همایش روز ملی ایمنی و آتش‌نشانی استان قزوین با همکاری و مشارکت اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی، شرکت شهرک‌های صنعتی و جهاددانشگاهی استان قزوین دوشنبه هفتم‌ مهر در سالن شهید حق‌شناس سازمان صمت استان قزوین برگزار شد.
سه‌شنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲


به گزارش بازار کار از قزوین، احمدرضا پرنده، مشاور معاون‌ روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش روز ملی ایمنی و آتش‌نشانی استان قزوین، اظهار کرد: حفاظت از نیروی کار خط قرمز ماست و امیدواریم با مشارکت مسئولین ایمنی اقدام ‌مؤثری در کاهش حوادث داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه چند منبع در اعلام آمار حوادث کار داریم، خاطرنشان کرد: حوادث در چند محیط اتفاق می‌افتد بنابراین آمارهای متفاوتی از حادثه‌دیدگان کار از سوی وزارت کار و پزشکی قانونی ارئه می‎‌شود. آمار سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد حوادث منجر به فوت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل آن ۶ درصد کاهش داشته است، وزارت کار نیز آمار کارگرانی که دچار حادثه شدند را ارائه می‌دهد، طبق آمار این وزارتخانه حوادث کار سه درصد کاهش داشته است.

این مسئول گفت: علل حوادث را باید بررسی کنیم و آموزش‌ها نیز منطبق با نیازهای ما باشد. باید دید سقوط از ارتفاع در کدام بخش‌ها حرف اول را می‌زند؟ با تحلیل آمار متوجه می‌شویم که بخش ساختمان و سپس صنعت به ترتیب بیشترین آمار سقوط از ارتفاع را دارند. در ۲۰ درصد از حوادث نیز نیروهای کار به‌دلیل سقوط شیء دچار حادثه می‌شوند.

مشاور معاون‌ روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد:  ۷۰‌ درصد حوادث کار به‌دلیل شرایط غیرایمن کار اتفاق می‌افتد و ۳۰ درصد به خطای نیروی انسانی‌ بازمی‌گردد که با آموزش می‌توان این‌میزان را کاهش داد؛ پیشنهاد می‌دهم‌ ماهانه کمیته کارشناسی داشته باشیم و حوادث سال‌های قبل را مورد بررسی قرار دهیم چون هیچ موضوعی بیشتر از نیروی کار ارزش ندارد و جان انسان‌ها اولویت دارد.

پرنده اظهار کرد: اگر کارفرمایان نکات ساده را رعایت کنند در پیشگیری از حوادث می‌توانیم‌ موفق عمل کنیم.  آموزش‌های کمک‌های اولیه و امدادی نیز ضرورت دارد و بهتر است تعدادی از کارکنان در این عرصه آموزش ببینند. تصمیم به موقع برای جلوگیری از حادثه و مدیریت بحران پس از حادثه بسیار مهم هستند.

کاهش ۶۰ درصدی فوتی‌های حوادث کار در قزوین

در ادامه این مراسم وحید انتظاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین اظهار کرد: تلاش می‌کنیم از آمار حوادث کار و مجروحان بکاهیم؛ بروز حادثه می‌تواند به بُعد اقتصادی و اجتماعی کشور ضربات جبران‌ناپذیری وارد کند. سازمان بهزیستی سالانه به ۵۰ هزار نابینا خدمت ارائه می‌دهد پس بهتر است به‌جای افزایش اعتبار برای کمک به معلولان از بروز حادثه و معلولیت جلوگیری کنیم.

وی گفت: به زیستن ابعاد مختلفی دارد و ما باید کمک کنیم تا کارگران با سلامت و عزت نفس زندگی کنند بنابراین باید در دوران کاری به‌زیستی آنان را تضمین کنیم.‌ در ایمنی کار هدف اصلی ما حفظ جان افراد است. حوادث کار در قزوین در ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ تفاوت چشمگیری نداشته است؛ در سال ۱۴۰۳ میزان فوتی‌های حوادث کار نسبت به سال ۱۴۰۲ بالغ‌بر ۶۰ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین بیان کرد: علت بروز حوادث کاری از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ عدم نظارت کارفرما ۴۰ درصد، عدم آموزش توسط کارفرما ۱۴.۵ درصد، عدم تهیه حفاظ فردی ۷.۳ درصد، دستگاه بدون حفاظ و معیوب ۱۳.۵ درصد، سهل‌انگاری کارگر ۲۳ درصد و عدم استفاده از وسایل حفاظت فردی یک درصد در بروز حوادث نقش داشته است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در بخش‌های مختلف کارگری حوادث گوناگونی داشتیم اما بیشترین حادثه را در صنعت داریم چون قزوین یک استان صنعتی است؛ بالغ بر ۶۶ درصد حوادث در بخش صنعت اتفاق افتاده است و برای پیشگیری باید این آمار را تحلیل کنیم. ۱۸.۵ درصد حوادث در صنعت ساختمان، پنج درصد در بخش کشاورزی، یک درصد در بخش معدن و ۱۰ درصد مربوط به سایر صنوف بوده است. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین با بیان اینکه این آمار مربوط به سامانه است؛ گفت: ۲۹۵ هزار بیمه شده اجباری در استان وجود دارند و ۸۷۰ کارگاه پرخطر شناسایی شده است. با این تعداد کارگاه در استان تنها ۱۵ بازرس وجود دارد که ۱۳ نفر آنان کار اجرایی و بقیه کار ستادی انجام می‌دهند؛ بنابراین این تعداد بازرسان با کارگاه‌های پرخطر تناسب ندارد.

