بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۹۲۹۲
همکاری جهاددانشگاهی و سازمان صدا و سیما شکل تازه‌ای به خود گرفت

ظرفیت‌های رسانه ملی در خدمت توسعه فناوری، نوآوری و اشتغال دانش‌بنیان

امضای تفاهم‌نامه‌ای میان دکتر حمید صابرفرزام، رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان جهاددانشگاهی و دکتر شاهید مظفری، رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
ظرفیت‌های رسانه ملی برای معرفی دستاورد‌های فناورانه، حمایت از تجاری‌سازی فناوری، ترویج فرهنگ نوآوری و تقویت زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان، با آغاز همکاری مشترک سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان جهاددانشگاهی (ستفا) و مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، بیش از گذشته در خدمت توسعه این حوزه قرار خواهد گرفت.
سه‌شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۳۸

به گزارش بازارکار به نقل از روابط عمومی سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان جهاددانشگاهی (ستفا)؛ در آستانه سالروز تاسیس جهاددانشگاهی و در راستای توسعه همکاری‌های مشترک برای تقویت زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اشتغال دانش‌بنیان؛ ستفا و مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، همکاری‌های خود را در حوزه رسانه، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گسترش دادند.

بر اساس این همکاری، دو مجموعه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی و رسانه‌ای خود، در زمینه معرفی دستاورد‌های فناوری، توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور، تبیین ظرفیت‌های اقتصاد دانش‌بنیان، تولید و انتشار محتوای رسانه‌ای، اجرای پویش‌ها و رویداد‌های مشترک و توسعه گفتمان نوآوری در کشور همکاری خواهند کرد.

همچنین استفاده از ظرفیت کارشناسان و پژوهشگران جهاددانشگاهی در برنامه‌های رسانه ملی، همکاری در تولید آثار فرهنگی و رسانه‌ای، حمایت از تجاری‌سازی ایده‌ها و محصولات فرهنگی، اتصال واحد‌های فناور و خلاق به زیست‌بوم نوآوری و تجاری‌سازی و توسعه همکاری‌ها در حوزه پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری، از دیگر محور‌های این همکاری است.

از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این همکاری می‌توان به ایجاد و توسعه «پردیس رسانه» در پارک ملی علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی، حمایت از کسب‌وکار‌های فعال در حوزه رسانه و صنایع فرهنگی، توسعه مراکز رشد تخصصی رسانه و فناوری‌های نرم و نیز طراحی و اجرای رویداد‌های مشترک نوآورانه و فناورانه اشاره کرد.

برای برنامه‌ریزی، راهبری و نظارت بر اجرای این همکاری‌ها نیز کارگروه مشترکی با حضور نمایندگان دو طرف تشکیل خواهد شد تا ضمن تدوین برنامه‌های عملیاتی، روند اجرای پروژه‌های مشترک را پیگیری و ارزیابی کند.

این همکاری با امضای تفاهم‌نامه‌ای میان دکتر حمید صابرفرزام، رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان جهاددانشگاهی و دکتر شاهید مظفری، رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و با حضور دکتر ابولقاسم رئیسی مدیرکل روابط عمومی جهاددانشگاهی، مهندس مهدی کاظمی‌خالدی معاون راهبری پار‌ک‌ها و مراکز رشد ستفا، مهندس عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی و دکتر ابراهیم نبیونی، معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به همراه تعدادی از مدیران کل سازمان صدا و سیما، رسمیت یافت.

ایجاد زیست‌بوم جدید رسانه‌ای و تقویت پدافند شناختی

دکتر شاهید مظفری، رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در ابتدای این مراسم با ابراز خرسندی از نتایج نشست‌های کارشناسی و تعاملات دوجانبه، بر اهمیت پیوند میان رسانه ملی و نهاد‌های علمی تأکید کرد و گفت: این سند همکاری، زیرساخت‌های حقوقی و عملیاتی لازم را برای شکل‌گیری یک زیست‌بوم جدید در حوزه فعالیت‌های رسانه‌ای کشور فراهم می‌آورد.

وی با اشاره به ساختار رسمی و ظرفیت‌های شبکه‌ای صدا و سیما در حوزه‌های رادیویی، تلویزیونی و فضای مجازی، به تغییرات نوین در عرصه ارتباطات اشاره کرد و افزود: در شرایط کنونی و با توجه به ابعاد پیچیده جنگ شناختی، توسعه پیوند‌های فناورانه و دروازه‌های نوآوری با نهاد‌های علمی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر جهت پایه‌گذاری زیست‌بوم رسانه‌ای متناسب با نیاز‌های روز کشور است.

مظفری هدف از این تفاهم‌نامه را ظرفیت‌سازی برای هدایت علاقه‌مندان به سمت فعالیت‌های حرفه‌ای رسانه‌ای ارزیابی کرد و اظهار داشت: امروز اقتصاد رسانه و صنایع خلاق در جهان از پربازده‌ترین حوزه‌های اقتصادی خطرپذیر به شمار می‌رود، با این حال، سرمایه‌گذاری و تجاری‌سازی در این بخش داخل کشور نیازمند توجه و حمایت‌های ساختاری بیشتری است.

رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صدا و سیما با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌های تخصصی در حوزه رسانه گفت: همان‌گونه که در پارک‌های علم و فناوری از ایده‌های نوآورانه تا مرحله تجاری‌سازی حمایت می‌شود، باید بستری مهیا شود تا گروه‌های مردمی و نیمه‌حرفه‌ای نیز با بهره‌گیری از این الگو‌ها به پایداری اقتصادی دست یابند.

وی افزایش تاب‌آوری رسانه ملی را در گرو مردمی‌سازی فرآیند‌ها دانست و تصریح کرد: تکثر رسانه‌ای و نقش‌آفرینی آحاد جامعه، ظرفیت پدافندی کشور را در جنگ‌های نوین رسانه‌ای ارتقا می‌دهد؛ از این رو صدا و سیما از توسعه تولیدات مبتنی بر خلاقیت‌های مردمی و سازمان‌دهی آنها در قالب صنایع دانش‌بنیان و خلاق استقبال می‌کند.

دکتر مظفری در پایان با قدردانی از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه فناوری و اشتغال نخبگان خاطرنشان کرد: سازمان صدا و سیما متعهد است در راستای پیاده‌سازی این تفاهم‌نامه، بسته‌های حمایتی رسانه‌ای خود را برای تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و ارتقای زیست‌بوم نوآوری کشور فعال کند.

بهره‌گیری از توان داخلی برای تأمین نیاز‌های فناورانه رسانه ملی

دکتر حمید صابرفرزام، معاون جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان (ستفا)، نیز در این مراسم با قدردانی از همراهی و پیگیری‌های انجام‌شده برای نهایی شدن این تفاهم‌نامه گفت: در ابتدا از هموطنانی که از طریق شبکه‌های رادیویی ما را دنبال می‌کنند و همچنین از جمع فعالان حوزه رسانه در صدا و سیما و همکاران خوبم در جهاددانشگاهی در حوزه فناوری و نوآوری این مراسم را دنبال می‌کنند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی گفت: اهمیت این تفاهم‌نامه در آن است که پیش از امضا، جلسات کارشناسی متعدد، بازدید‌های میدانی و بررسی‌های مشترک میان دو مجموعه انجام شد؛ موضوعی که به باور من در کمتر تفاهم‌نامه‌ای شاهد آن بوده‌ایم. پیش از رسیدن به این مرحله، هم از ظرفیت‌های سازمان صدا و سیما و هم از توانمندی‌های جهاددانشگاهی بازدید‌های متعددی انجام شد و حتی برای آشنایی بیشتر با ظرفیت‌ها، از مجموعه پردیس و بخش‌هایی از زیست‌بوم فناوری نیز بازدید صورت گرفت.

فرزام با اشاره به نقش جهاددانشگاهی در توسعه فناوری کشور افزود: جهاددانشگاهی به واسطه شبکه گسترده‌ای که در سراسر کشور در حوزه نوآوری و فناوری دارد، می‌تواند به جوانان متعهد، فناور و خلاق دسترسی مؤثر داشته باشد و زمینه حمایت، ساماندهی و هدایت آنان را در مسیر علاقه‌مندی‌های تخصصی‌شان فراهم کند.

وی افزود: یکی از محور‌های مهم این تفاهم‌نامه، بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده موجود در کشور برای تأمین نیاز‌های فناورانه رسانه ملی است. در واقع، سازمان صدا و سیما و جهاددانشگاهی می‌توانند با همکاری مشترک، بخشی از نیاز‌های فنی و تخصصی رسانه ملی را از طریق توان داخلی و ظرفیت‌های دانش‌بنیان کشور تأمین کنند.

رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان جهاددانشگاهی (ستفا) گفت: محور دوم این تفاهم‌نامه، استفاده از ظرفیت صنایع خلاق در تولید پیام و محتواست. امروز تولید پیام، محتوا و ابزار‌های رسانه‌ای نیازمند فناوری، نوآوری و حضور نیرو‌های خلاق در سراسر کشور است و این تفاهم‌نامه می‌تواند بستر مناسبی برای فعال‌سازی این ظرفیت‌ها باشد.

وی افزود: ما در شرایطی زندگی می‌کنیم که با جنگی چندبعدی مواجه هستیم؛ جنگی که تنها محدود به عرصه نظامی نیست، بلکه ابعاد رسانه‌ای، اقتصادی و شناختی را نیز دربر می‌گیرد. در چنین شرایطی، اتکای کشور باید به توان فناورانه جوانان خودمان باشد.

معاون جهاددانشگاهی گفت: یکی از نکات مهم در این حوزه آن است که فناوری‌های مورد استفاده در رسانه ملی، در بسیاری از موارد بر پایه توان داخلی و با اتکاء به جوانان کشور تولید شده‌اند. به همین دلیل، صدا و سیما در بزنگاه‌های حساس نیز با تکیه بر همین ظرفیت‌های داخلی توانسته است به فعالیت خود ادامه دهد.

