بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران

تازه ها

کد خبر : ۱۷۷۲۰۱
کنفرانس بین المللی کار؛

مدیر كل سازمان بین‌المللی كار می‌گوید: «آینده كار تنها توسط فناوری تعیین نخواهد شد»

مدیر كل سازمان بین‌المللی كار می‌گوید: «آینده كار تنها توسط فناوری تعیین نخواهد شد»
گیلبرت اف. هونگبو، مدیر کل سازمان بین‌المللی کار، در مراسم افتتاحیه یکصد و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی کار (ILC) ضمن درخواست برای قرار دادن مردم در مرکز انقلاب هوش مصنوعی (AI) تأکید کرد که آینده کار نه تنها به پیشرفت‌های فناوری، بلکه به سیاست‌ها، نهادها و گفتگوی اجتماعی بستگی دارد که تأثیر آنها را بر زندگی مردم مشهود خواهد بود.
چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۲
گیلبرت اف. هونگبو، مدیرکل سازمان بین المللی کار، در افتتاحیه یکصد و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی کار خواستار رویکردی انسان‌محور به هوش مصنوعی و عدالت اجتماعی در دوران افزایش عدم قطعیت جهانی شد.

 گیلبرت اف. هونگبو، مدیر کل سازمان بین‌المللی کار، در مراسم افتتاحیه یکصد و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی کار (ILC)  ضمن درخواست برای قرار دادن مردم در مرکز انقلاب هوش مصنوعی (AI) تأکید کرد که آینده کار نه تنها به پیشرفت‌های فناوری، بلکه به سیاست‌ها، نهادها و گفتگوی اجتماعی بستگی دارد که تأثیر آنها را بر زندگی مردم مشهود خواهد بود.

 هونگبو همچنین گفت: «آینده کار تنها توسط فناوری تعیین نخواهد شد، بلکه توسط سیاست‌ها، نهادها و گفتگوی اجتماعی که آن را هدایت می‌کنند، تعیین خواهد شد». وی با استناد به یافته‌های گزارش ارایه شده خود در این کنفرانس تحت عنوان "لحظه‌ای از انتخاب: مهار هوش مصنوعی برای کار شایسته"، خواستار رویکردی انسان‌محور به هوش مصنوعی شد و بر یک دستور کار استراتژیک مبتنی بر چهار محور تأکید کرد: حقوق، اشتغال و مهارت‌ها، حمایت اجتماعی و گفتگوی اجتماعی.

 هونگبو تأکید کرد که کارگران در همه جا باید بتوانند از دستاوردهای بهره‌وری حاصل از هوش مصنوعی بهره‌مند شوند. وی گفت: «این دستاوردها باید از طریق دستمزدهای بهتر، حمایت‌های قوی‌تر از نیروی کار و رشد فراگیرتر، به طور عادلانه توزیع شوند». وی افزود: «چانه‌زنی جمعی در کنار حاکمیت هوش مصنوعی مبتنی بر شفافیت، پاسخگویی و نظارت انسانی، ضروری خواهد بود. انتخاب‌هایی که امروز انجام می‌دهیم تعیین می‌کند که آیا هوش مصنوعی فرصت و رفاه مشترک را گسترش می‌دهد یا نابرابری و ناامنی را عمیق‌تر می‌کند».

 هونگبو این چالش‌ها را در چارچوب اقتصاد جهانی که با عدم قطعیت فزاینده و فشارهای متعدد بر مشاغل و معیشت مواجه است، قرار داد و گفت: «ما در زمانی از عدم قطعیت عمیق حضور داریم. اقتصاد جهانی همچنان شکننده است و بحران در خاورمیانه به عنوان منبع اصلی خطر برای کارگران، شرکت‌ها و جوامع ظهور کرده است. دریانوردان تنگه هرمز، کارگران مهاجر در کشورهای خلیج فارس، کارگران کشاورزی در جنوب لبنان و کارگران و شرکت‌های مختلف در ایران از جمله کسانی هستند که بیشترین تأثیر را مستقیماً متحمل شده اند».

