بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۹۷۸۰
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از آمادگی همکاری و حمایت برای تکمیل برج فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه خبر داد و گفت: برای تکمیل برج فناوری استان آمادگی داریم چنانچه پروپزال آن تهیه شود، تا سقف ۵۰ میلیارد تومان حمایت کنیم.
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۴

به گزارش بازارکار از روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی استان کرمانشاه، دکتر حسین افشین، در نشست اقتصاد دانش‌بنیان و دیجیتال استان کرمانشاه، در خصوص حمایت از برج فناوری جهاددانشگاهی استان، گفت: برای تکمیل برج فناوری استان آمادگی داریم چنانچه پروپزال آن تهیه شود، تا سقف ۵۰ میلیارد تومان حمایت کنیم.

وی افزود: تا سقف ۵۰ میلیارد تومان هم از هسته‌های پژوهشی مستقر در پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری، به شرط ارائه برنامه، حمایت خواهیم کرد.

افشین در خصوص تکمیل مرکز نوآوری سنقروکلیایی و همچنین حمایت از شتاب دهنده‌ها قول حمایت داد.

معاون علمی رییس جمهور همچنین برای حمایت از طرح‌های مرتبط با هوش مصنوعی در استان اعلام آمادگی کرد.

افشین در خصوص کارخانه نوآوری هم گفت: چنانچه فضای مناسبی برای این کارخانه که می‌تواند به رشد اکوسیستم دانش بنیان استان کمک کند، تخصیص یابد، تجهیزش را ما انجام خواهیم داد.

دکتر منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به اهمیت توجه به حوزه علم و فناوری، گفت: اگر دنبال جهش پایدار هستیم، باید به سمت توسعه اقتصاد دانش بنیان برویم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان کرمانشاه در حوزه علم و فناوری، گفت: دانشگاه‌های ما در سطح کشور جایگاه ویژه‌ای دارند و قریب ۶۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های استان تحصیل می‌کنند که از این تعداد دو هزار نفر دانشجویان خارجی هستند.

وی با اشاره به فعالیت ۶۰۰ واحد فناور و ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در استان، گفت: در این حوزه نیز استان کرمانشاه ظرفیت و جایگاه مناسبی دارد.
حبیبی همچنین به برج فناوری استان اشاره کرد و گفت: انتظار داریم هم جهت تکمیل ساختمان برج فناوری استان و هم احداث شهرک فناوری استان که می‌تواند فضای مناسبی در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دهد، حمایت مناسبی از استان صورت گیرد.

وی همچنین به ظرفیت‌های استان در حوزه گیم و انیمیشن اشاره کرد و خواستار حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری از استان در این حوزه شد.
وی در ادامه با اشاره به همجواری استان کرمانشاه با کشور عراق، گفت: کرمانشاه این ظرفیت را دارد که به سکوی صادرات فناوری به عراق تبدیل شود. در دیدارهایی هم که با طرف عراقی داشته‌ایم آنها تمایل دارند از توانمندیهای ما در حوزه های علمی و تکنولوژیهای نوین استفاده کنند.

حسین افشین همچنین در حاشیه بازدید از برج فناوری کرمانشاه و واحدهای فناور مستقر در آن در جمع خبرنگاران، اشاره‌ای به تعداد کنونی شرکت‌های دانش‌بنیان موجود در کشور داشت و گفت: هم اکنون نزدیک به ۱۰ هزار و ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور داریم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه در گذشته حدود ۱۲ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور داشتیم که از این تعداد حدود ۲۰۰۰ شرکت ریزش داشته، خاطرنشان کرد: باید ادبیات اینکه قرار نیست شرکت‌ها همیشه دانش‌بنیان بمانند را نهادینه کنیم، زیرا ممکن است برخی از تجهیزات و یا تکنولوژی‌ها در زمان گذشته دانش‌بنیان محسوب می‌شده، اما اکنون از گردونه دانش‌بنیانی خارج شده باشند.

افشین در ادامه از در نظر گرفتن حمایت‌هایی از مراکز شتاب‌دهنده نیز یاد کرد و ادامه داد: قرار است برای مراکز شتاب‌دهنده سطح یک رقم سه میلیارد تومان حمایت به عنوان «سیدمانی» تخصیص دهیم تا بتوانند بر روی هسته‌های پژوهشی و فناور سرمایه‌گذاری کنند. برای شتاب‌دهنده‌های سطح دو نیز مبلغ یک میلیارد تومان حمایت مالی در نظر گرفته شده است.

وی از شتابدهنده‌ها به عنوان موتور محرک اکوسیستم دانش‌بنیان یاد کرد که قطعاً مورد حمایت قرار خواهند گرفت و یادآور شد: امیدواریم بتوانیم در سال ۱۴۰۴، جنب و جوش را در مراکز نوآوری و اکوسیستم دانش‌بنیان شاهد باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور سپس از ظرفیت‌های خوب کرمانشاه در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور نیز یاد کرد و افزود: کرمانشاه هم اکنون ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان دارد و تعداد قابل توجهی شرکت نوپا نیز دارد که تعدادی از آنها پتانسیل تبدیل شدن به شرکتهای دانش‌بنیان را دارند.
افشین ابراز امیدواری کرد تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه تا سال آینده به ۱۵۰ شرکت برسد و ادامه داد: البته هدف ما صرفا توسعه کمی شرکت‌های دانش‌بنیان نیست و سخت‌گیری‌های خاصی برای اینکه شرکت‌ها دانش بنیان شوند، وجود دارد.

