
تازه ها
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) همدان با اشاره به راهاندازی دهکده الگوی مقاومتی در همدان از سوی این سازمان افزود: این دهکده ضمن ایجاد اشتغال باعث تغییر الگوی مصرف میشود، این طرح با هدف تأمین نیازهای محرومان و الگوسازی برای مناطق دیگر کشور راهاندازی شده است.
نشست خبری بسیج سازندگی همدانبه گزارش ایکنا از همدان، علی قراباغی، مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان، امروز ۲۳ اردیبهشتماه در حاشیه بازدید کاروان رسانهای از پروژههای اقتصاد مقاومتی که به مناسبت هفته بسیج سازندگی در دهکده اقتصاد مقاومتی برگزار شد، اظهار کرد: بسیج سازندگی یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی و تجلیگاه روحیه جهادی و خدمت بیمنت به مردم است.
وی ادامه داد: یکی از مأموریتهای مهم رسانهها، امیدآفرینی در جامعه است که با فعالیتهای جهادی و مردمی بسیج سازندگی تحقق مییابد. حضور خبرنگاران در بازدید از پروژههای بسیج مکمل مأموریتهای ماست و باعث میشود تا مردم ببینند خادمانشان چه اقداماتی انجام میدهند.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان افزود: سازمان بسیج سازندگی در هفدهم اردیبهشت ۱۳۷۹ به دستور مقام معظم رهبری تأسیس شد و فلسفه این سازمان استفاده از شور و نشاط جوانان انقلابی برای از بین بردن فقر از مناطق محروم کشور است.
وی افزود: پیش از تأسیس رسمی بسیج سازندگی نیز جهاد سازندگی با فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شده بود که به عنوان مدلی موفق در دنیا مطرح بود. انقلاب اسلامی ایران به تعبیر غرب به عنوان معجزه قرن توانست نظام حکمرانی جدیدی را ارائه دهد و با نهادسازیهایی، چون جهاد، مفهوم نوینی از عدالت اجتماعی را به دنیا معرفی کند.
قراباغی در ادامه به دشواری پروژههای جهادی در مناطق صعبالعبور اشاره کرد و گفت: در برخی پروژههای آبرسانی، جهادگران مسیر چند کیلومتری را پیاده طی کردند، چون مسیر ماشینرو نبود و امکان عبور تراکتور نیز وجود نداشت، رساندن امکانات با سختی انجام میشد. در شرایط زمستانی نیز، حتی دو کمپ در مسیر رساندن آذوقه برای گروهها ایجاد شد. این واقعیتها باید دیده شود و اگر رسانهها روایت نکنند بخش بزرگی از حقیقت پنهان میماند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) همدان با اشاره به راهاندازی دهکده الگوی مقاومتی در همدان از سوی این سازمان افزود: این پروژه شامل بخشهایی همچون ساختمان اداری، فضاهای آموزشی، پروژههای کشاورزی و نیروگاه خورشیدی است، همچنین انباری برای توزیع کالا به خانوادههای مستضعف در نظر گرفته شده که این طرح با هدف تأمین نیازهای محرومان و الگوسازی برای مناطق دیگر کشور راهاندازی شده است.
قراباغی تصریح کرد: این دهکده در حال حاضر در حوزه پرورش طیور به ویژه طیور زینتی ورود کرده است، دنبال راهاندازی مزرعههایی هستیم که پرورش و تولید این نوع طیور را داشته باشند. در برخی موارد حتی توانستهایم در یک روز تولید موثر داشته باشیم. این اقدامات ضمن ایجاد اشتغال باعث تغییر الگوی مصرف نیز میشود؛ برای مثال خانوادههایی که تا دیروز صرفاً مصرف کننده بودند امروز خود تولید کننده شدهاند.
وی تأکید کرد: جهاد سازندگی امروز فقط یک نهاد اجرایی نیست بلکه یک فرهنگ و یک سبک مدیریت مبتنی بر مردمسازی است. از اصحاب رسانه این تقاضا را داریم در این جبهه مهم با ما همراه باشند چرا که انعکاس واقعیتها میتواند زمینهساز مشارکت عمومی در حرکتهای جهادی بزرگ باشد.
قراباغی در ادامه با اشاره به اهمیت تربیت دینی و ملی از سنین پایین گفت: باید سبک زندگی را از ابتدا درست تعریف کنیم، بودن جایگزینهای سالم برای اوقات فراغت جوانان یکی از خلأهای امروز ماست که در دهکده اقتصاد مقاومتی به دنبال چنین فضاهایی هستیم.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان بیان کرد: نمایشگاه دائمی و فروشگاه اقتصاد مقاومتی در این دهکده با بیش از ۱۲۰۰ کارگاه در همدان فعال است.
