خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۸۳۷۶۱

طرح «جوما»؛ ظرفیت‌های علمی و فناورانه ستفا در مسیر حل مسائل استان قزوین

طرح جوما دراستان قم
طرح «جوما» با هدف شناسایی، واکاوی و ارائه راهکار برای مسائل اولویت‌دار استان‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فناورانه جهاددانشگاهی کشور، به‌صورت پایلوت در استان قزوین آغاز شده و تاکنون دو نشست تخصصی با محوریت نیاز‌های حوزه دامپروری و صنعت آب و فاضلاب برگزار کرده است.
سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۰

به گزارش بازارکار ،به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، طرح «جوما» (جهاددانشگاهی؛ واکاوی مسائل استان) با ابتکار سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان جهاددانشگاهی (ستفا) و مشارکت جهاددانشگاهی استان قزوین طراحی شده است. این طرح با رویکرد شناسایی نیاز‌های واقعی دستگاه‌های اجرایی، صنایع، بخش کشاورزی و خدمات و اتصال آنها به محصولات و دستاورد‌های علمی و فناورانه مجموعه جهاددانشگاهی در سراسر کشور دنبال می‌شود.

در این طرح تلاش می‌شود با شناسایی ظرفیت‌های موجود در پژوهشکده‌ها، سازمان‌ها، واحد‌ها و شرکت‌های جهاددانشگاهی، از دانش و فناوری تولیدشده در این مجموعه برای پاسخ‌گویی به نیاز‌های استان‌ها استفاده شود و به‌جای آغاز طرح‌های پژوهشی جدید در واحد‌های استانی، امکان بهره‌گیری از دستاورد‌های سایر مراکز پژوهشی کشور فراهم آید.

بررسی ظرفیت فناوری تولید جنین در توسعه اقتصاد دامپروری

نخستین نشست تخصصی طرح «جوما» ۲۷ مهرماه ۱۴۰۵ با حضور نمایندگان تعاونی دامداران استان قزوین و مرکز بایوفارم جهاددانشگاهی برگزار شد.

در این نشست، موضوع تأثیر استفاده از جنین گاو‌های پربازده بر اقتصاد دامپروری مورد بررسی قرار گرفت و ظرفیت‌های علمی و فناورانه جهاددانشگاهی در این حوزه، به‌عنوان یکی از زمینه‌های پاسخ‌گویی به نیاز‌های فعالان صنعت دامپروری استان، مطرح شد.

بررسی راهکار‌های فناورانه برای رفع چالش‌های صنعت آب و فاضلاب

دومین نشست این طرح ۲۸ مهرماه ۱۴۰۵ با حضور نمایندگان شرکت آب و فاضلاب استان قزوین و مشارکت ۲۲ مرکز پژوهشی جهاددانشگاهی شامل پژوهشکده‌ها، سازمان‌ها، واحد‌ها و شرکت‌های این نهاد برگزار شد.

در این نشست، نیاز‌ها و چالش‌های شرکت آب و فاضلاب استان در چند محور تخصصی مطرح شد که از جمله آنها می‌توان به تأمین برق مورد نیاز چاه‌های آب با ظرفیت ۱۲۵ کیلووات از طریق پنل‌های خورشیدی و با حداقل فضای مورد نیاز، استفاده بهینه از لجن تصفیه‌خانه‌های روستایی تا حجم پنج مترمکعب، ارائه راهکار‌های نوآورانه و مقرون‌به‌صرفه برای تصفیه آب با هدف کاهش آثار فلزات سنگین و نیترات در چاه‌های بزرگ، بهره‌گیری از هوش مصنوعی در پایش و نظارت بر چاه‌های آب و ساخت کنتور‌های هوشمند با قابلیت کنترل دقیق اشاره کرد.

این نشست فرصتی برای معرفی توانمندی‌های تخصصی مراکز پژوهشی جهاددانشگاهی و بررسی ظرفیت‌های موجود این نهاد برای پاسخ‌گویی به نیاز‌های فناورانه صنعت آب و فاضلاب استان قزوین فراهم کرد.

گسترش همکاری‌ها با بخش‌های مختلف اقتصادی استان

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، در ادامه اجرای طرح «جوما»، برگزاری نشست‌های تخصصی با شرکت گاز استان قزوین، شرکت شهرک‌های صنعتی استان، اتحادیه معدن‌کاران و صنایع تولیدی استان نیز در دستور کار قرار دارد.

اجرای این طرح علاوه بر ایجاد الگویی جدید و کاربردی برای همکاری میان واحد‌ها و مراکز مختلف جهاددانشگاهی، با اهدافی همچون آشنایی سازمان‌های دولتی و خصوصی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های علمی و دانشی این نهاد در حوزه‌های مختلف، توسعه تجاری‌سازی محصولات و خدمات پژوهشی، ایجاد ارزش افزوده و کسب درآمد برای واحد‌های استانی و ایجاد رقابت سالم در واحد‌های تحقیق و توسعه مراکز پژوهشی جهاددانشگاهی دنبال می‌شود.

همچنین کمک به حل مسائل استان‌ها با اتکا به ظرفیت و توانمندی نخبگان و پژوهشگران داخلی، جلوگیری از آغاز طرح‌های پژوهشی جدید در واحد‌های استانی در مواردی که دانش و دستاورد‌های مورد نیاز پیش‌تر در سایر مراکز پژوهشی جهاددانشگاهی تولید شده است و کاهش هزینه و زمان دسترسی بخش‌های دولتی و خصوصی به محصولات و خدمات مورد نیاز، از دیگر اهداف این طرح به شمار می‌رود.

طرح «جوما» با ایجاد پیوند میان نیاز‌های واقعی استان‌ها و توان علمی و فناورانه جهاددانشگاهی، درصدد است زمینه بهره‌برداری مؤثرتر از دستاورد‌های این نهاد، توسعه همکاری‌های بین‌واحدی و تجاری‌سازی دانش و فناوری را فراهم کند و الگویی کاربردی برای کمک به حل مسائل اولویت‌دار استان‌ها ارائه دهد.

برچسب ها:

ارسال نظرات

captcha