تازه ها
زخم بحران آب بر تن تولید زعفران خراسان رضوی
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو؛ اصغر محرابی با اشاره به برداشت زعفران در بجستان از نیمه دوم آبانماه تا پایان آذرماه سالجاری اظهار کرد: برداشت افزون بر یک و نیم تن زعفران از سطح یک هزار و ۲۲۵ هکتار از مزارع این شهرستان برای امسال پیشبینی میشود که این میزان نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری دارد.
وی بیان کرد: بارندگی و نزولات آسمانی بجستان در سالهای گذشته از ١٢٨ میلیمتر به حدود ۶٠ میلیمتر و حتی کمتر از این مقدار کاهش یافته و از طرفی بحران کمبود آب کشاورزی این شهرستان طی سال زراعی جاری در مقایسه با سالهای گذشته بیسابقه بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان ادامه داد: کشاورزان این شهرستان امسال خشکترین و کم بارشترین زمان را در ۳۰ سال اخیر تجربه کردهاند.
وی تصریح کرد: خشکسالی و کم بارشی، آبدهی قنوات این شهرستان را تحت تاثیر منفی قرار داده و سطح زیر کشت زعفران مبتنی بر آبیاری قنات کاهش یافته است.
محرابی گفت: تغییر اقلیم، سرمای شدید در زمستان و افزایش دمای بیش از حد در تابستان خسارات زیادی بر محصول زعفران شهرستان بجستان وارد کرده است.
وی با بیان اینکه اغلب زعفران کاران شهرستان بجستان اغلب خرده مالک و یا مزارعی در سطح کوچک فعالیت دارند، افزود: از جمله دلایلی که سبب میشود زعفران شهرستان بجستان عطر و طعم بسیار خوبی داشته باشد، شرایط اقلیمی به نسبت بهتر از شهرستانهای مجاور، کیفیت خاک مطلوب، چیدن غنچههای گل زعفران هنگام صبح زود است که باعث شده عطر و طعم این محصول شهرت جهانی داشته باشد.
به گفته وی، عمده تولیدات زعفران بجستان به بازارهای استانهای خراسان رضوی، تهران، اصفهان، یزد و همچنین کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان و اسپانیا صادر میشود.
سه هزار و ۴۸ نفر کشاورز در سطح یک هزار و ۲۲۵ هکتار به کشت زعفران اشتغال دارند.
زعفران، انار، پسته، زیره، نعنا و آنغوزه از محصولات راهبردی و مزیتدار بجستان محسوب میشوند که معیشت بسیاری از خانوارهای این شهرستان به آنها وابسته است.
ارسال نظرات