بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۷۳۳۲۹
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان:

توسعه کسب‌وکارهای محلی، کلید ثروت‌آفرینی و رفع مشکلات مردم ماهنشان است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در همایش وفاق ملی و سرمایه‌گذاری برای تولید با رویکرد توسعه بخش تعاون گفت: توسعه کسب‌وکارهای محلی، کلید ثروت‌آفرینی و رفع مشکلات مردم ماهنشان است.
دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶

  به گزارش بازارکار از روابط عمومی تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان، «طیب جعفری»، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در همایش وفاق ملی و سرمایه‌گذاری برای تولید با رویکرد توسعه بخش تعاون که در سالن جلسات فرمانداری ماه‌نشان برگزار شد، بر نقش کلیدی توسعه کسب‌وکارهای محلی و توانمندسازی افراد در ایجاد ثروت و حل مشکلات حداقلی مردم تأکید کرد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با اشاره به پتانسیل‌های موجود در شهرستان ماه‌نشان، به‌ویژه در حوزه صنعت، خدمات، شیلات و آبزیان، دامپروری، محصولات باغی و گردشگری، اظهار کرد: ما به دنبال انجام کارهای بزرگ نیستیم، بلکه تمرکز ما بر توسعه همین کسب‌وکارهای موجود و ایجاد زنجیره‌های ارزش‌افزوده است. وی با بیان اینکه بسیاری از زنجیره‌ها در حوزه صنعت، به‌عنوان مثال در بخش خدمات تعریف می‌شوند، افزود: اگر تولید مواد معدنی را در نظر بگیریم، زنجیره تکمیلی آن، چه قبل و چه بعد از استخراج، می‌تواند شامل کسب‌وکارهایی باشد که ماهیت خدماتی دارند و منجر به ایجاد ثروت و ماندگاری آن در سطح منطقه می‌شوند. جعفری با اشاره به وجود کارگاه‌ها و استخرهای متعدد تولید ماهی در شهرستان، با وجود تنش آبی، بر لزوم توجه به بحث برندسازی، بسته‌بندی و نگهداری سردخانه‌ای محصولات شیلات تأکید کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان ادامه داد: برخی از این حلقه‌ها در شهرستان کار شده‌اند و برخی دیگر نیاز به مداخله و ورود تعالیم جدید دارند تا بتوانند خدمات و فعالیت‌های خود را ارتقا دهند.

پرورش ۱۹۰ هزار رأس دام در ماهنشان

وی به ظرفیت بالای تولید دام در منطقه و پرورش ۱۹۰ هزار رأس دام سبک اشاره کرد و بر لزوم ساماندهی جدید در فروش این محصولات و حذف واسطه‌ها تأکید کرد. جعفری پیشنهاد داد: اگر بتوانیم کشتار دام را، بسته‌بندی و فرآوری آن را در همین منطقه، نه در قالب یک کارخانه بزرگ، بلکه در قالب کارگاه‌های متعدد در سطح شهرستان پایه‌گذاری کنیم، با کمترین هزینه و با سرمایه‌های خرد مردم و حمایت‌های کشوری، می‌توان ثروت حاصل از تبدیل گوشت دام زنده به گوشت بسته‌بندی شده و فراوری شده را در همین شهرستان برای مردم منطقه به گردش درآورد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با اشاره به پتانسیل‌های گردشگری و ییلاقات شهرستان، بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش در حوزه محصولات باغی از طریق فراوری، بسته‌بندی و برندسازی تأکید کرد. وی در ادامه به بحث ایجاد و توسعه فعالیت‌های جدید اشاره کرد و گفت: این دست فعالیت‌های جدید لزوماً سرمایه‌های بزرگ نمی‌خواهند و از طریق تجمیع سرمایه‌های هدف‌مند و نظام تأمین مالی در کشور و استان، قابل ایجاد هستند. جعفری به ظرفیت‌های حمل‌ونقل ثابت و کالا در شهرستان و همچنین امکان ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و سایر مسیرهای تولید انرژی اشاره کرد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان همچنین بحث رستوران‌داری و هتل‌داری را فرصتی برای تکمیل زنجیره صنعت گردشگری دانست.وی به نیازمندی‌های زیرساختی در حوزه کار عمرانی و سهولت دسترسی به انرژی در مناطق دندی و ماه‌نشان اشاره کرد و بر اهمیت موضوع مهارت‌آموزی تأکید کرد.

لزوم تهیه سند توسعه ماهنشان

جعفری با اشاره به اینکه تربیت نیروی توانمند در شهرستان به صدور مجوزهای کسب‌وکار کمک شایانی می‌کند، گفت: حوزه گردشگری ما نیاز مبرم به تربیت نیروی ماهر دارد و متأسفانه شاهد هستیم که تعداد زیادی خانه بوم‌گردی مجوز گرفته‌اند، اما به دلیل عدم آموزش کافی، عملاً نمی‌توانند به‌درستی فعالیت کنند که مشکل اصلی، نه کمبود مشتری بلکه کمبود آموزش است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان بر لزوم تقویت فرایندهای بانکی برای حضور مؤثرتر بانک‌ها در شهرستان تأکید کرد و گفت: تجمیع سرمایه‌های خرد، کاری است که ما در بستر تعاونی‌ها به دنبال آن هستیم.

وی با اشاره به حقوق دولتی معادن، پیشنهاد داد که این حقوق بتواند بیشتر از وضعیت فعلی به شهرستان اختصاص یابد.

جعفری همچنین پیشنهاد تشکیل دبیرخانه سند توسعه شهرستان را مطرح  و ابراز امیدواری کرد که با شروع این کار، بتوان اقدامات گسترده‌ای را در جهت توسعه ماه‌نشان آغاز کرد.

ارسال نظرات