وی افزود: در حوزه فرستنده‌ها و برخی تجهیزات فنی نیز این اعتماد به توان داخلی شکل گرفته و بخش قابل توجهی از نیاز‌های رسانه ملی از سوی مجموعه‌های دانش‌بنیان و جهاددانشگاهی تأمین شده است. این مسیر باید ادامه پیدا کند تا محصولات فناورانه ایرانی بیش از پیش معرفی، حمایت و در سطح ملی و حاکمیتی مورد استفاده قرار گیرند.

رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان گفت: یکی دیگر از محور‌های این تفاهم‌نامه، کمک به معرفی و تبلیغ محصولات دانش‌بنیان و فناورانه شرکت‌های مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد سراسر کشور است؛ جوانانی که با وجود همه مشکلات، شبانه‌روز تلاش می‌کنند تا تولید داخلی و اقتصاد دانش‌بنیان را تقویت کنند.

وی در ادامه افزود: صدا و سیما ابزار و ظرفیت مهمی در اختیار دارد و جهاددانشگاهی نیز در حوزه نوآوری و فناوری از شبکه‌ای گسترده برخوردار است. بنابراین، این همکاری می‌تواند به معرفی دستاورد‌های ایرانی، حمایت از فناوران، و تقویت حضور محصولات داخلی در عرصه ملی کمک کند.

فرزام در پایان گفت: در بخش دیگری از این تفاهم‌نامه نیز همکاری کارشناسی و استفاده از ظرفیت متخصصانی پیش‌بینی شده که سال‌ها در حوزه فناوری، رسانه و نوآوری تجربه و دانش اندوخته‌اند. امیدواریم با اجرای دقیق این تفاهم‌نامه، شاهد نتایج ملموس، توسعه همکاری‌های عملی و تقویت بیش از پیش زیست‌بوم نوآوری و رسانه در کشور باشیم.

بر اساس این تفاهم‌نامه، همکاری‌های مشترک دو طرف با هدف بهره‌گیری از ظرفیت رسانه ملی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، ارتقای فرهنگ نوآوری، حمایت از تجاری‌سازی فناوری و تقویت پیوند میان رسانه، فناوری و صنایع فرهنگی، در قالب برنامه‌های مشترک و با اعتبار سه‌ساله دنبال خواهد شد.

تفاهم‌نامه امروز، فقط یک همکاری تشریفاتی نیست

به گزارش ستفا؛ در ادامه این مراسم و در جمع خبرنگاران، پرسش‌هایی درباره نحوه حمایت صدا و سیما از شرکت‌های دانش‌بنیان، شیوه بهره‌گیری از ظرفیت رسانه برای معرفی محصولات نوآورانه و نوع همکاری عملی میان دو مجموعه توسط خبرنگاران حاضر در مراسم مطرح شد.

در پاسخ به این پرسش‌ها، دکتر شاهید مظفری، رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صدا و سیما با تأکید بر اینکه این تفاهم‌نامه صرفا یک همکاری تشریفاتی نیست، اعلام کرد: صدا و سیما در این دوره تحولی، خود را بخشی از زیست‌بوم نوآوری کشور می‌داند و قرار است در قالب این تفاهم‌نامه، ظرفیت‌های رسانه‌ای برای معرفی، ترویج و حمایت از محصولات و هسته‌های دانش‌بنیان به کار گرفته شود.

وی همچنین تصریح کرد که رسانه ملی، به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی و فناوری، می‌تواند نقش موثری در شناسایی شرکت‌های توانمند، پیگیری مشکلات آنان و کمک به دیده‌شدن محصولات فاقد نمونه داخلی داشته باشد.

به گفته وی، بسیاری از این شرکت‌ها سال‌ها برای توسعه یک محصول هزینه کرده‌اند، اما به دلیل نبود معرفی مناسب یا برخی موانع اجرایی، هنوز به بازار گسترده نرسیده‌اند؛ در حالی که رسانه می‌تواند زمینه حل بخشی از این چالش‌ها را فراهم کند.

یکی از محور‌های مهم مطرح‌شده در این گفت‌وگوها، توجه به فناوری‌های نرم در رسانه بود.

دکتر صابرفرزام معاون جهاددانشگاهی در همین رابطه تاکید کرد که بخش مهمی از تحول رسانه‌ای، فقط به فناوری‌های سخت محدود نمی‌شود، بلکه روایتگری، شیوه بازنمایی رویدادها، و نحوه حضور مردم در عرصه‌های اجتماعی نیز از مصادیق فناوری نرم به شمار می‌رود و باید برای آنها سازوکار حمایتی تعریف شود.

در پایان این بخش از مراسم نیز بر این نکته تاکید شد که همکاری میان صدا و سیما و جهاددانشگاهی می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری هسته‌های دانش‌بنیان جدید، توسعه نوآوری در رسانه و حمایت از جوانان خلاق و فناور باشد؛ موضوعی که به گفته مسئولان دو سازمان، می‌تواند به الگویی تازه در تعامل میان رسانه ملی و زیست‌بوم فناوری کشور تبدیل شود.

انتهای پیام

ارسال نظرات

captcha