
تازه ها

به گزارش بازار کار به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگیهای وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به عنوان یک گیاه اهلی استفاده گردید که در سال ۱۳۴۵ شیخ عثمان نقشبندی از کُردستان تعدادی بوتهی توت فرنگی از ترکیه وارد و آنها را در باغ معروف خود واقع در روستای دورود” نزدیکی شهرستان سروآباد (استان کردستان) کشت نمودند که به رقم ” کردستان ” مشهور شد.
میوه توت فرنگی ابتدا سبز، سپس سفید و در آخر به رنگ قرمز در میآید. محصول زمانی که رنگ کامل قرمز به خود بگیرد و به مرحله رسیدن برسد برداشت میکنیم، چون توت فرنگی یک میوه غیر کلیماکتریک (بعد از چیده شدن دچار رسیدگی بیشتر نمیشوند) است. برداشت مکانیکی برای محصول توت فرنگی توصیه نمیشود چرا که این میوه نوعی سته بوده و آبدار است و بنابراین میبایست برداشت با دست صورت بگیرد به همین دلیل پرهزینه و وقت گیر است.
میوه توت فرنگی را میتوان در دمای صفر درجه و رطوبت نسبی ۹۰ الی ۹۵ درصد و به مدت یک هفته نگهداری کرد. در این حالت میوه به خوبی یخ زده و در نتیجه فعالیت آنزیمها و عوامل تخریبی و باکتریای به شدت کاهش مییابد که این امر موجب افزایش ماندگاری محصول میشود. میوه توت فرنگی به فشار و فشردگی و آسیبهای مکانیکی بسیار حساس است. تقریباً تمام آسیبهای مکانیکی از راه فعالیت آنزیم PPO یا اکسیداسیون فنولها که به رنگ قهوهای در خواهد آمد ایجاد میشود. به طور کلی میتوان گفت فعالیت آنزیم پلیفنول اکسید از منجربه قهوهای شدن و افزایش هدر رفت آب محصول میشود که این عامل منجربه آسیب رسیدن به کوتیکول میشود. تخریب کوتیکل نیز باعث افزایش فعالیت عوامب بیماریزا ده و به طبع آن میزان فعالیتهای متابولیکی و تولید اتیلن در محصول بالا میرود و در نهایت منجربه افزایش فسادپذیری محصول میشود برای کاهش این عارضه میتوان از پوششهای پلی اتیلنی استفاده کرد.
از شاخصهای کیفی و بازارپسندی محصول میتوان به رنگ خوب، داشتن بافتی سفت، عاری بودن از هرگونه آلودگی، چروکیدگی، صدمات فیزیکی، دارا بودن عطر و طعم خوب، حاوی مواد جامد محلول بالا (TSS) و... اشاره کرد.
گفتگو ویژه خبری با خانم حدیثه مختاری، بانوی کارآفرین توت فرنگی کار محمودآبادی
حدیثه مختاری، کارآفرین اهل روستای احمدآباد کلیج از توابع بخش سرخرود شهرستان محمودآباد، با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد ریال و مشارکت همسرش، مزرعه توتفرنگی به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع را راهاندازی کرده، که این مزرعه که در بخش سرخرود واقع شده، با ظرفیت اشتغالزایی برای ۵ نفر، به تولید توتفرنگی با هدف عرضه مستقیم و ایجاد تجربه گردشگری کشاورزی میپردازد.
خانم مختاری با اشاره به اهمیت کیفیت محصولات تولیدی، گفت: با فریز کردن اصولی توتفرنگی میتوان در تمام طول سال از این میوه خوشمزه و پرخاصیت استفاده کرد. کافی است مراحل انتخاب، شستوشو، برش و انجماد را به دقت انجام داد تا توتفرنگیهایی با کیفیت و طعم عالی داشت.
هدف شما در آینده چیست؟
مختاری هدف خود را گسترش تنوع کشت و تولید انواع سیفیجات در طول سال اعلام کرد تا از وابستگی به یک محصول خاص جلوگیری شود.
این کارآفرین جوان با ایجاد فضایی گردشگری در کنار مزرعه، امکان بازدید و خرید مستقیم را برای مشتریان فراهم کرده است. پذیرایی با چای هیزمی و ایجاد فضایی شاد، از جمله اقداماتی است که به گفته خانم مختاری، با استقبال خوبی از سوی مردم روبرو شده و در پایان هر هفته، تعداد زیادی از شهروندان برای خرید محصولات و گذراندن اوقات فراغت به این مزرعه مراجعه میکنند.
حرف آخر
مختاری، ضمن تاکید بر اهمیت کارآفرینی در حوزه کشاورزی، اظهار داشت: جوانان نباید منتظر استخدام و پشت میز نشینی باشند، بلکه باید با آموزش و پشتکار و توکل بر خدا در این عرصه فعالیت کنند و مطمئن باشند که در صورت کار و تلاش در رشته کشاورزی و خدمت به کشور نتایج مطلوبی به دست خواهند آورد.
این طرح نوآورانه نه تنها به توسعه کشاورزی منطقه کمک میکند، بلکه با تلفیق کشاورزی و گردشگری، گامی موثر در جهت رونق اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار در شهرستان محمودآباد به شمار میرود.
ارسال نظرات