خبر فوری
کد خبر : ۱۸۲۷۸۲
نماینده مردم بیجارمطرح کرد

اشتغال مولد، کلید ماندگاری جمعیت در روستاهاست

طرح گرافیکی اشتغال
 نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت بازنگری در سیاست‌های توسعه روستایی گفت: با وجود اجرای طرح‌های عمرانی و خدماتی در روستاها، حفظ جمعیت در این مناطق نیازمند ایجاد اشتغال پایدار، تقویت تولید و فراهم‌کردن زمینه‌های درآمدزایی برای روستاییان است.
چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵ - ۰۹:۵۸

به گزارش بازارکاربه نقل از تابناک در استان کردستان، «علیرضا زندیان»، نماینده مردم شهرستان بیجار و عضو کمیسیون‌های اقتصادی و اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت توسعه متوازن مناطق روستایی و محروم اظهار کرد: توسعه روستا‌ها از محور‌های مهم برنامه‌های عمرانی کشور پس از انقلاب بوده و در برنامه هفتم توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ با این حال، اقدامات انجام‌شده در حوزه‌هایی مانند اجرای طرح‌های هادی، آسفالت راه‌ها و برق‌رسانی، به‌تنهایی نتوانسته است ماندگاری جمعیت در روستا‌ها را تضمین کند.

وی افزود: برای دستیابی به توسعه پایدار روستایی، باید علاوه بر تأمین زیرساخت‌ها، زمینه اشتغال مولد و ایجاد درآمد پایدار برای ساکنان این مناطق فراهم شود؛ چراکه بدون تقویت بنیان‌های اقتصادی، روند مهاجرت از روستا‌ها متوقف نخواهد شد.

بیجار؛ قطب تولید گندم با چالش ماندگاری جمعیت

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی این شهرستان بیان کرد: بیجار با وجود برخورداری از جایگاه برتر در تولید گندم دیم کشور، همچنان با چالش پایین‌بودن ماندگاری جمعیت مواجه است.

زندیان ادامه داد: در سال زراعی گذشته حدود ۳۰۰ هزار تن گندم در شهرستان بیجار تولید شد و امسال نیز با وجود خشکسالی، میزان تولید به حدود ۱۵۰ هزار تن رسید و شهرستان بار دیگر رتبه نخست مورد اشاره را کسب کرد؛ با این وجود، ظرفیت‌های تولیدی منطقه به‌تنهایی نتوانسته است مانع کاهش جمعیت و مهاجرت شود.

وی با تأکید بر اینکه جمعیت یکی از مؤلفه‌های اصلی توسعه است، گفت: تمرکز و ماندگاری جمعیت در هر منطقه، زمینه جذب سرمایه، تخصیص اعتبارات و رونق فعالیت‌های اقتصادی را فراهم می‌کند؛ ازاین‌رو، توسعه روستا‌ها باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که ساکنان این مناطق برای ادامه زندگی و فعالیت اقتصادی در محل سکونت خود انگیزه کافی داشته باشند.

بازگشت جمعیت به روستاها؛ فرصتی برای رونق تولید

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به روند بازگشت بخشی از جمعیت به مناطق روستایی اظهار کرد: افزایش مشکلات اقتصادی و هزینه‌های زندگی در شهرها، موجب شده است برخی خانوار‌ها بار دیگر زندگی در روستا‌ها را انتخاب کنند؛ روندی که در صورت برنامه‌ریزی مناسب، می‌تواند به تقویت تولید و رونق اقتصادی مناطق روستایی منجر شود.

وی با اشاره به وضعیت جمعیتی شهرستان بیجار افزود: بر اساس آمار مورد اشاره، در فاصله سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ حدود چهار هزار نفر به جمعیت شهرستان اضافه شده‌اند که بخش عمده این افزایش به بازگشت جمعیت به روستا‌ها مربوط بوده است.

زندیان تأکید کرد: این روند می‌تواند فرصتی برای احیای ظرفیت‌های روستایی باشد، اما تداوم آن مستلزم حمایت از تولیدکنندگان، توسعه فرصت‌های شغلی، تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و فراهم‌کردن شرایط مناسب برای زندگی در روستاهاست.

ضرورت تقویت معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی در ادامه، تقویت جایگاه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری را یکی از ضرورت‌های تحقق توسعه متوازن دانست و تصریح کرد: برای رفع مشکلات روستا‌ها باید دستگاه‌های مسئول در چارچوب یک ساختار منسجم و با مدیریت واحد فعالیت کنند.

وی افزود: تعدد متولیان و ناهماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی موجب شده است برنامه‌های توسعه روستایی در برخی موارد از انسجام لازم برخوردار نباشد؛ به‌گونه‌ای که هر دستگاه با توجه به محدودیت‌ها و اولویت‌های خود عمل می‌کند و در نتیجه، اجرای طرح‌ها با تأخیر یا اختلال مواجه می‌شود.

زندیان خاطرنشان کرد: تجمیع و هماهنگی نهاد‌های مرتبط با امور روستایی در چارچوب معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری می‌تواند به شفاف‌شدن مسئولیت‌ها، جلوگیری از موازی‌کاری و افزایش اثربخشی اعتبارات منجر شود.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه واقعی روستا‌ها تنها با اجرای طرح‌های عمرانی محقق نمی‌شود؛ بلکه ایجاد اشتغال پایدار، حمایت از تولید و کشاورزی، مدیریت یکپارچه و تقویت هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، از الزامات اصلی ماندگاری جمعیت و پیشرفت مناطق روستایی است.

ارسال نظرات

captcha