السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۱۶۰۰

خراسان رضوی/ بیش از ۲۰ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی نیشابور به چرخه تولید بازگشت

سه‌شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲
خراسان رضوی/ بیش از ۲۰ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی نیشابور به چرخه تولید بازگشت

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: بیش از ۲۰ هزار و ۴۶۰ مترمربع از اراضی کشاورزی آزادسازی و به چرخه تولید بازگشت.

علی مبارکی، صبح امروز سه‌شنبه ۲۴ تیر در جمع خبرنگاران و در حاشیه آزادسازی اراضی کشاورزی که به طور غیرمجاز تغییر کاربری داده شده بودند، با بیان اینکه در راستای حفظ اراضی کشاورزی و تأمین امنیت غذایی، اخیراً در شهرستان نیشابور، ۳۱ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی زراعی روستای صومعه مازول قلع و قمع شد، افزود: این اقدام به‌ منظور جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی انجام شد.

وی با اشاره به اینکه تلاش خود را در حفاظت از اراضی کشاورزی و افزایش تولیدات کشاورزی به کار گرفته‌ایم، تصریح کرد: این ساخت و سازها که شامل احداث بنا، دیوارگذاری، محوطه‌سازی و حفر استخر به صورت غیرمجاز بودند، به‌طور مستقیم در تضاد با قوانین مربوط به حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی قرار داشتند.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: طبق تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغ‌ها، هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز مشمول پیگرد قانونی است و این اقدامات در راستای حفظ زمین‌های زراعی و بهبود تولیدات کشاورزی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این تخریب در همکاری با اداره راه و شهرسازی و به همراه نیروی انتظامی به عنوان نماینده دادستان انجام شد، گفت: هدف ما حفاظت از امنیت غذایی جامعه و حفظ زمین‌های زراعی است که نقش اساسی در تأمین نیازهای غذایی کشور دارند.

شهاب جهانداری، رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی نیشابور، ضمن بیان جزئیات این قلع و قمع، افزود: تعداد پنج مورد بنا به مساحت ۲۰۸ مترمربع، ۱۸ مورد دیوارگذاری به متراژ یک هزار و ۷۰ متر، سه مورد پی‌کنی و پی‌ریزی دیوار به متراژ ۲۴۰ متر، یک مورد محوطه‌سازی به مساحت ۸۰ مترمربع و چهار مورد حفر استخر غیرمجاز به مساحت ۹۸ مترمربع تخریب شدند که در مجموع با این اقدامات، ۲۰ هزار و ۴۶۰ مترمربع از اراضی کشاورزی آزادسازی و به چرخه تولید بازگشت.

وی حفاظت از زمین‌های کشاورزی را یکی از مؤلفه‌های کلیدی در تأمین امنیت غذایی دانست و بیان کرد: با افزایش جمعیت و تغییرات اقلیمی، نیاز به تولید غذای بیشتر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

جهانداری با تأکید بر اینکه تخریب زمین‌های کشاورزی و تغییر کاربری آن‌ها به مصارف غیر کشاورزی، می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای امنیت غذایی کشور به دنبال داشته باشد، افزود: اگر این روند ادامه یابد، علاوه بر کاهش تولیدات کشاورزی، وابستگی به واردات مواد غذایی افزایش خواهد یافت که به نوبه خود می‌تواند به بحران‌های اجتماعی و اقتصادی منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: به ‌طور جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی برخورد خواهیم کرد و در این مسیر از مردم انتظار داریم که در حفاظت از این اراضی همیار ما باشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، از طریق سامانه تلفنی ۱۳۱ به ما اطلاع دهند.

رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی نیشابور گفت: این سامانه به‌ صورت شبانه‌روزی و رایگان در خدمت مردم قرار دارد تا بتوانند نظرات و مشاهدات خود را به کارشناسان منتقل کنند.

وی حفاظت از اراضی کشاورزی را یک مسئولیت اجتماعی دانست و گفت: کشاورزی پایدار و حفظ منابع طبیعی می‌تواند به ارتقاء کیفیت زندگی و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه کمک کند.

جهانداری ارتقاء آگاهی عمومی در خصوص اهمیت حفاظت از زمین‌های کشاورزی و تأمین امنیت غذایی را ضروری دانست و اظهار کرد: امیدواریم با همکاری مردم و نهادهای دولتی، شاهد کاهش تخلفات و افزایش تولیدات کشاورزی باشیم.

ارسال نظرات