وی به فروش دو همتی شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در سال گذشته نیز اشاره کرد و این رقم را برای استان کرمانشاه مناسب دانست.

آماده همکاری برای تکمیل برج فناوری کرمانشاه هستیم

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در ادامه از آمادگی همکاری و حمایت برای تکمیل برج فناوری کرمانشاه نیز خبر داد و اظهار کرد: برای این کار لازم است برآورد دقیقی از بخش‌های باقی مانده و کارهایی که باید انجام شود به ما ارائه شود.

افشین همچنین از آمادگی برای تکمیل مراکز نوآوری که بخش‌هایی از کار آنها پیش رفته نیز یاد کرد و ادامه داد: برای حمایت از این طرح‌ها نیز بر اساس اولویت بندی و پیشرفتی که دارند، آمادگی داریم.

وی درباره حمایت برای افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری زاگرس نیز تاکید کرد: در این بخش نیز آماده‌ایم به صورت سهام‌دار ورود کنیم، زیرا این صندوق می‌تواند پیشران صندوق ارتباط ما با عراق باشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور همچنین نظر مساعد خود را مبنی بر اینکه کرمانشاه متولی صادرات محصولات دانش‌بنیان و فناور به کشور عراق باشد، اعلام کرد.
آماده‌ایم متولی صادرات محصولات دانش‌بنیان و فناور به کشور عراق باشیم

رئیس پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی استان کرمانشاه گفت: این آمادگی را داریم که متولی صادرات محصولات دانش‌بنیان و فناور به کشور عراق باشیم.

دکتر سیامک آزادی نیز در جریان بازدید معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از برج فناوری کرمانشاه، از فعالیت ۱۰۰ شرکت‌ دانش‌بنیان در استان کرمانشاه یاد کرد که از این تعداد ۵۷ شرکت تحت حمایت پارک علم و فناوری هستند و گفت: عمده این شرکت‌های دانش بنیان در سه زمینه برق و الکترونیک و سیستم‌های خودکار، ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته و مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر مواد شیمیایی فعالیت دارند.

وی با اشاره به ۲۰ سال فعالیت پارک علم و فناوری کرمانشاه، خاطرنشان کرد: در این مدت از ۸۰۵ واحد فناور حمایت کردیم که ۳۴۹ واحد هنوز تحت حمایت ما قرار دارند. ۸۵۰ کالا و خدمات توسط این شرکت‌ها تولید شده و بالغ بر ۲۷۰۰ نفر نیز در این شرکت‌ها مشغول به کار شدند.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه از تولید ۳۳ محصول اختصاصی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه خبر داد که نمونه دیگری در کشور ندارند و ادامه داد: میزان فروش شرکت‌های دانش‌بنیان استان نیز سال گذشته دو همت و میزان صادرات آنها نیز بالغ بر ۴۲۴ هزار دلار بوده است.

آزادی میزان تسهیلات پرداخت شده به این شرکت‌ها در سال گذشته را نیز ۵۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

وی به سایر بخش‌های زیرمجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در هفت شهرستان مرکز رشد و کانون شکوفایی فعال است، یادآور شد: قوی‌ترین مرکز گیم و انیمیشین غرب کشور را در کرمانشاه با ۹ هسته فناور داریم و در مرکز نوآوری هوشمندسازی و اینترنت اشیاء نیز هفت هسته و در مرکز توسعه گردشگری که به تازگی فعالیت آن آغاز شده پنج هسته فناور شکل گرفته است.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه درباره برج فناوری کرمانشاه به عنوان بزرگترین برج فناوری کشور نیز اظهار کرد: این برج ظرفیت استقرار بیش از ۱۱۰ واحد را دارد و اکنون نیز ۷۵ واحد در آن مستقر  هستند.

آزادی پیشرفت این برج را ۸۰ درصد اعلام کرد و ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل برج فناوری کرمانشاه ۷۸ میلیارد تومان است.

وی با اشاره به اینکه چشم‌انداز برج فناوری کرمانشاه شامل برج‌های دوقلو است، افزود: مطالعات برج دوم نیز به اتمام رسیده و پیگیر اجرای آن پس از حل و فصل مسائل برج اول هستیم.

رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه از در دست پیگیری بودن شهرک فناوری ۱۲۰ هکتاری کرمانشاه نیز یاد کرد و گفت: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل زیرساخت‌های این شهرک در فاز اول برای استقرار حدود ۴۰ واحد، ۲۰۰ میلیارد تومان است، اما این شهرک در بلندمدت برای استقرار ۲۰۰ واحد دیده شده است.
به گفته آزادی، این شهرک می‌تواند برای ۵۰۰ نفر اشتغالزایی داشته باشد.
وی به بیان چند خواسته از معاون علمی رئیس جمهور نیز پرداخت که حمایت برای تکمیل برج فناوری کرمانشاه، حمایت برای تکمیل پنج مرکز نوآوری در پنج شهرستان استان، کمک به تکمیل مرکز نوآوری و شکوفایی سنقر که ۴۰ درصد پیشرفت دارد و همچنین افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری زاگرس به حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان از مهمترین این موارد بود.
وی همچنین پیشنهاد داد کرمانشاه متولی صادرات محصولات دانش‌بنیان و فناور به کشور عراق باشد.

ارسال نظرات