
تازه ها
لزوم مطالبه گری تشکل های کارگری/ قهرمانان داستانهای ملی باید از طبقه کارگر باشند

به گزارش بازارکار، نهمین همایش ملی کار با حضور نمایندگان و کارشناسان دولتی، کارگری و کارفرمایی و احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) صبح امروز در سالن هفدهم شهریور وزارت کار برگزار شد.
قهرمانان داستانهای ملی باید از طبقه کارگر باشند
وی اشاره کرد: در دنیا قهرمانان داستان ها و فیلم ها، کارگران و اقشار زحمتکش هستند
میدری افزود: هیچ نویسندهای برای ثروتمندان و سرمایهداران داستان نمینویسد. ما نویسندهای نداریم که به نفع سرمایهداران قلم بزند. در دنیا، قهرمان داستانها کارگران، زحمتکشان و محرومان هستند. اگر ما خواستهای داریم—مثلاً بهبود محیط کسبوکار یا افزایش سرمایهگذاری—تا زمانی که احساس جمعی و حمایت اجتماعی پشت آن نباشد، این تغییر رخ نمیدهد.
مسکن کارگری به عنوان نمونهای از ضرورت تحول
میدری به راهبرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت چهاردهم در زمینه مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: من واقعاً به مسکن کارگری اعتقاد دارم. اما باید تشکل های کارگری و دانشگاهی به میدان بیایند و ایده های خود را ارائه دهند. اگر تشکلهای کارگری بیایند و بگویند مسکن کارگری باید چنین باشد، و دانشگاهیان راهحل ارائه دهند، آنوقت دولت و سیستم اداری شروع به تغییر می کند. سؤال اینجاست که چگونه میتوان کارگران را وارد فرآیند تغییر کرد تا مسکن کارگری اصلاح شود، سیستم آموزش بهبود پیدا کند، بهداشت عمومی سامان یابد و سیستم حملونقل عمومی توسعه پیدا کند.
حضور همگان بر سر سفره کارگران و سرمایهداران
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود «صاحبان سرمایه را هم به عنوان بخشی از تحول آفرینان جامعه» توصیف کرده و اظهار داشت: همچنان که در بسیاری از موارد، مردم بر سر سفره کارگران نشستهاند؛ اما در عین حال، گاهی هم بر سر سفره پولدارها مینشینیم. بهعنوان مثال، امروزه ماشین لباسشویی ارزان شده است چون ابتدا سرمایهداران آن را خریدند، سپس این تکنولوژی به خانه هر فردی راه پیدا کرد. اگر سرمایهداران توان خرید نداشتند، تکنولوژی ماشین لباسشویی، ظرفشویی یا حتی تلویزیون به این حد از دسترس عمومی نمیرسید. پس، بسیاری از تحولات را نیز سرمایهداران رقم زدهاند.
لزوم پیوند اندیشه و مطالبهگری برای تحول
میدری به «همایش ملی کار» اشاره و خاطرنشان کرد: همایش ملی کار، در واقع به دنبال این است که از طریق نزدیک کردن کارگران و کارفرمایان با اندیشه، راهی برای تغییر گشوده شود. صرف مطالبهگری به جایی نمیرسد. این تصور هم در میان برخی کارفرمایان و هم برخی کارگران وجود دارد که صرفاً باید مطالبهگر بود. اما زمانی که مطالبهگری زیاد شود و پشت آن فکری نباشد، به قول معروف، «بالش آسایش» میشود.ما باید بعد از مطالبه، به راهحل برسیم. این راهحلها باید از طریق نهادهایی مانند پژوهشکدههایی چون مؤسسه کار و تأمین اجتماعی ارائه شود. در واقع، ترکیب اندیشه و مطالبهگری است که میتواند موتور محرک تغییر در جامعه باشد.
نهمین همایش ملی کار با حضور نمایندگان و کارشناسان دولتی، کارگری و کارفرمایی و مدیران و معاونان (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) صبح امروز در سالن هفدهم شهریور وزارت کار برگزار شد.
آگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات