بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
کد خبر : ۱۸۱۱۴۸
با حمایت معاونت علمی رقم خورد:

«فن‌پارک دانش‌آموزی خراسان شمالی» گامی برای پرورش نسل آینده فناوران

فن پارک دانش آموزی
با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، فن‌پارک دانش‌آموزی خراسان شمالی افتتاح شد؛ مرکزی که با توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و فراهم‌کردن امکان تجربه عملی، زمینه شناسایی و توانمندسازی دانش‌آموزان مستعد در مسیر علم، فناوری، نوآوری و کارآفرینی را فراهم می‌کند.
چهارشنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۱

به گزارش بازارکار به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، آیین افتتاح فن‌پارک دانش‌آموزی خراسان شمالی با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، امروز دوشنبه ۱۶ شهریورماه در پژوهش‌سرای دانش‌آموزی این استان برگزار شد.

این مجموعه با هدف فراهم کردن زمینه آشنایی دانش‌آموزان با علم، فناوری، نوآوری و کارآفرینی از سال‌های مدرسه راه‌اندازی شده و با تجهیز و به‌روزرسانی زیرساخت‌های پژوهش‌سرای دانش‌آموزی توسط پارک علم و فناوری خراسان شمالی، امکان فعالیت عملی دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف علمی و فناورانه را فراهم می‌کند.

این فن‌پارک قرار است بستری برای تجربه مستقیم ایده‌پردازی، انجام فعالیت‌های پژوهشی، توسعه نمونه‌های اولیه و آشنایی دانش‌آموزان با مسیر تبدیل ایده به محصول باشد؛ مسیری که می‌تواند از دوره مدرسه آغاز شود و در مراحل بالاتر به فعالیت‌های فناورانه و کارآفرینی منتهی شود.

تأکید بر شناسایی و حمایت از دانش‌آموزان مستعد

امیر یونسیان، مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در این آیین با اشاره به ظرفیت‌های پژوهش‌سرای دانش‌آموزی خراسان شمالی، اظهار کرد: دانش‌آموزان مستعدی در این مجموعه شناسایی شده‌اند که در حوزه‌هایی از جمله زیست‌فناوری و هوش مصنوعی فعالیت کرده‌اند.

او با اشاره به حضور دانش‌آموزان بجنوردی در جمع رتبه‌های برتر مسابقه ملی «آزمایشگر کوچک، افتخار فردا»، افزود: شناسایی این استعداد‌ها زمانی اثربخش خواهد بود که زیرساخت‌های لازم برای ادامه فعالیت و توسعه ایده‌های آنها نیز فراهم شود.

یونسیان ادامه داد: یکی از برنامه‌های اصلی معاونت علمی و شبکه آزمایشگاهی کشور در سال ۱۴۰۵، توانمندسازی معلمان و دانش‌آموزان، به‌ویژه در دوره‌های ابتدایی است. مسابقه ملی «آزمایشگر کوچک، افتخار فردا» نیز با همین رویکرد طراحی شده تا دانش‌آموزان از سنین پایین با محیط آزمایشگاهی و روش تجربه و آزمون آشنا شوند.

حمایت شبکه آزمایشگاهی از پژوهش‌سرا‌های دانش‌آموزی

مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی همچنین با اشاره به ظرفیت شبکه آزمایشگاهی کشور برای پشتیبانی از پژوهش‌سرا‌های دانش‌آموزی، مطرح کرد: پژوهش‌سرا‌هایی که عضو این شبکه باشند، متناسب با رتبه و ظرفیت خود می‌توانند از حمایت‌های مختلف در زمینه تجهیز، تعمیر و کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی بهره‌مند شوند.

به گفته او، در جریان سفر به خراسان شمالی نیز نیاز‌های آزمایشگاهی این مجموعه بررسی شده و قرار است دو تجهیز مورد نیاز پژوهش‌سرای استان که به تعمیر یا تأمین نیاز دارند، از طریق ظرفیت شبکه آزمایشگاهی کشور پیگیری شود.

یونسیان هدف از این حمایت‌ها را فراهم کردن امکان استفاده بیشتر دانش‌آموزان از زیرساخت‌های آزمایشگاهی دانست و گفت: هرچه این زیرساخت‌ها در دسترس‌تر باشند، فرصت بیشتری برای تبدیل ایده‌های دانش‌آموزی به نمونه‌های عملی ایجاد خواهد شد.

از آشنایی با فناوری تا حل مسائل واقعی

یونسیان درباره رویکرد معاونت علمی به فعالیت‌های دانش‌آموزی توضیح داد: انتظار از دانش‌آموزان در دوره‌های ابتدایی، پیش از ورود به پروژه‌های پیچیده فناورانه، آشنایی با حوزه‌های مختلف علم و فناوری و کسب تجربه عملی است. این مسیر در مراحل بالاتر می‌تواند به طراحی محصول و حل مسائل واقعی کشور منجر شود.

او افزود: دانش‌آموزان پس از آشنایی با حوزه‌های علمی و فناورانه، می‌توانند به تدریج ایده‌های خود را توسعه دهند و در مسیر تولید نمونه اولیه و در ادامه محصولات تجاری قرار گیرند.

مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی در ادامه به یکی از طرح‌های ارائه‌شده از سوی دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: یکی از دانش‌آموزان موفق شده بود نمونه‌ای از یک باتری را با استفاده از ظرفیت خاک طراحی کند؛ ایده‌ای که می‌تواند برای مناطق عشایری نیز کاربرد داشته باشد.

او این طرح را نمونه‌ای از ظرفیت ایده‌های دانش‌آموزی دانست و تأکید کرد: معاونت علمی آمادگی دارد از مسیر توسعه این‌گونه ایده‌ها تا رسیدن آنها به نمونه قابل استفاده و در صورت امکان محصول تجاری حمایت کند.

گفتنی است یونسیان در این آیین، از ۷ واحد فناور فعال در حوزه آموزش و همچنین از دستاورد‌های ۱۰ دانش‌آموز مستعد و دارای ایده‌های فناورانه بازدید کرد.

ارسال نظرات

captcha