هفتم مهر روز آتش نشان مبارک باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۵۲۹۸۷

خاندوزی: ۲۵۳ مانع صدور مجوز کسب و کار رفع می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: کمتر از یک ماه آینده ۱۸۳ شرط زائد و مانع صدور مجوز کسب و کار توسط هیات وزیران و ۷۰ شرط که مصوبه مجلس شورای اسلامی بود ابطال و رفع می‌شود.
سه‌شنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۵
به گزارش بازارکار، سید احسان خاندوزی روز دوشنبه در هفتادمین جلسه هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار اظهار داشت: در جلسه مقررات زدایی ۱۵۰۰ مجوز از مجموع ۴۶۰۰ مجوز کشور به عنوان مجوزهای تایید محور تعیین شد و ۳۱۰۰ مجوز دیگر به عنوان مجوزهای اعلانی مشخص شد که فقط با ثبت در درگاه ملی مجوزها صادر می‌شود و دیگر نیاز به فرآیندهای اداری و کاغذی نخواهد بود. وی افزود: براساس مصوبه امروز(دوشنبه) هیات مقررات زدایی که تحولی بزرگ در صدور مجوزهای کسب و کار است و براین اساس دو سوم مجوزهای کشور اعلانی شدند و با تایید هیات وزیران این مصوبه اجرایی می‌شود. وزیر اقتصاد بیان کرد: ۶۷ مجوز کسب و کار با وجود گذشت مهلت قانونی تعیین شده همچنان از سوی شهرداری‌ها، وزارت راه، وزارت کشور، وزارت ورزش، سازمان برنامه و بودجه همچنان بدون تعیین شرایط و جزییات صدور مجوز کسب و کار باقی ماندند. به نقل از ایرنا، وی ادامه داد: برخی دستگاه‌ها نیز همچنان صدور مجوز کسب و کار خود را خارج از درگاه ملی کسب و کارها انجام می‌دهند که عبارتند از وزارت بهداشت، معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت فرهنگ و دیگر سازمان‌ها هستند که از قانون سرپیچی می‌کنند.

همچنین وزارت اقتصاد اعلام کرد: اجرای طرحی مانند کالابرگ که با معیشت مردم در ارتباط است، نیازمند ایجاد بستر و شرایط کامل و کافی برای اجراست تا به مانند طرحی، چون ارز ترجیحی و برخی طرح‌ها در گذشته، کشور و مردم را با مشکلات متعدد دچار نسازد.

به گزارش بازارکار، وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش روزنامه «صمت» با عنوان «از چاله به چاه فقر» توضیح داد: بر خلاف آنچه در این گزارش ادعا شده دولت برای اجرای طرح جایگزین یعنی ارائه «کالابرگ» بهانه جویی نمی‌کند، بلکه حساسیت‌های اجرای این طرح و دربرگیری بالای آن ایجاب می‌کند که دولت با اطمینان از فراهم شدن زیرساخت‌ها نسبت به اجرای آن در سراسر کشور اقدام کند. از بهار سال ۱۳۹۷ و هم‌زمان با ازسرگیری تحریم‌ها علیه ایران، دولت وقت تصمیم گرفت تحت تاثیر افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، برای برخی کالاهای اساسی ارز ترجیحی تعریف کند و ارز مورد نیاز برای واردات این کالاها را با نرخ ۴۲۰۰ تومان تامین کند؛ اقدامی که با هدف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر برای کنترل قیمت کالاهای اساسی اختصاص یافت، اما نه‌تنها به هدف نرسید؛ بلکه به ایجاد رانت و خدشه به رقابت پذیری در فعالیت‌های اقتصادی و کالاهای هدف به کشورهای همسایه شده بود. دولت سیزدهم بعد از روی کار آمدن در اولین مرحله از اجرای وعده عدالت اقتصادی خود، با حذف ترجیحی که همه موافقان و مخالفان بر حذف آن به دلیل فسادزا بودن و ایجاد مشکلات متعدد از قاچاق معکوس تا عدم بازگشت ارز پرداخت شده، کشور را با مشکلات متعددی مواجه ساخته بود، پرداخت یارانه نقدی را برای افزایش قدرت خرید مردم به عنوان طرح جایگزین موقت تا زمان اجرای ارائه کالابرگ الکترونیکی، آغاز کرد. دولت در این بخش با انتقال یارانه ارزی از ابتدای زنجیره عرضه و تقاضا به انتهای این زنجیره یعنی مصرف‌کننده که در زمان پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی سهمی ناچیز از آن داشت، اولین گام را برای اجرای این مهم برداشت. اصلاح ارز ترجیحی، مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها یک الزام قانونی و در عین حال عقلی و اقتصادی بود که دولت سیزدهم جسارت اجرای آن را داشت و دولت زمانی دست به این اصلاح زد که آمارها نشان می‌داد، سال گذشته ۱۵.۶ میلیارد دلار ارز ترجیحی یعنی معادل ۳۱۲ هزار میلیارد تومان یارانه از سوی دولت پرداخت شده و طبقات پردرآمد و ثروتمند جامعه به دلیل مصرف بیشتر، استفاده بیشتری از این یارانه‌ها داشته‌اند و بخش اندکی از این یارانه به دست دهک‌های پایین و طبقات ضعیف جامعه رسیده بود. در این راستا، مجلس به دولت اجازه داد تا زمان فراهم شدن شرایط لازم و کافی برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی اقدام به پرداخت یارانه نقدی کند که دولت هم‌زمان، هم در بخش یارانه‌ها گام برداشت و هم در راستای فراهم سازی بستر و ساختار کالابرگ اقدام کرد. در روزهای اخیر نیز اعلام شد که اجرای طرح آزمایشی کالابرگ الکترونیک در یکی از استان‌های جنوبی کلید خورده و پس از آن احتمالاً تا یک ماه آینده در کشور اجرا می‌شود. اجرای طرحی مانند کالابرگ که با معیشت مردم در ارتباط است، نیازمند ایجاد بستر و شرایط کامل و کافی برای اجراست تا به مانند طرحی، چون ارز ترجیحی و برخی طرح‌ها در گذشته، کشور و مردم را با مشکلات متعدد دچار نسازد. مخالفت مکرر و ایجاد شبهه درباره اجرای طرحی که جمعیت زیادی از مردم را در بر می‌گیرد نه‌تنها به پیشبرد طرح کمکی نمی‌کند؛ بلکه مانعی بر سر اجرا خواهد بود.

ارسال نظرات

captcha