وی اظهار کرد: در تلاشیم از مسئولین ایمنی در واحدهای صنعتی و حتی مردم دلسوز در راستای هدفمند کردن و هوشمندسازی بازرسی‌ها استفاده کنیم. همچنین از هوش مصنوعی در بازرسی‌ها استفاده خواهیم کرد تا حوادث کار کاهش یابد و کارگران سالم به تولید و رشد تولید ناخالص داخلی کشور کمک کنند. 

برگزاری ۲۸۰ دوره آموزشی ایمنی در جهاددانشگاهی قزوین

فرشاد پیله‌چی، رئیس جهاددانشگاهی قزوین نیز در این مراسم اظهار کرد: ایمنی ‌با جان انسان‌ها در ارتباط است؛ بزرگ‌ترین سرمایه هر مجموعه منابع انسانی و جان افراد است ایمنی بیش از اینکه یک الزام ‌قانونی باشد باید مسئولیت اجتماعی و فرهنگی ‌باشد. 

وی ادامه داد: اغلب مشکلات ناشی از خلأ آموزشی و فرهنگی است. اگر ‌بتوانیم ایمنی را به‌صورت فرهنگی نهادینه کنیم و تنها به عنوان الزام قانونی به آن نگاه نکنیم این خلأها پر خواهد کرد در این راستا آموزش بسیار مهم است اگر بتوانیم توانمندسازی را تقویت کنیم بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

پیله‌چی تصریح کرد: جهاددانشگاهی با توجه به مأموریت‌هایی خود چهار دهه به ایفای نقش در حوزه ایمنی پرداخته است و امیدواریم با برنامه منسجم، خدمت‌رسانی خود را تکمیل کنیم. در این سال‌ها ۲۸۰ دوره آموزشی در حوزه ایمنی برگزار شده و طی آن ۲۴ هزار نفر ساعت آموزش دیدند که امیدواریم با این آموزش‌ها شاهد کاهش رخدادها و حوادث کار باشیم.

نقص عضو با قطع عضو تفاوت دارد

علی محمدی، بازرس کار و عضو کمیته مدیریت مدیریت ریسک کشور نیز در این جلسه با اشاره به ارزیابی ریسک اظهار کرد: مؤلفه‌های ریسک صرفاً شامل احتمال وقوع رویداد و شدت پیامدهای ناشی از آن است. اقدامات اصلاحی باید منطبق بر خطر باشد و تفاوت نقص عضو و قطع عضو را بدانیم.

وی در خصوص آسیب‌شناسی مستندات خاطرنشان کرد: عدم وجود متدولوژی یا صحیح نبودن آن، عدم وجود سند ارزیابی ریسک، مشخص نشدن چارچوب ارزیابی ریسک و تعریف نشدن معیارهای کنترل ریسک از آسیب‌های این حوزه به شمار می‌روند. ذکر رویدادهایی مانند آتش‌سوزی و انفجار با پیامدهایی مانند خفگی و سوختگی، پرداختن به علل احتمالی حادثه، استفاده از نام تجهیز و تشریح سناریوی حادثه را از اشتباهات رایج در تعیین مصادیق خطر دانست.

محمدی درباره تفاوت‌های ارزیابی ریسک و خود اظهاری گفت: روایی و پایایی مستندات ارزیابی ریسک با توجه به سطوح متغیر دانش ارزیابی ریسک، نزد بازرسان کار و کارشناسان ایمنی متفاوت خواهد بود که نتیجه‌گیری و مقایسه را دشوار می‌کند؛ در حالی که خوداظهاری نیازی به اعتبارسنجی ندارد و تنها صحت‌سنجی کفایت می‌کند.

ارسال نظرات