وی افزود: مرحله سوم پروژه دهکده اقتصاد مقاومتی، توسعه آن در فازهای بعدی در سایر شهرستانهای استان است. تنها شرط، تأمین حداقل امکانات مانند آب و خاک مناسب برای اجرای طرح است، در برخی مناطق حتی یک لیتر آب در ثانیه هم وجود ندارد در حالی که برای آموزش به حداقلها نیاز داریم.
قراباغی به اجرای موفق پروژه جهاد آبرسانی در استان همدان اشاره کرد و گفت: بهمن ماه سال ۱۴۰۳ پروژه آبرسانی به ۱۳۰ روستا افتتاح شد و بیش از ۱۵۴ هزار نفر از آب شرب سالم و بهداشتی بهرهمند شدند.
وی افزود: قرارداد دوم جهاد آبرسانی نیز ابلاغ شده و همدان نخستین استانی است که این ابلاغیه را دریافت کرده است، هرچند تأمین مالی آن هنوز صورت نگرفته، اما برخی اقدامات اولیه مثل تجهیز مخازن و انجام کار در ۹ روستا آغاز شده است.
مسئول بسیج سازندگی همدان تصریح کرد: سال گذشته ۴ کیلومتر راه روستایی در منطقه برکت آباد انجام شد، علاوه بر آن در مناطقی از احمدآباد و دولت آباد با مشارکت راهداری، فرمانداری و خیرین پروژههای مختلفی انجام شده و هم اکنون ۱۳ کیلومتر پروژه در حال اجرا است.
قراباغی افزود: با همکاری ۴۰۳ نفر و جدولگذاری ۱۰ کیلومتری بیش از ۱۸ روستا به آب دسترسی پیدا کردند، اما باید توجه داشت که ۹۰ درصد آب کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود و اگر فقط ۱۰ درصد مصرف را افزایش دهیم بخش قابل توجهی از منابع آبی را حفظ خواهیم کرد.
مسئول سازمان بسیجی سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان گفت: تاکنون در سطح کشور ۲۱ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن محرومین عملیاتی شده که بخشی از آن در استان همدان با ۸۰۰ واحد تا انتهای سال ۱۴۰۲ به پایان رسیده است. ۲۷۰ واحد جدید به ما واگذار شد که امیدواریم تا پایان شهریور ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
قراباغی تأکید کرد: بخش زیادی از ساخت و سازهای محرومین، خارج از آمار رسمی و توسط گروههای جهادی نواحی بسیج خیرین و مردم انجام میشود. یکی از مهمترین بخشهای الگوی اقتصاد مقاومتی در همدان صندوقهای قرضالحسنه محلی است که امروز بیش از ۴۵ هزار نفر عضو دارد در شرایطی که برخی فقط دنبال حل مشکل خود هستند، اینجا افرادی هستند که سعی دارند مشکلات دیگران را حل کنند. اکنون این صندوقها با دستگاههای اجرایی قرارداد همکاری دارند و تبدیل به الگوهای موفق خود اشتغالی شدهاند.
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از یک هزار کارگاه فعال توانستند از تسهیلات اقتصاد مقاومتی بهرهمند شوند و امسال نیز حداقل ۱۴۰۰ نفر دیگه در حال دریافت این تحصیلات هستند.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان گفت: در قالب رزمایش نوروزی بسیج با عنوان رزمایش جهادگران فاطمیه نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۳۰۰ گروه جهادی در استان فعال بودند که در حوزههای عمرانی آموزشی فرهنگی نقش آفرینی کردند.
وی در پایان بیان کرد: از بین جمعیت ۱۷ هزار نفری ثبت شده در بسیج سازندگی استان بیش از ۲۰۰۰ نفر در سال گذشته در پروژههای اشتغالزایی و سازندگی مشارکت مستقیم داشتند یعنی تقریباً ۱۳ الی ۱۴ از نیاز اشتغال استان توسط گروههای جهادی و بسیج سازندگی تأمین شده است.
یادآور میشود؛ خبرنگاران از پروژه آب رسانی روستای ارزانفود که یکی از ۱۳۰ روستایی است که به همت جهادگران بسیج سازندگی استان همدان از نعمت آب برخوردار شده است، بازدید کردند.
ارسال نظرات