بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۸۰۱۵۶
دکتر شالچی عنوان کرد:

تشریح سه‌گانه هنر سیاست‌گذاری فرهنگی/ مراقبت از سرمایه اجتماعی کلیدی است

شالچی اردبیل
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شصت و نهمین نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سراسر کشور، با تاکید بر اهمیت حفظ سرمایه اجتماعی به تشریح چارچوب و سه وظیفه اصلی مدیریت فرهنگی در محیط‌های دانشگاهی، پرداخت.
چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۵۲

به گزارش بازارکار از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر وحید شالچی در شصت و نهمین اجلاس معاونین فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ‌های تحمیلی اخیر و بویژه کودکان شهید، اظهار کرد: ایران حاصل مجموعه‌ای از اقوام، زبان‌ها، فرهنگ‌ها و تجربه‌های تاریخی گوناگون است و هرگونه نگاه ساده‌انگارانه به این کشور، به‌ویژه در حوزه فرهنگ و سیاست، موجب نادیده گرفتن بخشی از ظرفیت ملی خواهد شد.

اردبیل؛ نقطه پیوند هویت ایرانی و تشیع

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به جایگاه ویژه اردبیل در تاریخ ایران، حضور در این استان را دارای معنایی ویژه توصیف کرد و گفت: اردبیل از جمله سرزمین‌هایی است که در شکل‌گیری ایران جدید و تکوین هویت تاریخی کشور نقش بی‌بدیلی داشته است. پیوند عمیق میان عرفان، مکتب تشیع و هویت ایرانی در این خطه شکل گرفته و موجب پایه‌گذاری بخشی از یکپارچگی و اقتدار تاریخ ایران شده است.

دکتر شالچی هشدار داد که تلاش برای یکدست‌سازی و نادیده گرفتن این درهم‌تنیدگی فرهنگی و قومی، می‌تواند بخشی از توان و قدرت تاریخی و ملی ما را از بین ببرد.

هشدار نسبت به اهمیت حفظ سرمایه اجتماعی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود، سرمایه اجتماعی را مهم‌ترین پشتوانه و عنصر حفظ انسجام و امنیت کشور دانست و تصریح کرد: اعتماد عمومی، همبستگی اجتماعی و ارتباط میان مردم و نهاد‌ها از مؤلفه‌های اصلی این سرمایه است. دشمنان نیز با درک همین اهمیت، تمرکز خود را بر «عملیات شناختی» و ایجاد فضای اختلاف قرار داده‌اند تا این سرمایه را تضعیف کنند.

وی با بیان اینکه مراقبت از سرمایه اجتماعی یک وظیفه کلیدی است، افزود: باید از هر اقدامی که به شکاف در جامعه می‌انجامد، پرهیز کرد.

تاثیر فشار‌های اقتصادی بر تاب‌آوری جامعه

دکتر شالچی همچنین به پیامد‌های اجتماعی وضعیت اقتصادی اشاره کرد و گفت: بحران‌های اقتصادی و تورم در همه جای دنیا می‌توانند زمینه‌ساز بحران‌های سیاسی و اجتماعی شوند. افزایش هزینه‌های زندگی و دشواری در تأمین معیشت، به‌طور مستقیم بر میزان تاب‌آوری، امید، اعتماد و مشارکت اجتماعی مردم تأثیر می‌گذارد. بنابراین، سیاست‌گذاری فرهنگی در دانشگاه‌ها و جامعه نمی‌تواند بدون درک دقیق واقعیت‌های اقتصادی و معیشتی مردم انجام شود.

پرهیز از مدیریت واکنشی در دانشگاه‌ها

معاون وزیر علوم با اشاره به نزدیک شدن به زمان بازگشایی دانشگاه‌ها، خطاب به معاونین فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها گفت: ما نباید منتظر بمانیم تا اتفاقی در درون یا بیرون از محیط آموزش عالی شکل بگیرد و سپس به‌صورت واکنشی با آن برخورد کنیم. بدترین نوع مدیریت، صبر کردن تا زمان وقوع بحران و مدیریت انفعالی و واکنشی است.

سه‌گانه هنر سیاست‌گذاری فرهنگی

دکتر شالچی در تشریح چارچوب مدیریت فرهنگی در محیط‌های دانشگاهی، سه وظیفه اصلی را برای این حوزه برشمرد و خاطرنشان کرد: نخست «برانگیختن جامعه هدف» است؛ به معنای درگیر کردن پویا و ایجاد انگیزه در دانشجویان برای مشارکت مؤثر. دوم «توافق‌سازی» و ایجاد انسجام و تفاهم میان گروه‌ها و نهاد‌های مختلف در محیط دانشگاه است؛ و وظیفه سوم که سخت‌ترین بخش کار است، «برقراری تعادل» میان ارزش‌ها و مطالبات مختلف در شرایط پیچیده‌ای است.

وی در پایان با تأکید بر لزوم هم‌افزایی میان نهاد‌ها و دستگاه‌های فرهنگی و بخش‌های مختلف وزارت علوم، ابراز امیدواری کرد که خروجی این همفکری و هم افزایی‌ها به تدوین یک بسته سیاستی جامع، مشترک و کارآمد منجر شود تا دانشگاه‌ها در نیم‌سال تحصیلی آینده با انسجام و آمادگی کامل به استقبال دانشجویان بروند.

ارسال نظرات

captcha