
تازه ها
گردشگری روستایی؛ فرصتی مغفول مانده در حوزه اشتغال و کارآفرینی

پنجم تا یازدهم مهر هر سال به عنوان هفته گردشگری نامگذاری شده و ویژه برنامههای مختلفی در همین رابطه برگزار میشود و فرصتی برای معرفی ظرفیتها و ارتقاء آگاهی عمومی در این حوزه است. از جمله عناوین هر کدام از روزهای هفته گردشگری سال جاری «گردشگری، آموزش و تحول پایدار»، «گردشگری زنان و خانواده»، «گردشگری و پایداری اقتصادی»، «گردشگری، جامعه محلی و محیط زیست»، «گردشگری و فرهنگ» و «گردشگری بینالمللی» را میتوان نام برد.
محمدعلی ملایی -دهیار روستای دهنه سر شیجان- در بخش مرکزی شهرستان خمام ضمن گرامیداشت هفته گردشگری در خصوص «گردشگری، جامعه محلی و محیط زیست» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برای رونق اقتصادی از طریق جذب گردشگر مجموعه اقداماتی باید مورد نظر باشد که زنجیروار به یکدیگر متصل هستند و در نهایت نتایج مثبت و مؤثر آن را میتوان شاهد بود.
ملایی که سال ۱۳۹۶ به عنوان دهیار نمونه و نوآور کشوری در مسابقات «روستایی شو» با ارائه طرح سِلتیتی برگزیده شده بود، گفت: تیتی در زبان محلی گیلان یعنی شکوفه و سِل همان لاله تالابی است. وقتی این گل در یک نقطه کاشته میشود زنجیروار رشد کرده و توسعه پیدا میکند و باعث زیبایی محیط میشود.
وی افزود: گردشگری هم همین طور است وقتی در یک روستا یک مجموعه گردشگری مرتبط با اقلیم راهاندازی کنیم، زنجیروار مجموعههای دیگری از مشاغل به وجود میآید از ایجاد خانه بومگردی برای جذب مسافر تا راهاندازی یک رستوران و همچنین در نظر گرفتن تفریحات ویژه آن اقلیم تا فرصتهای سرگرمی برای گردشگران و در نهایت پیش بینی مراکزی برای تهیه سوغاتی که از صنایع دستی و تولیدات خود همان روستا تهیه شده است؛ این مجموعه گردشگری را تشکیل میدهد که میتواند به نام همان روستا برندسازی شود.
ملایی با بیان اینکه دهنهسر شیجان در زمینه پوشش گیاهی جذابیت ویژهای دارد، گفت: مرداب و گل لاله میتواند برند این منطقه باشد، آلاچیق درختی به عنوان مرکز گردشگری این روستا و یا شالیزارهای برنج و گیاهان دارویی این منطقه هر کدام فرصتی برای برندسازی و جذب گردشگر هستند.
از تور ترشیتره تا لبخند توریست ژاپنی با دیدن سنتهای روستای دهنهسر
دهیار روستای دهنه سر با اشاره به تجارب سالهای گذشته در زمینه جذب گردشگر تصریح کرد: در یک دوره تور یک روزه «ترشیتره» راهاندازی کردیم که تجربه جالبی بود.
ملایی با بیان اینکه ترشیتره یکی از غذاهای محلی و البته خوش خوراک گیلانی است، تاکید کرد: برای اجرای این تور یکی از بانوان مسن و خوش صحبت منطقه به لیدر بود و سبزیهای محلی جلگهای را معرفی میکرد. همانها را چیده و در نهایت ناهار آن روز ترشیتره با استفاده از سبزیهای محلی بود که خود حاضرین در تور چیده بودند.
وی با اشاره به خاطره جالب دیگری گفت: چند سال قبل یک توریست ژاپنی به دهنهسر آمده بود. آنقدر جدی بود که اصلاً لبخند بر لبانش دیده نمیشد و بچهها لقب سامورایی به او داده بودند چند روز که در دهنهسر بود، یک روز از روند تهیه دوغ محلی توسط یکی از مادربزرگهای دهنهسری دیدن کرد و آنقدر از مراحل تهیه دوغ خوشش آمده بود که خندید و همین لبخند در واقع یعنی موفقیت در رضایت گردشگر از طریق معرفی پتانسیلهای بومی و سنتی منطقه.
دهیار روستای دهنهسر در ادامه با بیان اینکه تالاب بینالمللی انزلی و حضور پرندگان مهاجر از دیگر ظرفیتهای این منطقه هستند، تصریح کرد: دهنهسر شیجان یکی از روستاهای حاشیه تالاب بینالمللی انزلی است که پذیرای انواع پرندگان مهاجر در فصل پاییز و زمستان است.
وی افزود: پیشنهاد دادیم در فصل مهاجرت پرندگان به جای کلبههای شکار، کلبههای پرندهنگری دایر و اجاره داده شود و به جای تفنگ نیز دوربین به دست علاقمندان بدهیم که علاوه بر حفظ محیط زیست موجب رونق اقتصادی روستا هم میشود.
ملایی با تاکید بر اینکه در کنار جذب توریست و رونق گردشگری که منجر به اقتصاد پایدار میشود محیط زیست پایدار هم مورد توجه است، گفت: توانستیم محیط زیست روستای خودمان را به سنت قدیم بازگردانیم و مدیریت پسماند کنیم زبالههایتر را دفن میکنیم تا تبدیل به کود مورد استفاده زمینهای کشاورزی شود و پلاستیکها را با هدف حفاظت از محیط زیست جمع آوری کرده و تحویل مراکز بازیافت میدهیم.
ارسال نظرات