بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۸۴۸۴
در راستای تحقق هدف جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی در برنامه هفتم پیشرفت و با حضور رؤسای دانشگاه‌های ملی مهارت و علمی‌کاربردی مطرح شد:

سهم‌خواهی دانشگاه‌های مهارتی از جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی؛ کارگروه ویژه جذب دانشجوی بین‌الملل در دوره‌های مهارت‌محور تشکیل می‌شود

دکتر قنبری باغستان
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان، در نشستی تخصصی با حضور رؤسای دانشگاه‌های ملی مهارت و جامع علمی‌کاربردی، بر تغییر پارادایم جذب دانشجویان خارجی از دانشگاه‌های صرفاً نظری به سمت نهادهای مهارت‌محور تأکید کرد. بر این اساس و در راستای تحقق تکلیف قانونی جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی در برنامه هفتم پیشرفت، مقرر شد کارگروهی ویژه با حضور نمایندگان تام‌الاختیار این دانشگاه‌ها تشکیل شود تا ظرفیت‌های بی‌نظیر آموزش‌های فنی و کاربردی کشور، در عرصه دیپلماسی آموزشی و اتصال به بازار کار جهانی فعال‌تر و دیده‌شده‌تر شود.
دوشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۰

بازارکار - معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان در نشست هم‌اندیشی با رؤسای دانشگاه‌های ملی مهارت و جامع علمی-کاربردی، با تأکید بر تغییر پارادایم جذب دانشجوی خارجی از دانشگاه‌های صرفاً نظری به سمت دانشگاه‌های مهارت‌محور، از تشکیل کارگروهی ویژه برای عملیاتی‌سازی این هدف خبر داد.

به گزارش بازارکار به نقل از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، این نشست تخصصی با هدف برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در خصوص جذب دانشجویان بین‌الملل در دوره‌های آموزشی «مهارت‌محور» و با حضور دکتر حبیبا (معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان)، دکتر قنبری باغستان (معاون بورس و امور دانشجویان خارج)، دکتر زمانیان (رئیس دانشگاه ملی مهارت)، دکتر علی‌اکبری (رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی) و جمعی از مدیران بین‌الملل برگزار شد.

تقسیم کار ملی برای جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی

 دکتر قنبری باغستان در این نشست با اشاره به تکالیف قانونی کشور اظهار داشت: «بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، آموزش عالی کشور با محوریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف به جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی است. در همین راستا، سازمان امور دانشجویان برنامه‌ریزی مفصلی را بر پایه یک تقسیم کار ملی با وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی تدوین کرده است.»

وی با تشریح تغییر رویکرد سازمان در این حوزه تصریح کرد: «تا پیش از این، عمده برنامه‌ریزی‌ها در حوزه جذب دانشجویان بین‌الملل معطوف به دانشگاه‌های بزرگ و دولتی بود که به طور سنتی در این زمینه فعال بوده‌اند. اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد ظرفیت‌های بی‌نظیری در دو دانشگاه "علمی-کاربردی" و "ملی مهارت" وجود دارد که انتظار می‌رود با تلاش بیشتر و ارائه دوره‌های جذاب مهارتی، در این عرصه به طور جدی فعال شوند.»

تغییر ذائقه جامعه به سمت آموزش‌های مهارتی و کاربردی

 در ادامه این نشست، دکتر علی‌اکبری، رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی با تحلیل روند‌های بازار آموزش عالی کشور گفت: «خوشبختانه علی‌رغم ریزش‌های کلی که در سیستم آموزش عالی کشور مشاهده می‌شود، استقبال از دوره‌های علمی-کاربردی افزایش چشمگیری داشته است. این امر نشان می‌دهد ذائقه جامعه و نیاز بازار کار تغییر کرده و به سمت آموزش‌های کاربردی و مهارت‌محور متمایل شده است.»

وی با ابراز خرسندی از هم‌افزایی اخیر میان نهاد‌های مهارتی کشور افزود: «همفکری و همراهی بسیار خوبی که امروز بین دانشگاه علمی-کاربردی و دانشگاه ملی مهارت وجود دارد، ظرفیت آموزش عالی کشور را در حوزه آموزش مهارتی ارتقا داده و می‌تواند به یک برند بین‌المللی تبدیل شود.»

لزوم ارتقای جایگاه دانشگاه‌های مهارتی در پیمان‌های بین‌المللی (مانند بریکس)

رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های موجود در دیپلماسی آموزشی پرداخت و خاطرنشان کرد: «متأسفانه این دو دانشگاه بزرگ مهارتی، در تعاملات سطح بالای وزارتخانه در حوزه بین‌الملل به شایستگی دیده نمی‌شوند. به عنوان نمونه، در حوزه پیمان بین‌المللی بریکس، دانشگاه علمی-کاربردی و دانشگاه ملی مهارت باید جایگاه بسیار بهتر، فعال‌تر و متناسب با ظرفیت‌های مهارتی خود در کارگروه‌های تخصصی داشته باشند.»

تشکیل کارگروه مشترک و تام‌الاختیار

 در پایان این نشست هم‌اندیشی و به منظور جلوگیری از موازی‌کاری و پیگیری منسجم موضوع، مقرر شد «کارگروه جذب دانشجویان بین‌الملل در دوره‌های مهارت‌محور» با حضور نمایندگان تام‌الاختیار رؤسای دو دانشگاه و با محوریت معاونت بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان تشکیل شود تا زمینه جذب هرچه بیشتر متقاضیان خارجی به دوره‌های مهارتی کشور فراهم آید.

ارسال نظرات

captcha