اشتیــاق، خلاقیــت و مقاومــت، اساسی‌ترین مهارت‌ها در کسب‌وکار هستند. اگر این‌ها را دارید پس برای فتح قله آماده هستید.

      

دور هم جمع شدن به معنای شروع، کنار هم بودن به معنای پیشرفت و کار کردن با هم به معنای موفقیت است.

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۴۲۸۶
احمد بیگدلی

هیچ مصوبه‌ای برای تغییر قانون مشاغل سخت و زیان‌آور نداشتیم

هیچ مصوبه‌ای برای تغییر قانون مشاغل سخت و زیان‌آور نداشتیم
احمد بیگدلی، با تأکید بر اینکه هنوز هیچ مصوبه‌ای در بحث تغییر قانون مشاغل سخت و زیان‌آور در کمیسیون اجتماعی مجلس نداشتیم؛ گفت: درصورت بررسی این موضوع در کمیسیون اجتماعی مجلس از نمایندگان جامعه کارگری هم دعوت می‌شود و بدون نظر آنان تصمیم‌گیری نمی‌شود.
جمعه ۰۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۴

به گزارش بازارکار از خانه ملت، مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفت‌وگویی با خبرگزاری کار ایران با اشاره به جلسه ۲ هفته قبل کمیسیون اجتماعی مجلس با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور، ادعا کرده این جلسه برای تصمیم‌گیری در رابطه با برخی از مسائلِ حوزه تأمین اجتماعی، از جمله تغییر قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برگزار شده است و از عدم حضور گروه‌های کارگری در این جلسه انتقاد کرده است.

این فعال جامعه کارگری با تأکید بر اینکه برای جلوگیری از ضرر سازمان تأمین اجتماعی نباید قوانین سفت و سخت گذاشت تا کارگرانِ بیشتری از سنوات ارفاقی محروم شوند، تصریح کرده در جلساتی که برای تغییر قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برگزار می‌شود نمایندگان واقعی کارگران نیز حضور داشته باشند و رأی و نظر آن‌ها نیز گرفته شود. در غیر اینصورت تغییر قانون فقط به ضرر کارگران خواهد بود.

برای اطلاع از حقیقت ماجرا و موضع کمیسیون اجتماعی مجلس در این خصوص، با احمد بیگدلی؛ نماینده مردم خدابنده و رئیس کمیته تأمین اجتماعی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت‌وگویی داشتیم که وی تصریح کرد: اولاً این جلسه ویژه بررسی موضوعات و مشاغل کارگری نبود، بلکه در حاشیه موضوع اصلی جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس و سازمان تأمین اجتماعی این موضوع و سایر موضوعات دیگر اینچنینی که در دستور کار مشترک کمیسیون اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی برای اصلاح برخی قوانین است، مطرح و به‌طور مختصر بحث شد؛ بنابراین هیچ تصمیمی درخصوص مشاغل کارگری و قانون مشاغل سخت و زیان‌آور گرفته نشد.

 رئیس کمیته تأمین اجتماعی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در موضوع تغییر قانون مشاغل سخت و زیان‌آور هم موضع و بحث ما در کمیسیون، شفاف کردن مشاغل سخت و زیان‌آور است که به نفع کارگران خواهد بود. به این صورت که مشاغل فعال در موقعیت‌های سخت و زیان‌آور شفاف و ضریب‌بندی شوند تا فردی که واقعاً مطابق شرایط اعلامی قانون در موقعیت سخت و زیان‌آور کار می‌کند، در رده مشاغل سخت و زیان‌آور باقی بماند و آن فردی که زیر سایه اسم مشاغل سخت و زیان‌آور کار دفتری انجام می‌دهد و از مزایای آن استفاده می‌کند، از این رده شغلی خارج و از مزایای آن محروم شود.

بیگدلی با تأکید بر اینکه اصل موضوع تغییر قانون مشاغل سخت و زیان‌آور همین شفاف‌سازی است، اضافه کرد: این‌طور نیست که خدای ناکرده کارگران سخت‌کوش که در شرایط سخت فعال هستند از حق قانونی خود محروم شوند. بلکه هدف تغییر قانون، شفاف‌سازی است و مشخص می‌کند چه چیزی مشاغل سخت و زیان‌آور است و چه چیزی نیست و در نتیجه فردی که مثلاً شرکت معدنی دارد و در دفتر خود در تهران می‌نشیند و کار دفتری انجام می‌دهد، دیگر نمی‌تواند به اسم کارگر معدنی از مزایای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور استفاده کند؛ درصورتی که این حق مختص آن کارگری است که در معدن و در شرایط سخت کار می‌کند؛ لذا ایت تغییر و شفاف‌سازی در نهایت به نفع آن مشاغلی است که واقعاً سخت و زیان‌آور هستند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر اینکه این موضوع تنها در حد مشورت مطرح شده و هنوز هیچ مصوبه‌ای در بحث تغییر قانون مشاغل سخت و زیان‌آور انجام نشده است، تصریح کرد: این موضوع باید با درخواست سازمان تأمین اجتماعی و به‌صورت لایحه از جانب دولت به مجلس ارائه شود و بعد از اعلام وصول در صحن علنی در دستور کار کمیسیون قرار خواهد گرفت. از آنجا که طبق آئین‌نامه داخلی مجلس در هر موضوعی در مجلس مطرح می‌شود، معمولاً نمایندگان جامعه هدف دعوت می‌شوند و از نظرات آن‌ها هم استفاده می‌شود؛ طبیعی است که درصورت بررسی این موضوع در کمیسیون اجتماعی مجلس از نمایندگان جامعه کارگری هم دعوت می‌شود و بدون نظر آنان تصمیم‌گیری نمی‌شود./

ارسال نظرات