بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۷۵۰۹۳
رئیس جهاددانشگاهی تأکید کرد:

آمادگی کامل جهاددانشگاهی برای همکاری با دولت در حل مسائل کشور/ ضرورت صیانت از هویت چابک و غیر‌دولتی این نهاد

جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲

رئیس جهاددانشگاهی در نشست با معاون اول رئیس جمهور، با تأکید بر ضرورت صیانت از هویت چابک، انقلابی و غیردولتی این نهاد، توسعه فعالیت‌های دانشجویی، گسترش حضور در عرصه‌های علمی نوظهور و پیشبرد طرح‌های ملی فرهنگی، علمی و فناورانه را از اولویت‌های راهبردی دوره جدید برشمرد و اعلام کرد که جهاددانشگاهی با تمام ظرفیت آماده همکاری با دولت برای حل مسائل کشور است.

آمادگی کامل جهاددانشگاهی برای همکاری با دولت در حل مسائل کشور/ ضرورت صیانت از هویت چابک و غیر‌دولتی این نهاد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی، در نشست با دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور که با حضور مدیران ارشد این نهاد در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌ها و اقدامات انجام‌شده، بر ضرورت حفظ هویت چابک، انقلابی و غیر‌دولتی جهاددانشگاهی تأکید کرد.

استقبال از حضور معاون اول رئیس‌جمهور

دکتر منتظری در این نشست، حضور دکتر عارف را مایه افتخار جهاددانشگاهی دانست و گفت: همواره شخصیت علمی، دقیق و فروتن دکتر عارف برای ما الگو بوده است و این حضور برای جهاددانشگاهی ارزشمند و امیدآفرین است.

توسعه فعالیت‌های دانشجویی با راه‌اندازی «شهر دانشجو»

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی و دانشجویی افزود: از آغاز مسئولیت، تقویت ارتباط با دانشجویان را در اولویت قرار دادیم. سامانه شهر دانشجو از مهرماه راه اندازی شد و اکنون هر دانشجو در سراسر کشور می‌تواند بدون بروکراسی، عضو افتخاری، عادی یا فعال جهاددانشگاهی شود و کارت عضویت خود را دریافت کند.

وی اعلام کرد: تاکنون حدود ۱۰ هزار دانشجو به این سامانه پیوسته‌اند و امتیازات ویژه‌ای برای فعالیت‌های علمی و فرهنگی آنها در نظر گرفته شده است.

راه‌اندازی مرکز راهبری پژوهش و پیشرفت هوش مصنوعی

دکتر منتظری یکی از اقدامات اساسی ماه‌های اخیر را ایجاد مرکز راهبری پژوهش و پیشرفت هوش مصنوعی عنوان کرد و گفت: این مرکز وظیفه دارد ضمن هدایت فعالیت‌های پژوهشی، به ساماندهی و توسعه کاربرد‌های هوش مصنوعی در کشور کمک کند.

مشارکت جهادگران در انتخاب مدیران

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به طرح جدید مشارکت اعضا در انتخاب رئیس واحد‌ها اظهار کرد: برای افزایش شادابی سازمانی، انتخاب رئیس واحد‌ها را با مشارکت جهادگران انجام می‌دهیم تا اعضای جهاد بیش از گذشته نسبت به مسیر آینده مجموعه احساس نقش آفرینی کنند.

اجرای طرح‌های ملی فرهنگی و علمی

وی با اشاره به طرح‌های شاخص جهاددانشگاهی گفت: طرح ایران مرز پرگهر با هدف ایجاد امید در میان دانشجویان و آشنایی آنان با مراکز صنعتی و علمی کشور اجرا می‌شود. همچنین مسابقات مناظره‌های دانشجویی با جدیت دنبال شده است.

دکتر منتظری از برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان جهان با حضور شرکت‌کنندگانی از ۴۵ کشور خبر داد و افزود: این رویداد بزرگ فرهنگی پس از چند سال وقفه، دوباره توسط جهاددانشگاهی احیا شده است.

اعطای جوایز علمی و تکریم مفاخر

وی اعلام کرد: در دوره جدید اعطای دو جایزه ملی در دستور کار جهاددانشگاهی قرار گرفته است که برای تکریم دانشمندان کشور اعطا می‌شود؛ در دور نخست «جایزه ملی جهاددانشگاهی» به خانواده شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی و شهید دکتر سید امیرحسین فقهی اعطا شد. همچنین «جایزه ملی علامه سیدجعفر شهیدی» امسال به استاد سید فتح‌الله مجتبایی تعلق گرفت.

