بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۸۵۲۷
باهمکاری جهاد دانشگاهی استان انجام شد :

آموزش دهیاران و اعضای شوراهای روستایی استان فارس ، گامی به سوی توسعه اشتغال

محمد صادق فرهنگ دوست معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد فارس
سرپرست معاونت آموزشی جهاددانشگاهی استان فارس از آغاز اجرای یک برنامه جامع برای آموزش و توانمندسازی ۵ تا ۷ هزار نفر از دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستایی در این استان با هدف ارتقای مدیریت محلی و زمینه‌سازی برای توسعه اشتغال خبر داد.
دوشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۵ - ۲۱:۴۵

به گزارش بازارکار، محمدصادق فرهنگ‌دوست در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام خبر رسمی آغاز کارگاه‌های آموزشی ویژه کادرهای اجرایی روستاها، هدف از این اقدام را ارتقای دانش تخصصی و بهره‌وری در سطوح محلی دانست. وی افزود: این طرح بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده با دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس و با برنامه‌ریزی دقیق برای پوشش آموزشی جامعه هدف در بازه زمانی یک‌ساله اجرایی شده است.

سرپرست معاونت آموزشی جهاددانشگاهی فارس در خصوص متدولوژی آموزشی این دوره‌ها، تصریح کرد: با هدف بهره‌مندی حداکثری دهیاران و اعضای شوراهای روستایی و به منظور جلوگیری از بروز وقفه در روند خدمت‌رسانی به مردم، این آموزش‌ها به صورت «ترکیبی» (حضوری و آنلاین) طراحی و اجرا می‌شوند تا دسترسی به محتوا برای تمامی مدیران محلی در سراسر استان تسهیل شود.

فرهنگ‌دوست در ادامه با تأکید بر ظرفیت‌های علمی و اجرایی جهاددانشگاهی فارس، آمادگی این واحد را برای ایفای نقش به عنوان بازوی تخصصی دستگاه‌های اجرایی اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: این نهاد با بهره‌گیری از اساتید برجسته و تجارب عملیاتی، آماده همکاری در حوزه‌هایی نظیر برگزاری آزمون‌های استخدامی، اجرای کانون‌های ارزیابی مدیران و دوره‌های ضمن خدمت است.

علاقه‌مندان و دستگاه‌های اجرایی برای دریافت مشاوره‌های آموزشی و هماهنگی جهت برگزاری دوره‌های تخصصی می‌توانند با شماره تلفن ۰۷۱۳۲۳۴۲۶۱۱ تماس حاصل نمایند.

نگاه بازارکار :

توانمندسازی مدیران، موتور محرک اشتغال پایدار روستایی است و بدون شک آموزش این مدیران می تواند در توسعه روستاها موثر و مفید باشد . دهیاران و اعضای شورای روستا، در واقع «مدیران اجراییِ» زیست‌بوم روستایی هستند. وقتی این مدیران به دانش مدیریت، بازاریابی محلی و قوانین اشتغال مسلط شوند، روستا از یک نقطه جغرافیاییِ مصرف‌کننده، به یک «واحد اقتصادیِ تولیدکننده» تبدیل می‌شود و اشتغال روستایی می تواند توسعه یابد .

 توسعه روستاها  نیازمند «مدیران تسهیل‌گر» است. مدیرانی که آموزش‌دیده‌اند، لدا این گروه از  مدیران  می‌توانند با شناسایی مزیت‌های نسبی روستا (مانند گردشگری، کشاورزی دانش‌بنیان، یا صنایع دستی)، زنجیره ارزشِ محصولات محلی را تکمیل کنند. برنامه‌های آموزشی جهاددانشگاهی در واقع به مدیران محلی می‌آموزد که چگونه از منابع محدود، بهره‌وری حداکثری داشته باشند و بستری جذاب برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در روستا فراهم کنند.

مدیران روستایی همواره با چالش‌های غیرمنتظره در حوزه معیشت و عمران مواجه‌اند. چرخه OODA (مشاهده، جهت‌گیری، تصمیم‌گیری، اقدام) که در مدیریت بحران و استراتژی کاربرد دارد، به مدیران روستایی کمک می‌کند تا محیط اطراف خود را سریع‌تر «مشاهده» کنند، پتانسیل‌های اشتغال را «جهت‌گیری» کنند، درباره طرح‌های اقتصادی «تصمیم» بگیرند و در نهایت «اقدام» عملی کنند. این نگاه سیستمی، از هدررفت بودجه‌های اشتغال‌زایی جلوگیری کرده و سرعتِ رسیدن به نتیجه را افزایش می‌دهد. همین امر به خوبی نقش ارتقاء دانش و بهره وری این گروه ها و لزوم آموزش به آنها را نشان می دهد .

جهاد دانشگاهی استان فارس برای تربیت و آموزش مدیران در روستاها  از مدل ترکیبی (حضوری و آنلاین )  استفاده کرده است این مدل هوشمندانه‌ترین روش برای مدیرانِ اجرایی است که مشغله‌های روزمره دارند و این مشغله ها مانع از حضور درازمدت آنها در محیط های آموزشی می شود . این روش باعث می‌شود عدالت آموزشی برقرار شده و مدیرانِ روستاهای دورافتاده نیز همپای مدیرانِ مراکزِ بخش‌ها، به دانشِ روزِ مدیریت اشتغال دسترسی داشته باشند.

 اقدامِ جهاددانشگاهی فارس فراتر از برگزاری چند کلاسِ آموزشی و در واقع «ظرفیت‌سازی» برای توسعه اقتصاد محلی است. توانمندسازی دهیاران، به معنای تزریق نیروی محرکه به «بدنه اجرایی روستاها» است. اگر این مدیران بتوانند نقش خود را به درستی ایفا کنند، نه تنها اشتغال پایدار در روستاها تثبیت می‌شود، بلکه از مهاجرت بی‌رویه به کلان‌شهرها نیز کاسته خواهد شد.

 

برچسب ها:

ارسال نظرات

captcha