دور هم جمع شدن به معنای شروع، کنار هم بودن به معنای پیشرفت و کار کردن با هم به معنای موفقیت است.

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۴۱۹۷
در آیین گرامیداشت آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها؛

نظام اداری کشور بسیار فربه، ناکارآمد و کُند است/ قدم اول این است که مسئله را بشناسیم

نظام اداری کشور بسیار فربه، ناکارآمد و کُند است/ قدم اول این است که مسئله را بشناسیم
رئیس‌جمهور گفت: راه رفع مشکلات کشور نه شعار و دستور، بلکه تکیه بر متخصصان، فارغ از نوع پوشش، منش و ظواهر آنان است. امروز دشمن چشم امید به این دوخته که ایران ضعیف شده و زمان ضربه زدن به آن است، اما اگر نخبگان به میدان بیایند، دشمن هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۴
به گزارش بازارکار، «مسعود پزشکیان» صبح امروز دوشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۴، در آیین «گرامیداشت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و پژوهشی سراسر کشور» در دانشگاه تربیت مدرس، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشگاهیان، گفت: اینکه ما در کشورمان گنج عظیمی از منابع و نعمات خدادادی داشته و هم‌زمان با کوهی از مشکلات مواجه باشیم، به هیچ وجه شایسته و پذیرفتنی نیست.

وی با بیان اینکه گشتن به دنبال مقصر وضعیت فعلی مشکلی را رفع نمی‌کند، افزود: ریشه وضعیت نامطلوب فعلی این است که از آنچه خداوند به ما عطا کرده به شکل صحیح بهره نبرده‌ایم و راه برون‌رفت از این وضعیت کمک گرفتن از کسانی است که دانایی، توانایی و اراده حل مشکلات را دارند.

رئیس‌جمهور عمل بر مبنای دانایی، توانایی و اراده را همان عمل صالح توصیف و تصریح کرد: اینکه ما بدون استفاده از دانش و تهیه برنامه دقیق متکی بر مطالعات جامع، شهرهای‌مان را توسعه داده‌ایم و امروز با معضلاتی نظیر کم‌آبی، فرونشست زمین، آلودگی هوا، ترافیک و امثال آن مواجه هستیم، یک مشکل است و اینکه همچنان اصرار داشته باشیم همان مسیر را ادامه دهیم، مشکلی بزرگ‌تر.

پزشکیان با انتقاد از کسانی که در برابر ایده‌های جلوگیری کردن از اجرای طرح‌های توسعه‌ای شهرهایی مثل تهران و کرج و نیز جابجایی پایتخت، بدون ارائه راهکار و راه‌حل جایگزین هیاهو می‌کنند، گفت: ما در دوره‌ای چند ۱۰ ساله، ذخایر و منابع چند ۱۰ میلیون ساله را تخلیه و تخریب کرده‌ایم و با وجود واکنش قهری طبیعت که فرونشست زمین تنها بخشی از آن است، همچنان اصرار بر توسعه بی‌حساب و کتاب شهرهایی مثل تهران داریم.

وی با اشاره به اینکه فقط یک راه برای عبور از این وضعیت پیش‌رو داریم، در توضیح آن خاطرنشان کرد: راه رفع مشکلاتی مثل کم‌آبی، فرونشست زمین و امثال آن نه شعار و دستور، بلکه تکیه بر متخصصان، فارغ از نوع پوشش، منش و ظواهر آنان است. امروز دشمن چشم امید به این دوخته که ایران ضعیف شده و زمان ضربه زدن به آن است، اما اگر نخبگان به میدان بیایند، دشمن هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه بنده به دنبال پست و جایگاه و مقام نبوده و نیستم، اظهار کرد: من دغدغه مشکلات انباشته را داشتم و برای حل آنها اینجا هستم؛ عهد کرده‌ام که برای حل مشکلات همه توان خود را به کار بگیرم و تا پای جان در این راه خواهم ایستاد.

پزشکیان از دانشجویان و اساتید خواست کلاس و درس را با محوریت فراگیری مهارت‌هایی دنبال کنند که بتوان با استفاده از آنها مشکلات امروز و فردای کشور را رفع کرد و افزود: انتظار ما از دانشگاه این است که خود را به نسل جدید دانشگاه‌ها ارتقا داده و درس و تحصیل را به شکل مسئله‌محور دنبال کند.

وی با بیان اینکه مشکلات فعلی، حاصل عملکرد غلط در اداره کشور هستند، تصریح کرد: نظام اداری کشور بسیار فربه، ناکارآمد و کُند است و تامین هزینه‌های جاری آن خود یکی از دلایل جدی و مهم ایجاد و افزایش تورم است؛ هر بخش این نظام فربه را هم که می‌خواهیم اصلاح و حذف کنیم، علیه ما جوسازی می‌شود!

رئیس‌جمهور بار دیگر همه دانشگاهیان را به ارائه راهکارهای جامع برای حل مشکلات کشور فراخواند و گفت: قدم اول این است که مسئله را بشناسیم و آن را به گونه‌ای تعریف کنیم که قابل حل باشد. باید همه عوارض و پیش‌آمدهای احتمالی را لحاظ، بررسی و راهکارهای لازم را برای مواجهه با آنها ارائه کرد.

پزشکیان در بخش پایانی سخنانش با تبریک آغاز سالی دیگر در مسیر علم و دانش، به ویژه به دانشجویان سال اولی و نیز نفرات برتر کنکور سال جاری، خاطرنشان کرد: زندگی مسیر تلاش ما برای کمال و تعالی است؛ هدف ما در این مسیر باید هر روز بهتر شدن باشد. دانشگاه باید انسان‌هایی تربیت کند که عزت، سربلندی، افتخار و غرور ملی در وجودشان شعله‌ور و برای تحقق آن نیز توانمندی داشته باشند.

پیش از سخنان رئیس جمهور، وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری و نیز رئیس دانشگاه تربیت مدرس در سخنانی ضمن اعلام آمادگی دانشگاهیان برای کمک به حل مشکلات، برخی مطالبات و مسائل این حوزه از جمله ضرورت رفع مشکلاتی که به مثابه خودتحریمی، تحریم‌های خارجی تحمیل شده بر کشور را تقویت و تکمیل می‌کنند و نیز توجه به توسعه دیپلماسی و تعاملات علمی به عنوان یک ضرورت برای رشد علمی کشور را مورد تاکید قرار دادند.

در این مراسم همچنین با حضور رئیس جمهور، وزرای بهداشت و علوم و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، از ۲۲ نفر از حائزین رتبه‌های برتر کنکور ۱۴۰۴ تجلیل به عمل آمد.

 

برچسب ها:

ارسال نظرات