افتتاح مرکز تولید جنین دام سنگین پربازده

دکتر منتظری به فعالیت‌های مهم حوزه امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: مرکز تولید جنین دام سنگین پربازده با همکاری سازمان اوقاف افتتاح شد و در حوزه فنی، مهندسی و پزشکی نیز طرح‌های پیشران متعددی در حال اجراست که خلاصه آنها به دولت ارائه شده است.

راه‌اندازی «اندیشکده تحکیم انسجام اجتماعی»

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه تصمیم سازی‌های کلان کشور، از راه اندازی «اندیشکده تحکیم انسجام اجتماعی» خبر داد و گفت: این اندیشکده با حضور شخصیت‌های برجسته علمی و فرهنگی ایجاد شده تا ضمن ارائه تحلیل‌ها و راهکار‌های تخصصی، نقش یک حلقه ارتباطی میان نخبگان و حاکمیت را ایفا کند.

وی افزود: برای تمامی استان‌ها نیز اساسنامه تشکیل اندیشکده‌های استانی تدوین شده تا رابطی باشد که نخبگان هر استان بتوانند در کنار دستگاه‌های اجرایی، در فرایند تصمیم سازی و حل مسائل منطقه‌ای نقش آفرینی کنند.

درخواست برای حفظ ماهیت غیردولتی جهاددانشگاهی

رئیس جهاددانشگاهی با انتقاد از فشار‌های بروکراتیک و دولتی شدن فعالیت‌های این نهاد اظهار کرد: جهاددانشگاهی الگوی نهاد‌های علمی وانقلابی است. اگر ما هم گرفتار دیوان‌سالاری اداری شویم، از هویت اصلی خود دور می‌افتیم. انتظار و درخواست بنیادین ما این است که دولت و نهاد‌های نظارتی با درک ماهیت علمی و انقلابی این مجموعه، زمینه حفظ چابکی آن را فراهم کنند.

اعلام آمادگی برای همکاری کامل با دولت

وی با تأکید بر تبعیت از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: به تأسی از رهبر انقلاب، با تمام ظرفیت در خدمت دولت هستیم و هر کمکی از دست ما برآید بدون درنگ ارائه خواهیم کرد.

ارائه پیشنهاد‌های تخصصی برای کمک به حل مسائل کشور

در بخش دیگری از این نشست که در آن دکتر ابوالفضل کیانی بختیاری مشاور و رئیس دفتر معاون اول رئیس جمهور، سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور و علیرضا خامسیان معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس جمهور نیز حضور داشتند، معاونان و اعضای شورای علمی جهاددانشگاهی مجموعه‌ای از پیشنهاد‌های کارشناسی و راهکار‌های عملی برای بهره گیری از ظرفیت‌های گسترده این نهاد در حل مسائل کشور را ارائه کردند.

توسعه اندیشکده‌های استانی برای تقویت نقش جهاددانشگاهی در تصمیم‌سازی‌های استان‌ها و ایجاد حلقه ارتباطی میان نخبگان و دستگاه‌های اجرایی از جمله این موارد بود. همچنین اعلام شد که تاکنون ۲۹ طرح در حوزه ناترازی انرژی و بحران آب تدوین شده و شبکه پژوهش و کشاورزی در ۷ حوزه تخصصی ایجاد شده است که نتایج موثری در کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری داشته است.

در حوزه سلامت، گزارش‌هایی درباره شبکه ملی پیشگیری از سرطان، فعالیت‌های پژوهشگاه ملی سرطان و حمایت از شبکه درمان ناباروری ارائه شد که به توسعه روش‌های نوین تشخیص و درمان کمک می‌کند. در بخش فناوری نیز به حل چالش‌های فناورانه کشور در حوزه‌های اولویت‌دار، راه‌اندازی آزمایشگاه ملی نخستی‌سانان، ایجاد آزمایشگاه داده و تصمیم‌گیری به‌عنوان زیرساخت پایه فناوری و دستاورد‌های علوم انسانی شامل فعالیت‌های آزمایشگاه «سحاب» اشاره شد.

در این نشست با یادآوری نقش فرهنگی این نهاد، نسبت به حذف جهاددانشگاهی در شورا‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی استان‌ها انتقاد و خواستار اصلاح این روند شدند.

از دیگر موارد مطرح شده می‌توان به نقش آفرینی جهاددانشگاهی در طرح تربیت صد‌ها مدیر جوان و متخصص، بهره گیری از این نهاد به عنوان بزرگ‌ترین شبکه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، استفاده از ظرفیت گسترده جهاددانشگاهی در حوزه اشتغال، مهارت‌آموزی و آموزش، و بهره‌مندی از تجارب این نهاد در تدوین و اجرای سند آمایش سرزمینی اشاره کرد.

ارسال نظرات