بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۷۷۸۱۶

چالش جدی دستمزد در بازار کار قم؛ تمایل پایین کارجویان به فعالیت در واحدهای تولیدی

نشست بازرسی
مدیرکل بازرسی استان قم با اشاره به ناترازی میان دستمزدها و هزینه‌های زندگی، از کمبود تمایل افراد فاقد شغل برای ورود به بخش تولید خبر داد و بر ضرورت اصلاح سیاست‌های کلان اقتصادی برای رونق بازار کار تاکید کرد.
چهارشنبه ۰۳ تير ۱۴۰۵ - ۰۹:۲۴

به گزارش بازارکار، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود طالبی در نشست مشترک معاون امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور با فعالان اقتصادی، با بیان اینکه بدنه مدیریتی استان قم شناخت دقیقی از مسائل صنعتی و ظرفیت‌های تولیدی دارد، اظهار کرد: شناخت دقیق از مشکلات موجود می‌تواند به تسریع در حل مسائل تولیدکنندگان و بهبود فضای کسب‌وکار‌های استانی کمک شایانی کند. وی با تاکید بر اهتمام جدی مدیران استان در حمایت از سرمایه‌گذاری، خاطرنشان کرد که رویکرد حمایت از تولید در قم یک برنامه بلندمدت بوده که همچنان با جدیت دنبال می‌شود.

مدیرکل بازرسی استان قم در بخش دیگری از سخنان خود به واکاوی ریشه‌های مشکلات بازار کار و تولید پرداخت و تصریح کرد: بخش بزرگی از دغدغه‌های فعالان اقتصادی ناشی از سیاست‌های کلان کشور است. موضوع تخصیص ارز در ماه‌های اخیر به یکی از چالش‌های اصلی تبدیل شده، به طوری که برخی واحد‌ها ماه‌ها در صف انتظار می‌مانند و تخصیص محدود ارز، روند تأمین مواد اولیه و استمرار اشتغال را با اخلال جدی مواجه کرده است.

طالبی با اشاره به پدیده بیکاری ارادی در برخی بخش‌ها، به موضوع عدم تناسب دستمزد کارگران با شرایط شغلی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با وجود افراد فاقد شغل در استان، به دلیل پایین بودن سطح دستمزدها، تمایل چندانی برای فعالیت در واحد‌های تولیدی دیده نمی‌شود. هرچند برخی تولیدکنندگان با افزایش پرداختی‌ها سعی در جذب نیروی کار داشته‌اند، اما این موضوع همچنان به عنوان یک چالش ملی در بازار کار مطرح است که نیازمند بازنگری در ساختار پرداختی‌هاست.

بازرس کل استان قم همچنین ناترازی برق، کمبود نقدینگی و بی‌ثباتی‌های اقتصادی ناشی از تورم را از دیگر موانع جدی پیش روی کسب‌وکار‌های استان برشمرد و افزود: نوسانات اقتصادی ضربه‌های سنگینی به سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی وارد کرده و توان آنها را برای حفظ اشتغال موجود و توسعه فرصت‌های شغلی جدید کاهش داده است.

طالبی در پایان با اشاره به آسیب‌های وارد شده به برخی زیرساخت‌های تولیدی استان تاکید کرد: بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی در اثر بمباران آسیب دیده‌اند که بازگشت کامل آنها به چرخه تولید و تثبیت اشتغال در این واحدها، نیازمند حمایت‌های ویژه از جمله ارائه تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت برای بازسازی است./ک.ح

ارسال نظرات

captcha