بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۷۸۷۲۵

احداث بزرگترین مجتمع فرآوری روغن خوراکی در شمال‌غرب کشور در آذربایجان غربی

جهاد کشاورزی
عملیات اجرایی فاز نخست بزرگترین کارخانه تولید، تصفیه و بسته‌بندی روغن خوراکی شمال‌غرب کشور، عصر امروز با حضور استاندار آذربایجان‌غربی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان ارشد استانی در شهرستان مرزی ماکو آغاز شد و این پروژه که با هدف ارتقای امنیت غذایی و تکمیل زنجیره ارزش دانه‌های روغنی اجرا می شود، نویدبخش جهشی بزرگ در کاهش وابستگی کشور به واردات محصولات اساسی است.
يکشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۵ - ۰۸:۲۴

به گزارش بازارکار، محمدرضا اصغری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، در این آیین ضمن تأکید بر اهمیت استراتژیک این واحد تولیدی، تصریح کرد: با توجه به مصرف سالانه حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن روغن خوراکی در کشور و وابستگی بیش از ۹۰ درصدی به واردات این کالای اساسی، اجرای این پروژه یکی از ضرورت‌های زیرساختی برای تاب‌آوری اقتصادی است که در صورت بهره‌برداری کامل، زنجیره‌ ارزش‌ در حوزه دانه‌های روغنی در استان فعال خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت پیش‌بینی‌شده برای تولید ۵۰۰ هزار تن روغن در این واحد، افزود: با راه‌اندازی این مجتمع، بستر مناسبی برای توسعه کشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا و آفتابگردان در منطقه فراهم می‌شود که علاوه بر ارزش افزوده اقتصادی، با توجه به نیاز آبی کمتر نسبت به برخی محصولات سنتی، گامی در راستای مدیریت بهینه منابع آبی و تغییر الگوی کشت در اراضی استان محسوب می‌شود.

اصغری همچنین با اشاره به نقش زیرساخت‌های تجاری استان در تقویت مبادلات کالاهای اساسی، خاطرنشان کرد: با اتخاذ تدابیر لازم و تسهیل فرآیندهای لجستیکی، انتقال واردات محصولات اساسی از سایر مبادی ورودی کشور به مرزهای استان، منجر به رشد ۹ برابری واردات از طریق مرزهای آذربایجان‌غربی شده است که این امر رونق صادرات و واردات را به همراه داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در پایان، وحدت و همگرایی میان دستگاه‌های اجرایی استان را عامل کلیدی در تسریع اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی دانست و اظهار داشت: این مجتمع با بهره‌گیری از مزیت‌های مرزی ماکو و حمایت‌های مدیریت عالی استان، می‌تواند به‌عنوان یکی از قطب‌های تأمین روغن خوراکی در شمال‌غرب کشور، نقش‌آفرینی مؤثری در کاهش ارزبری و تقویت تولید ملی ایفا کند.

ارسال نظرات

captcha