 طبق آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، تحت یک سناریوی طولانی‌مدت شوک نفتی، ساعات کاری جهانی می‌تواند معادل ۱۴ میلیون شغل تمام‌وقت در سال جاری و ۳۸ میلیون شغل در سال آینده کاهش یابد. ضرر درآمد نیروی کار می‌تواند تا سال ۲۰۲۷ به ۳ تریلیون دلار آمریکا برسد، که تأثیرات آن به ویژه در کشورهای عربی شدید و اثرات آن در سراسر آسیا و اقیانوسیه گسترده خواهد بود.

کنفرانس سالانه سازمان بین‌المللی کار، نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت‌ها را از ۱۸۷ کشور عضو این سازمان گردهم می‌آورد تا به طیف وسیعی از مسائلی که تأثیر بلندمدتی بر دنیای کار دارند، بپردازند.

 کمیته تدوین استانداردهای کنفرانس بین‌المللی کار (ILC) دومین بحث در مورد کار شایسته در اقتصاد پلتفرمی را با هدف تعیین استانداردهای جدید بین‌المللی کار برگزار خواهد کرد. در صورت تصویب، این استانداردها اولین بحثی خواهند بود که بر تأثیر دیجیتالی شدن در دنیای کار تمرکز خواهند داشت.

این کمیته، متشکل از نمایندگان دولت‌ها، کارفرمایان و کارگران، متون پیش‌نویس مقاوله نامه و توصیه‌نامه را بررسی خواهد کرد که طیف وسیعی از موضوعات از جمله ارتقای اشتغال و حمایت از کارگران پلتفرم‌های دیجیتال را پوشش می‌دهد. این کمیته همچنین پیش‌نویس مقررات مربوط به استفاده از سیستم‌های خودکار مورد استفاده توسط پلتفرم‌های کار دیجیتال را بررسی خواهد کرد.

 کمیته بحث عمومی به برابری جنسیتی در دنیای کار خواهد پرداخت و موانع ساختاری که همچنان فرصت‌ها را برای زنان محدود می‌کنند و سیاست‌های مورد نیاز برای اطمینان از اینکه گذارهای فناوری، زیست‌محیطی و جمعیتی منجر به بازارهای کار برابرتر و فراگیرتر می‌شوند را بررسی خواهد کرد.

 کمیته بحث‌های مکرر بر گفتگوی اجتماعی و سه‌جانبه‌گرایی تمرکز خواهد کرد و بررسی خواهد کرد که چگونه همکاری قوی‌تر بین دولت‌ها، کارفرمایان و کارگران می‌تواند به پیمایش تحول دیجیتال، تغییرات جمعیتی و افزایش نابرابری‌ها کمک کند، در حالی که حاکمیت مؤثر بازار کار و عدالت اجتماعی را تقویت می‌کند.

کمیته اعمال استانداردها، گزارش سال 2026 کمیته کارشناسان در مورد اعمال مقاوله نامه‌ها و توصیه‌نامه‌ها را بررسی خواهد کرد که شامل گزارش عمومی و مشاهدات مربوط به اعمال مقاوله نامه‌های الحاقی توسط کشورهای عضو سازمان بین المللی کار می باشد.

همچنین در این کنفرانس، بررسی عمومی اشتغال و کار شایسته برای صلح و تاب‌آوری در سال ۲۰۲۶ مورد بحث قرار خواهد گرفت.

خوان کاستیلو، وزیر کار و تأمین اجتماعی اروگوئه، در اولین روز کنفرانس به عنوان رئیس انتخاب شد. ناهیده سبحان از بنگلادش، کریستن کافمن از ایالات متحده و جراردو مارتینز از آرژانتین به ترتیب به عنوان معاونان رئیس به نمایندگی از دولت‌ها، کارفرمایان و کارگران انتخاب شدند. صد و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی کار در ژنو برگزار می‌شود و تا ۱۲ ژوئن ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت.

منبع خبر
https://www.ilo.org/resource/news/ilc/ilc114/%E2%80%9C-future-work-will-not-be-determined-technology-alone%E2%80%9D-says-ilo-director

ارسال نظرات

captcha